Dagje uit op Vlieland

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes op Vlieland!

Wat te doen op Vlieland. Vanuit Harlingen in Friesland vaar je met de veerboot naar het meest afgelegen Waddeneiland: Vlieland. Op dit eiland regeren rust, natuur en ruimte.

Wat is er allemaal te doen op Vlieland?

Dit eiland is met name geschikt voor de natuurliefhebber die in alle rust van de natuur wil genieten. Op het eiland kun je heerlijk uitwaaien aan het 20 km lange strand. Met 26 km aan fietspad leent het eiland zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Op het eiland zijn dan ook verscheidene fietsverhuurbedrijven.

Natuur op Vlieland

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Texel en Terschelling zijn op Vlieland auto’s en motoren niet toegestaan, waardoor de geluiden van de zee en de vogels de boventoon voeren. Op deze manier kun je nog ultiem genieten van de natuur, volg bijvoorbeeld eens een van de prachtige fietsroutes of wandelroutes!

Bezienswaardigheden op Vlieland

Op de Vuurboetsduin staat de vuurtoren van Vlieland, die ook wel De Vuurduin wordt genoemd. De vuurtoren is maar 18 meter hoog, maar door de ligging op maar liefst 36 meter boven NAP, schijnt het licht van de toren wel 54 meter boven de zeespiegel!

Andere leuke bezienswaardigheden zijn:

  • Ambachtelijke bierbrouwerij Fortuna
  • Excursie Vliehors Expres
  • Bezoekerscentrum de Noordwester

Vlielandse musea

Het dunbevolkte Vlieland beschikt ook over een museum: Museum Tromp’s Huys. In dit museum maak je kennis met de indrukwekkende historie van Vlieland. De museumcollectie bestaat onder meer uit schilderijen, tekeningen, etsen en zeekaarten.

Dagje Vlieland

Heb je zin in ontspanning? Dan is beautycentrum Zin aan Zee op Vlieland iets voor jou! Kom helemaal tot rust tijdens een massage of geniet van een van de andere mogelijkheden die Zin aan Zee Beautysalon Vlieland te bieden heeft. Geniet van zon, zee en de natuur en kom naar Vlieland.

Muziekfestival Into the Great Wide Open

Jaarlijks vindt in september ‘Into the Great Wide Open’ plaats. Dit is een 3-daags muziekfestival dat naast muziek ook aandacht besteedt aan beeldende kunst, film en natuur. Het festival biedt een uitdagend cultuur educatief programma voor zowel jong als oud.

Ervaar de rust en ruimte van het prachtige Vlieland!

UITagenda Vlieland

Er is echt van alles te doen op Vlieland, Concerten, films, zeehondentochten, natuur- en historische excursies, musea, proeverijen; op Vlieland is altijd iets te beleven. Bekijk de agenda van Vlieland, je vindt hier alles wat er te doen is op dit prachtige eiland!

TVTAS

Naast Vlieland zijn er nog 4 Waddeneilanden die in Nederland makkelijk te onthouden zijn dankzij het bekende ezelsbruggetje TV TAS. Op deze eilanden valt er genoeg te beleven!

Lees meer over de Waddeneilanden;