Hallo juli

Het is juli, geen officiële feestdagen deze maand maar er valt genoeg te beleven in juli!

Juli is weer aan gebroken en dat betekent dat de 2e helft van het jaar is begonnen

In juli staat voor velen de vakantie voor de deur! Of je nou een reisje naar een warme bestemming hebt geboekt, of gewoon lekker in Nederland blijft: vakantie is vakantie. En dat is toch heerlijk? In juli zijn er leuke evenementen, wat denkt u van de leuke festivals, markten en concerten.

Festivals in juli

WOO HAH! | Tilburg
WOO HAH! is onbetwist het belangrijkste hiphopfestival van Nederland. Wat een groots surprise op het festival in 2018 toen vorig jaar ineens alle bands tegelijk op het podium stond: A$AP Ferg, Young Thug, Tyler. The Creator, Schoolboy Q, zelfs A$AP Rocky die niet eens op het programma stond. Dat wil iedereen meemaken! Totale mayhem. Lees meer over WOO HAH!

Zwarte Cross | Lichtenvoorde
Beleef eens de Zwarte Cross in de Achterhoek. De Cross is alles voor de echte brommer en gitaar liefhebbers. Inmiddels na jaren zijn er tijdens de Zwarte Cross meer dan 31 podia is de Zwarte Cross 1 van de grootste festivals van Nederland. Lees meer over de Zwarte Cross.

Milkshake Amsterdam
Milkshake Amsterdam is niet zomaar een festival. Het is een festival dat meer om de viering van de homocultuur gaat dan om de line-up draait. Milkshake is uniek en bijzonder populair en niet alleen in de homocultuur. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers naar de Milkshake in Amsterdam. Lees meer over het Milkshake Festival.

André Rieu en het Johann Strauss orkest in Maastricht

De zomeravondconcerten van Andre Rieu op het meest romantische plein van Nederland: het Vrijthof in Maastricht! Tijdens het weekend in juli is Rieu samen met zijn Johann Strauss orkest te beluisteren tijdens zijn geliefde concerten.

Concert op het Vrijthof

Ieder jaar is er op het Vrijthof in Maastricht groots feest als André Rieu optreed! Naast Rieu en zijn Johann Strauss orkest, zijn er ook elk jaar unieke optredens van solisten en bijzondere gasten. Geniet op het grote plein van de gezellige sfeer en grote terrassen. Feest mee en geniet van een heerlijke zomeravond vol meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical. Het wordt vast een avond om nooit te vergeten.

Bekijk hier snel of er nog kaartjes zijn

Tilburgse Kermis

Bezoek in juli ook de Tilburgse Kermis. De Tilburgse Kermis is met meer dan 250 attracties de leukste en drukst bezochte kermis van Nederland! Ieder jaar in juni staat de stad Tilburg 10 dagen in het teken van de kermis. Durf jij op één van de achtbanen of katapult of ga je liever in de  botsauto’s. Maar liefst 4.5 kilometer lang gebied in het centrum van Tilburg kan je genieten van kermisattracties.

Roze Maandag en Vuurwerk

Ieder jaar is een groots programma tijdens de 10 dagen kermis in Tilburg. Zo is de maandag omgedoopt tot Roze Maandag, deze dag is altijd een feestelijke dag. Al 25 jaar wordt de Roze Maandag gevierd en met zo’n 350.000 bezoekers, is het één van de grootste homo-emancipatie en integratie evenementen van Nederland.

Op de laatste avond kan vuurwerk natuurlijk niet ontbreken. Deze avond wordt de kermis traditioneel ‘begraven’. De attracties sluiten dan om 22.00 uur waarna er een stoet met muzikale begeleiding van de Heuvelse Kerk naar de Piushaven trekt.

Lees alles over de Tilburgse Kermis

De Nijmeegse Vierdaagse

Duizenden mensen van jong tot oud, militairen en burgers lopen elk jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse. De Nijmeegse is een uniek evenement vol sportiviteit en gezelligheid!  Met 40.000 lopers die de derde dinsdag aan de start staan van ’s werelds grootste wandelevenement is de Nijmeegse Vierdaagse het grootste wandelevenement van Nederland..

Walk of the World

Vier dagen lang lopen duizenden deelnemers elke dag 30, 40 of 50 kilometer. Ook duizenden militairen in uniform lopen elke dag 40 kilometer met een tien kilo zware rugzak de Nijmeegse Vierdaagse. De Vierdaagse staat ook bekend als Walk of the World.

Als je niet zo van wandelen houdt dan kan je natuurlijk ook naar de Vierdaagsefeesten gaan. De Vierdaagsefeesten is een festival met veel muziek, eten en drinken.

Lees alles over de Nijmeegse Vierdaagse

Drentse Fiets4Daagse

In het hoge noorden in Nederland in de provincie Drenthe kan je vier dagen fietsen langs mooie routes en genieten van gastvrije ontvangsten en de vele activiteiten die onderweg te doen zijn. De Drentse Fiets 4Daagse is het gezelligste fietsevenement van Nederland! Drenthe is door fietsers uitgeroepen tot de beste provincie om te fietsen en te genieten van de natuur.

Vier dagen lang kan je al fietsend ontdekken wat Drenthe jou allemaal te bieden heeft. Geniet van de natuur de bossen, de heidevelden, de vele zandverstuivingen. Maar ook de schaapskuddes, prehistorische hunebedden en niet te vergeten de brinkdorpen met gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Iedere dag zijn er in de dorpen leuke attracties en bezienswaardigheden. Iedereen kan kiezen tussen verschillende routes en afstanden die variëren van 30, 40 tot 100 km per dag.

Vertrekken kan vanaf diverse startlocaties in Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Diever. Wil je niet 4 dagen fietsen, het is ook mogelijk om één dagje mee te fietsen.

Lees alles over de Drenste Fiets4Daagse

Eropuit in Juli

Nederland is altijd in beweging. Tal van evenementen en vooral in de zomermaanden gaan we er graag op uit. Tal van festivals, jaarmarkten en feestweken in de dorpen. Nederlanders houden van een feestje! Maar kan het niet doorgaan, door bijvoorbeeld het weer of overmacht, en vraag jij je af; Wat kunnen we doen in juli? Bekijk alle uitjes en evenementen. Boek je uitje vooraf, reserveer een tijdslot bij een dierentuin en pretpark. Trek de wandelschoenen aan en ga de natuur in. Huur een E-bike of scooter en ontdek een stad waar je nog nooit bent geweest.

Nederland heeft alles. Ga eropuit in juli!