Wat te doen op zaterdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes voor op zaterdag.

Zaterdag is altijd een heerlijke dag om lekker iets actiefs te gaan doen. Daarnaast is zaterdag de ideale dag om lekker een dagje er tussenuit te gaan. Wat te doen op zaterdag? Wij helpen je graag op weg!

Wat is er te doen op zaterdag

Je hebt net een werkweek achter de rug en wilt iets leuks doen op zaterdag. Dan ben je hier aan het juiste adres, want wij zetten een beetje leuke tips voor je op een rij.

  • Ga wandelen of fietsen: Het is een geweldige manier om buiten te zijn en te genieten van de frisse lucht.
  • Bezoek een museum of kunstgalerie: Dit is niet alleen educatief maar heel gezellig!
  • Ga naar de film: Er zijn altijd nieuwe films die uitkomen en het is een geweldige manier om te ontspannen
  • Doe aan sport of fitness: Of het nu gaat om een sportles of een fitnessklasse, het is een geweldige manier om in vorm te blijven.
  • Ga winkelen: Winkelcentra zijn vaak druk op zaterdag en het is een leuke manier om te winkelen met vrienden of familie.
  • Bezoek een pretpark: Als u op zoek bent naar avontuur en opwinding, dan is een pretpark een geweldige keuze.
  • Breng tijd door met vrienden of familie: Dit kan een spelletjesmiddag zijn of gewoon samen eten en praten.
  • Ga naar een concert of optreden: Als u van muziek houdt, dan is het bijwonen van een concert of optreden een geweldige manier om te ontspannen en te genieten.
  • Ga op een dagtrip: Bezoek een nabijgelegen stad of bezienswaardigheid die u altijd al hebt willen zien.
  • Doe vrijwilligerswerk: Als u iets terug wilt doen voor uw gemeenschap, dan kunt u vrijwilligerswerk doen bij een lokale organisatie.

Attractieparken

Wil je iets actiefs doen met de hele familie? Ga dan eens naar een attractiepark op zaterdag. Nederland kent veel leuke attractieparken door het hele land. Zo kun je in het zuiden van Nederland naar de Efteling in Kaatsheuvel of naar Het Arsenaal in Vlissingen. In het midden van Nederland kun je bijvoorbeeld naar Avonturenpark Hellendoorn of bezoek Nederland-in-het-klein: Madurodam.

Theater bezoek op zaterdag

Maak er een gezellige avond van naar het theater! Op zaterdagavond kan een geweldige manier zijn om te genieten van de podiumkunsten. Zoek naar theaterproducties bij jou in de buurt. Bekijk bij de lokale theaters of theaters in de stad om te zien welke producties er momenteel gaande zijn. Zorg ervoor dat je de kaartjes van tevoren koopt om te voorkomen dat het is uitverkocht.

Maak het avondje uit compleet door een restaurant te boeken. Plan om voor of na de show te dineren in de buurt van het theater. Dit geeft je de kans om te genieten van een heerlijke maaltijd en te ontspannen voordat je naar het theater gaat. Zet je telefoon uit en geniet van de voorstelling. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de kunsten op het toneel.

Dierenparken

Naast attractieparken heeft Nederland ook veel dierenparken waar veel verschillende dierensoorten te bewonderen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de onderwaterwereld bewonderen bij SEA LIFE Scheveningen of bij Ecomare. Daarnaast kun je bruinvissen en dolfijnen bekijken in het Dolfinarium in Harderwijk, het opvangcentrum voor Zeehonden bewonderen in Pieterburen of de reuzenpanda’s ontmoeten in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Lees onze blog over een dagje naar het Dolfinarium

Als je meer zin hebt in een traditioneel dierenpark ga dan eens naar Artis of Dierenpark Emmen. In het Papegaaienpark van Veldhoven vind je allerlei verschillende soorten papegaaien en tropische vogels. Of wil je je mengen onder de aapjes in Apeldoorn? Bezoek dan eens de Apenheul.

Wandelen in de natuur

Als je een week lang achter je bureau hebt gezeten of op pad was voor je werk, heb je misschien behoefte aan rust. Ga dan eens, in je eentje, met zijn tweeën of met de hele familie naar een natuurpark, zoals bijvoorbeeld De Onlanden in Groningen, Nationaal Park De Hoge Veluwe bij Apeldoorn of Nationaal Park Dwingelderveld bij Dwingeloo in Drenthe. Ontdek hoe mooi Nederland is en wie weet spot je wel een hertje.

Tip: Lees onze blog over wandelen in de Onlanden

Weekendje naar de Wadden

Wil je even lekker ontspannen? Ga dan eens op zaterdag naar één van de Nederlandse Waddeneilanden. Lekker uitwaaien op het strand, wandelen door de duinen en genieten van de frisse zeewind. Daarnaast zijn de wadden ook een heerlijke plek om een weekendje helemaal weg te zijn.

Benieuwd wat er allemaal te doen is op de Waddeneilanden? Klik dan op één van de eilanden hieronder om te zien wat u daar allemaal kunt beleven.

Alle uitjes in Nederland

Mocht je nog niet weten waar je naar toe wilt, bekijk dan ook onze TOPTips.