De leukste uitjes op Vlieland

Wat te doen op Vlieland? Het eiland bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven op Vlieland.
 
De leukste evenementen op Vlieland

Wat te doen op Vlieland? Het eiland bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven op Vlieland.
 
Wat te doen op Vlieland

Wat te doen op Vlieland. Vanuit Harlingen in Friesland vaart u met de veerboot naar het meest afgelegen Waddeneiland: Vlieland. Op dit eiland regeren rust, natuur en ruimte.

Wat is er allemaal te doen op Vlieland?

vlieland-strandDit eiland is met name geschikt voor de natuurliefhebber die in alle rust van de natuur wil genieten. Op het eiland kunt u heerlijk uitwaaien aan het 20 km lange strand. Met 26 km aan fietspad leent het eiland zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Op het eiland zijn dan ook verscheidene fietsverhuurbedrijven.

Natuur op Vlieland

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Texel en Terschelling zijn op Vlieland auto’s en motoren niet toegestaan, waardoor de geluiden van de zee en de vogels de boventoon voeren. Op deze manier kunt u nog ultiem genieten van de natuur, volg bijvoorbeeld eens een van de prachtige fietsroutes of wandelroutes!

Bezienswaardigheden op Vlieland

vlieland-torenOp de Vuurboetsduin staat de vuurtoren van Vlieland, die ook wel De Vuurduin wordt genoemd. De vuurtoren is maar 18 meter hoog, maar door de hoge ligging van 36 meter schijnt de toren 54 meter boven de zeespiegel! Hier kunt u meer bezienswaardigheden vinden.

Vlielandse musea

Het dunbevolkte Vlieland beschikt ook over een museum: Museum Tromp’s Huys. In dit museum maakt u kennis met de indrukwekkende historie van Vlieland. De museumcollectie bestaat onder meer uit schilderijen, tekeningen, etsen en zeekaarten. Vindt hier meer museum-informatie.

Dagje Vlieland

Heeft u in ontspannen? Dan is beautycentrum Zin aan Zee op Vlieland iets voor u! U komt helemaal tot rust tijdens een massage of geniet van een van de andere mogelijkheden die Zin aan Zee Beautysalon Vlieland u te bieden heeft. Geniet van zon, zee en de natuur en kom naar Vlieland.

Muziekfestival Into the Great Wide Open

vlieland-into-the-great-wide-openJaarlijks vindt in september ‘Into the Great Wide Open’ plaats. Dit is een 3-daags muziekfestival dat naast muziek ook aandacht besteedt aan beeldende kunst, film en natuur. Het festival biedt een uitdagend cultuureducatief programma voor zowel jong als oud. Bekijk hier meer evenementen op Vlieland.

Ervaar de rust en ruimte van het prachtige Vlieland!

Bekijk ook:

Uit met de kinderen op Vlieland
Activiteiten op Vlieland

Nog meer leuke ideeën en tips