Wat te doen zondag

Er is altijd iets te doen in Nederland ook op zondag.

Voor de meesten is zondag de laatste vrije dag van de week, terwijl zondag ook de eerste dag is van de nieuwe week. Is zondag voor jou een rustdag of juist een actieve dag?

 

Wat te doen Zondag

Wat te doen zondag? Zondag is zo’n dag dat je veelal kunt kiezen wat wil je gaan doen, zo kun je lekker een dagje wandelen of fietsen in Nederland. Neem je camera mee, trek je goede wandelschoenen aan en ga er op uit in de bossen in Nederland. Geniet van de ongerepte natuur en van alle rust om je heen tijdens een lekkere wandeling. Of trek sportieve kleren aan en trek er op uit op de fiets. Sportievelingen kunnen op zondag ook naar de sportschool gaan, een lekkere work-out, een yoga sessie of volg een lesje spinning.

Wat is er te doen zondag

Op zondag kun je op de bank blijven hangen, met thee en Netflix en na genieten van de gezellige zaterdagavond, maar als je stuiterende kinderen hebt dan gaat dat natuurlijk niet. Wil je een low budget uitje of naar een pretpark of dierentuin, in Nederland zijn er tal van activiteiten te doen zondag.

Bekijk alle leuke uitjes

Zondag

Tijdens alle maanden zijn er veel evenementen en uitjes te vinden in Nederland. Zo heeft ieder jaargetijde zijn charmes. Ga bijvoorbeeld in April naar een dierentuin om allemaal nieuwe en jonge dieren te spotten. In Juli en Augustus naar een eiland of het strand om de heerlijk te zwemmen of een lange strandwandeling te maken, of in oktober en november met de herfst aan de slag, kalebassen uithollen voor Halloween, dennenappels zoeken in het bos voor de herfsttafel en kastanjes zoeken om mee te knutselen.

Attractie- en dierenparken

Wil je er op de laatste dag van het weekend even lekker op uit? Houd je van racende rollercoasters? Of meer van een wandeling langs tropische dieren? Bezoek dan een attractie- of dierenpark. Zo kent Nederland vele parken, van Walibi Holland in Biddinghuizen tot Avonturenpark Slagharen en van Diergaarde Blijdorp tot stadsdierentuin Artis in Amsterdam. Er is voor ieder wat wils. Wandel met kleine kinderen door het sprookjesbos of laat je adrenaline stijgen met een ritje in de stoerste achtbaan. Voer de aapjes in de Apenheul of laat je verwonderen door de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Boek nu je uitje online!

Zondag naar de Wadden

Niets is lekkerder dan spontaan een dagje uitwaaien aan de zee! Een echte aanrader is dan één van ‘onze’ Waddeneilanden in Nederland. Kies een eiland, vertrek op tijd, neem goede wandelschoenen en een vlieger mee en geniet van een zondag op het eiland!

Bekijk per eiland wat er zoal te doen is!

Zondag met vrienden of familie

Is zondag een dag voor vrienden of familie? Is het een rondje langs de verre oom in het Noorden of reis je naar het zuiden om weer een bij te kletsen met je vrienden van vroeger? Niet iedereen woont misschien in de buurt. Wat ook leuk is, spreek met elkaar af halverwege de reis. Dan kom je wellicht in een dorp of stad waar je nog nooit eerder bent geweest! Ga samen een High Tea doen in een gezellig dorpje, een dagje shoppen in de grote stad of bezoek een attractie- of dierenpark samen. Er is bijvoorbeeld altijd wel een Van de Valk in de buurt voor een heerlijke lunch of diner. In iedere stad of dorp zijn er tal van cafés om af te spreken!

Blijf je liever thuis? Maak het dan gezellig met hapjes en drankjes, een leuk bordspel of houd een filmmarathon met vrienden.

Winkelen op Zondag

Heb je geen tijd om te winkelen doordeweeks? Geen probleem! De meeste winkels in Nederland zijn ook op de zondagen open. De grote steden als Rotterdam, Zwolle, Amsterdam en Groningen zijn iedere zondag gewoon open. Een lekker dagje winkelen in de stad Groningen is een TOPidee op zondag!

Wil je nog meer tips voor Wat te doen Zondag? Kijk dan ook bij alle uitjes voor nog meer ideeën.

Er is altijd iets te doen in Nederland ook op zondag.