Dagje uit naar de stad

Er is zoveel te doen in Nederland! Welke stad is uw favoriet?

U vindt talloze steden in Nederland, variërend van groot tot klein. Amsterdam en Utrecht zijn al jarenlang twee van de populairste steden om te winkelen of een dagje uit te gaan, maar er zijn nog veel meer dingen mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van Groningen in het noorden van het land? Of Delft in Zuid-Holland? Bekijk hieronder een aantal leuke ideeën voor een dagje in een van de steden van het land!

De grote steden

In de grote steden van ons land is natuurlijk van alles te doen. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn de vier grootste steden van Nederland qua inwoneraantallen. Samen zijn ze goed voor meer dan twee miljoen inwoners. Logisch dat u hier onnoemelijk veel mogelijkheden hebt voor een dagje uit.

Van sportieve activiteiten tot gezellig terras zitten en van culturele musea tot een avondje lasergamen, alles is hier mogelijk! Bezoek in Amsterdam bijvoorbeeld eens de Heineken Experience. Heineken is de grootste bierbrouwerij ter wereld en het wordt ook over de hele wereld gedronken.

Naast uiteraard in Nederland zijn er in totaal in 70 landen brouwerijen van het merk. Bij de Heineken Experience kunt u Heineken letterlijk meemaken. Ruik, voel, zie, hoor en natuurlijk proef Heineken bij dit leuke museum in Amsterdam!

Vind u favoriete stad!

Kleinere steden

Naast de grote steden zijn er ook nog verschillende kleinere. In het noorden vindt u natuurlijk Assen en Leeuwarden, maar denk bijvoorbeeld ook aan Lelystad, Delft en Venlo. Deze plaatsen zijn relatief klein, maar er wonen vaak nog wel enkele tienduizenden mensen. Assen staat natuurlijk bekend om het grootste motorsportevenement van Nederland: de TT.

Elk jaar in juni wordt deze spannende motorrace georganiseerd op het Circuit van Assen. Elk jaar trekt dit evenement en alles er om heen tienduizenden bezoekers. Daarnaast is ook het Drents Museum bijvoorbeeld een grote aanrader. Naast de prachtige vaste collectie zijn er regelmatig nieuwe bijzondere tentoonstellingen.

De succesvolste tentoonstelling ooit in het noorden van het land was bijvoorbeeld het Terracottaleger dat meer dan 350.000 bezoekers trok. Het Drents Museum is uw bezoekje zeker waard!

Op zoek naar een ander uitje?

Er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën voor een dagje uit of een weekendje weg in een mooie stad.