Wandelen in Nederland

Wat zijn nou de allermooiste wandelingen in Nederland?

Het is misschien wel het meest ontspannends wat je kunt gaan doen, Wandelen in Nederland!

Ontdek in heel Nederland mooie wandelroutes. Geniet van de buitenlucht in de wandelrijke natuur. In Nederland kun je overal heerlijk wandelen. Met de vele natuurgebieden in Nederland is er voor ieder wat wils. Of je nu het liefst wandelt over de zandduinen of over het strand of in de bossen Nederland biedt het allemaal. In onze blog lees je ook leuke tips om te gaan wandelen in De Onlanden bijvoorbeeld. De Onlanden vind je op de rand van Groningen en Drenthe. In dit prachtig natuurgebied van meer dan 3500 voetbalvelden groot tref je uiteenlopende dieren en kun je van alles beleven!

Wat zijn nou de allermooiste wandelingen in Nederland? Je vindt in Nederland heel veel soorten wandelroutes.

Wandelen met Natuurmonumenten

Uiteraard zijn de wandelroutes van Natuurmonumenten mooie routes! De routes brengen je naar de mooiste plekjes in de natuur. Natuurmonumenten heeft dan 250 routes uitgestippeld met afstanden die variëren van één tot twintig kilometer. De routes zijn verspreid over heel Nederland. Wil je struinen, wandelen met kinderen, hardlopen, of lange afstanden lopen? Op de website van Natuurmonumenten kun je de routes downloaden en dan de natuur in trekken! Ook heeft Natuurmonumenten een handige app waar je nog veel meer mooie routes kunt vinden.

Lees meer over de Wandelroutes van Natuurmonumenten

Wandel.nl

Een hele leuke website is Wandel.nl! Wandel.nl heeft een leuk overzicht van verschillende soorten wandelroutes in ons land. Ze hebben een mooie selectie gemaakt per provincie en regio. Wil je wandelen over het boerenland? Struinen door de duinen? Lange afstanden wandelen? Van halte naar halte, station naar station, door een streek, een dorp, traag, groen, swalken of struinen? Het kan allemaal. Wandel.nl heeft bijzondere en leuke tochten voor iedereen in petto!

Lees meer over Wandel.nl

Frankwandelt.nl

Frankwandelt.nl is de Nr. 1 in de Wandelblog Top 50! Heb je zin in een korte wandelvakantie of een wandelweekendje? Nederland telt zeer mooie streken. Frank vertelt in zijn persoonlijke blogs een mooie Top 10 Mooiste Wandelgebieden van Nederland aangevuld met weekendjes weg en complete tips om een wandeltocht als een waar uitje te beleven!

Lees  hier de blogs frankwandelt.nl

Wandelen volgens de ANWB

Uiteraard kan de ANWB in dit rijtje niet ontbreken! Op de website van de ANWB vindt je ook hele leuke tips vinden om te wandelen in Nederland. Met de vele natuurgebieden heeft de ANWB website iedere wandelaar veel te bieden. Of je wilt wandelen over de zandduinen, over het strand of door het bos, de ANWB heeft leuke routes voor je!

Lees alles over de wandelroutes van de ANWB

De Wandeldate

Wandelt je liever niet alleen? Ga dan op Wandeldate! Ben je op zoek naar een mooie wandeling en wil je graag contacten leggen? Op Wandeldate.nl vinden ze mooie wandelingen in uw buurt maar ook vindt je hier 12 populairste wandelroutes per provincie om samen te gaan wandelen.

Lees hier de 12 mooiste wandelroutes volgens Wandeldate

Wil je liever niet wandelen maar ga je wel graag de natuur in? Je kunt ook fietsen in Nederland en er zijn uiteraard er nog veel meer uitjes te bedenken.