Aapjes kijken in de Apenheul

De familie Wolters gaat op bezoek bij de apen in de Apenheul.

Naar de Apenheul

Wij zijn een gezin met 2 kleine kinderen van 4 en 6 jaar oud. We wonen in het midden van Nederland en gaan er graag op uit! We zoeken graag de natuur op en komen ook graag in een Pretpark of gaan een dagje educatief er op uit. Het is voor de kinderen vakantie en mijn man en ik zijn allebei een extra dagje vrij en besluiten om eens naar de Apenheul te gaan.Veel over gehoord en onze kinderen zijn avontuurlijk ingesteld daarom lijkt de Apenheul een TOPuitje voor ons gezin.

De reis naar de Apenheul

Voor ons is de Apenheul een half uurtje rijden. Doordat het heel Nederland vakantie is het lekker rustig op de weg maar des te drukker op de parkeerplaats van de Apenheul. De Apenheul is makkelijk te bereiken met de auto en openbaar vervoer. De Apenheul is een dierentuin met heel veel apen aan de rand van de Nederlandse stad Apeldoorn. We lezen dat er ruim 300 apen van zo’n 35 verschillende soorten die thuishoren in Afrika, Zuid-Amerika en AziÎ hier in de Apenheul verblijven.

uitje naar de apenheul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yes! We zijn er

We worden hartelijk welkom geheten in het park en krijgen wat regels mee voordat we het park in kunnen. De meeste apen lopen er los en zullen ook naar ons toe kunnen komen. Apen zijn nieuwsgierig we moeten dus goed om onze spullen denken. We mogen de apen niet aaien en ook niet oppakken of voeren. Er zijn diverse plekken in het park waar we wel mogen eten maar tijdens het lopen langs de dieren is het beter dat we dit in de tas houden.

We kijken onze ogen uit de apen zijn allemaal even mooi en lief. Ze zijn toegankelijk en blijven ook op afstand wat prima is want zo kunnen we ze ook goed bekijken. Onze zoon wil de een na de ander wel mee nemen naar huis!

Ook de grote Oerang Oetans zijn indrukwekkend. Deze apen leven ook niet in kooien maar op prachtige eilanden. We komen precies op tijd en wordt net een presentatie gehouden over deze indrukwekkende dieren.

We kregen bij de ingang een mooie plattegrond van het park, wij willen natuurlijk niks missen en we wandelen en bewonderen de hele dag! In één van de restaurants Bigfood gaan we even lekker wat eten en drinken, de kids willen nog even spelen in de speeltuin en vlak voordat we naar huis gaan krijgen ze nog een prachtige knuffel van ons als aandenken aan deze bijzondere dag. De Apenheul is een aanrader voor iedereen!

Weet u niet wat te doen op een vakantiedag? Ga naar de Apenheul.

Groetjes de Fam. Wolters