Wat te doen op zondag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes voor de zondag, maar ook de leukste evenementen!

Zondag is altijd een heerlijke dag om lekker uit te rusten. Zo kun je lekker een dagje wandelen in de bossen van het groene hart, midden in de randstad.

Wat is er te doen op zondag

Maar op zondag kun je natuurlijk ook iets actiefs gaan doen. Hieronder een overzicht van een aantal leuke uitjes voor zondag.

Vissen in Nederland

In werkelijk alle provincies van Nederland kun je vissen vangen. Waar is het mooiste viswater? Hengelsport is trouwens niet alleen voor mannen! Houdt niet iedereen in je huishouden van vissen, dan is het goed te combineren met andere leuke activiteiten in de zomervakantie.

Het Groene Hart

Midden in de randstad vindt je veel natuurgebieden die samen het groene hart vormen. Hier kun je heerlijk een dagje ontspannen en genieten van de rust en de natuur. In het westen ligt het land van Wijk en Wouden in de buurt van Den Haag. Hier vindt je veel fiets en wandel routes. Daarnaast kunt ook de routes bekijken in de Utrechtes Venen of Waarden, deze vindt je hier. Verder hebben Amsterdam en Rotterdam ook voldoende mogelijkheden om lekker wat te doen op zondag.

Gezellig naar een attractiepark

Nederland biedt naast de natuur ook veel leuke attractieparken waar je op zondag met de hele familie de heerlijk één dag kan genieten van leuke en spannende attracties. Zo kun je naar Walibi Holland in Flevoland voor spannende attracties als de Goliath en de El Condor.

Daarnaast kunt u ook een dagje Dolfijnen en Orka’s bekijken in het Doflinarium in Hardewijk. Verder kun je ook een dagje weg in Overijssel bij één van de twee klassieke attractieparken Hellendoorn of Slagharen.

Wat te doen op zondag?

 • Ga naar buiten en geniet van de natuur. Maak een wandeling in het bos, bezoek een park, maak een fietstocht, ga vissen, of maak een picknick.
 • Ga naar een museum, tentoonstelling of kunstgalerie. Dit kan een geweldige manier zijn om iets nieuws te leren en jezelf te inspireren.
 • Doe iets actiefs, zoals yoga, dansen, hardlopen of een sport beoefenen. Dit kan je energie geven en je helpen je beter te voelen.
 • Bezoek een lokale boerenmarkt, ga naar een kookles of bak iets lekkers thuis. Dit kan een leuke manier zijn om nieuwe ingrediënten uit te proberen en creatief te worden in de keuken.
 • Maak een reisje. Ga een dagje weg naar een nabijgelegen stad, strand, of het platteland. Dit kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en nieuwe plaatsen te verkennen.
 • Organiseer een brunch met vrienden of familie. Dit kan een gezellige manier zijn om quality time door te brengen en te genieten van lekker eten.
 • Geef jezelf de tijd om te ontspannen en te genieten van je favoriete hobby’s, zoals lezen, schrijven, tekenen of schilderen.
 • Plan een filmavond of marathon en kijk naar films of series die je nog niet hebt gezien.
 • Doe vrijwilligerswerk bij een lokale organisatie of doe iets goeds voor de gemeenschap. Dit kan een geweldige manier zijn om jezelf nuttig te maken en je goed te voelen.

Uitwaaien op de Wadden

Ga je liever een hele dag weg uitwaaien aan de zee? Dan moet je op één van de Waddeneiland zijn in Nederland. Zorg wel dat je vroeg vertrekt want het kan een tijdje duren voordat je er bent. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op de eilanden?

De wadden heeft je veel te bieden! Naar welk Waddeneiland wil je naar toe?

Lunchen op zondag

Maak een lekkere wandeling, spreek af met vrienden of familie en neem het ervan tijdens een uitgebreide lunch op zondag! Ga bijvoorbeeld naar Van der Valk in jouw regio voor een heerlijke lunch of brunch buffet. Geniet in een plaatselijk lunch café van lokale producten.  In heel Nederland zijn er volop lunch gelegenheden!

Bekijk de Top10 beste lunch restaurants van TripAdvisor

Andere uitjes om wat te doen op zondag

Er zijn veel leuke uitjes die je op zondag kunt doen. Hier zijn nog enkele ideeën:

 • Ga naar een pretpark of attractiepark en geniet van de attracties en shows.
 • Bezoek een dierentuin of aquarium en bewonder de verschillende diersoorten.
 • Ga naar een waterpark of zwembad en geniet van het verfrissende water.
 • Ga naar een theater of bioscoop en geniet van een voorstelling of film.
 • Bezoek een sportevenement, zoals een voetbal- of basketbalwedstrijd.
 • Ga naar een concert of muziekfestival en geniet van live muziek.
 • Maak een dagtocht naar een nabijgelegen stad of bezienswaardigheid en ontdek nieuwe plekken.

Weet je nog niet waar je heen wilt gaan? Bekijk alle uitjes.

 

Er is altijd iets te doen in Nederland!