Wat te doen op de (Wadden) eilanden

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes de (Wadden) eilanden in Nederland!

Wat te doen op de (Wadden) eilanden

De Nederlandse Waddeneilanden beslaan samen zo’n 400 vierkante kilometer en in totaal wonen er bijna 24.000 mensen. Op elk van deze Waddeneilanden zijn allerhande mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit of misschien een weekendje weg.

Wat te doen op Texel

Bezoek de Waddeneilanden

Breng een bezoek aan de Waddeneilanden. De Waddeneilanden liggen in de Noordzee. De Waddenzee ligt tussen de eilanden en het vaste land. De Nederlandse bewoonde Waddeneilanden bestaan uit;

Daarnaast zijn er nog enkele onbewoonde eilanden, dat zijn Rottumerplaat, Rottumeroog en Noorderhaaks of Razende Bol.

Wat te doen op Texel

Uitjes op de verschillende eilanden

Het grootste Nederlandse Waddeneiland is Texel, ook het meest westelijk gelegen.

Dit is het enige Waddeneiland dat bij de provincie Noord-Holland hoort, de andere vier eilanden horen bij de provincie Friesland.

Texel is een heel veelzijdig eiland, met strand, bos en duinen. Er liggen polders aan de kant van de Waddenzee en er zijn verschillende activiteiten te beleven op het eiland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Zeehondentocht, parachutespringen of catamaran zeilen?

Daarnaast zijn er ook verschillende interessante musea zoals een juttersmuseum en een oorlogsmuseum.

Ook Ecomare is een echte aanrader voor een uitje, hier kom je oog in oog te staan met zeehonden. Ook zijn er verschillende aquaria met zeesterren, krabben, kwallen en tientallen vissoorten en nog veel meer. Ecomare is een heel leuk uitje voor alle leeftijden!

Toptip -> Lees hier nog meer tips over Texel

Heerlijk weekendje weg

Uiteraard is het ook mogelijk om er op een eiland een weekendje weg van te maken. Op elk van de vijf eilanden vindt u wel een hotel of camping, het is maar net waar u zin in heeft.

Activiteiten op de eilanden

Naar welk eiland ga je? Heb je een favoriet of ga je graag na alle Waddeneilanden. Op ieder eiland valt er veel te beleven! Zodra je op de boot naar het eiland zit, vind je er wel folders en kranten over het eiland en hun activiteiten. Dagelijks kun je op de stranden heerlijk vertoeven. Maak een lange strandwandeling of ga sporten op het strand.

Ook in de vele dorpen op de eilanden zijn er tal van activiteiten voor jong en oud!

#Leestip: Lees de blog over een weekend weg op Ameland!