Eilanden

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes de eilanden van Nederland!

De Nederlandse eilanden beslaan samen zo’n 400 vierkante kilometer en in totaal wonen er bijna 24.000 mensen. Op elk van deze eilanden zijn allerhande mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit of misschien een weekendje weg. Bekijk hieronder enkele leuke ideeën.

Nederland kent verschillende eilanden

Alle Nederlandse eilanden zijn Waddeneilanden en liggen in de Noordzee. De Waddenzee ligt tussen de eilanden en het vaste land. De Nederlandse bewoonde Waddeneilanden bestaan uit;

Daarnaast zijn er nog enkele onbewoonde eilanden, dat zijn Rottumerplaat, Rottumeroog en Noorderhaaks of Razende Bol.

Uitjes op de verschillende eilanden

Het grootste Nederlandse Waddeneiland is Texel, ook het meest westelijk gelegen. Dit is het enige Waddeneiland dat bij de provincie Noord-Holland hoort, de andere vier eilanden horen bij Friesland. Texel is een heel veelzijdig eiland, met strand, bos en duinen. Er liggen polders aan de kant van de Waddenzee en er zijn verschillende activiteiten te beleven op het eiland. Wat dacht u bijvoorbeeld van parachutespringen of catamaran zeilen? Daarnaast zijn er ook verschillende interessante musea zoals een juttersmuseum en een oorlogsmuseum.

Ook Ecomare is een echte aanrader voor een uitje, hier komt u oog in oog te staan met zeehonden. Ook zijn er verschillende aquaria met zeesterren, krabben, kwallen en tientallen vissoorten en nog veel meer. Een heel leuk uitje voor alle leeftijden!

Lees wat u zoal kunt doen op Texel!

Heerlijk weekendje weg

Uiteraard is het ook mogelijk om er op een eiland een weekendje weg van te maken. Op elk van de vijf eilanden vindt u wel een hotel of camping, het is maar net waar u zin in heeft.

Activiteiten op het eiland

Naar welk eiland gaat u? Heeft u een favoriet of komt u graag op alle eilanden. Op ieder eiland valt er veel te beleven! Zodra u op de boot naar het eiland zit, vind u er wel folders en kranten over het eiland en hun activiteiten. Dagelijks kunt u op de vele stranden heerlijk vertoeven en ook in de vele dorpjes zijn er tal van activiteiten voor jong en oud!

Op ieder eiland zijn verschillende leuke uitjes te regelen!

#Leestip: Lees de blog over een weekend weg op Ameland!