5 x toffe uitjes in Amsterdam zónder alcohol

Dry January voorbij?

Dry January voorbij? 5 x toffe uitjes in Amsterdam zónder alcohol

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit in Amsterdam? En wil je jouw goede voornemen om geen alcohol te drinken ook de rest van het jaar volhouden? Gelukkig heeft onze bruisende hoofdstad genoeg hippe plekken waar je kunt genieten van leuke uitjes zonder een druppel alcohol te drinken. Eitje!

Van creatieve uitjes tot hotspots met heerlijke alcoholvrije cocktails, hier zijn een aantal tips die je niet wilt missen.

The Upside Down
De perfecte plek om je Instagramfeed eens flink op te frissen: het interactieve Instagram-museum The Upside Down. Duik in het zwembad met ruim 80.000 ballen, schiet plaatjes in de voetbalkamer en waag een dansje in The Upside Down-club. En ja, bijna alle decors zijn upside down. Op de kop, dus! Als dat geen bijzondere foto’s voor je feed worden, weten wij het ook niet meer. Na de tijd nog een drankje drinken? Op de kaart staan genoeg alcoholvrije cocktails, zoals de Nojito en de Virgin Colada.
Europaboulevard 5, Amsterdam

FOAM
FOAM is een fotografiemuseum aan de Keizersgracht dat liefhebbers en professionals van over de hele wereld trekt. Met een gevarieerd programma van tentoonstellingen, workshops en evenementen is FOAM een inspirerende ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie. FOAM is een must visit bestemming voor iedereen die de kracht van beeld wil ervaren.
Keizersgracht 609, Amsterdam

Roller Planet
Ronddraaien, rijden op één been of achteruit skaten? Niets is te gek bij de rollerdisco van Roller Planet. Met toffe lichteffecten voelt het als een echte disco en kun je losgaan op de muziek. Of je nou veel of geen ervaring hebt met rollerskaten, dat maakt niet uit. Bij Roller Planet kun je overigens ook terecht voor een escape room, karten, lasergamen en bowlen. En heb je toch zin in een biertje? Ze hebben hier verschillende 0.0%-bieren op de kaart staan.
Herwijk 10, Amsterdam

NDSM-werf
De NDSM-werf in Amsterdam Noord is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan het IJ. In deze creatieve hotspot in het noorden van Amsterdam vind je een dynamische mix van street art, kunstgalerijen, cafés en evenementen. Ook vind je hier het nieuwe street art museum STRAAT. Creatieve jongeren komen hier graag om te genieten van de levendige sfeer en de unieke culturele ervaring. Vul je tas met lekkernijen of neem een picknickmand mee om lekker te genieten aan het water.
NDSM-Plein 28, Amsterdam

Mr Porter
Op zoek naar een plek waar je lekker kunt bijkletsen onder het genot van een alcoholvrij drankje? Voor een trendy en gezellige sfeer kun je terecht bij Mr Porter aan de Spuistraat. Deze hippe bar staat bekend om de met liefde geshakete cocktails, helemaal 0,0%. Zoals de Rose Julab: vol met rozen, hibiscus, granaatappel en appelsap.
Spuistraat 175, Amsterdam

Wat als je wilt stoppen met drinken?

Er zijn genoeg leuke dingen te beleven in Amsterdam zónder alcohol. Toch is alcohol een groter probleem dan je denkt. Heb jij hier ook moeite mee? Dan hebben wij een goede oplossing voor je. Naast deze leuke plekken voor alcoholvrije uitjes, willen we je namelijk wijzen op de beschikbare hulp voor mensen met een alcoholprobleem. Fundamentum, een instantie gespecialiseerd in verslavingszorg, heeft een (intake)locatie en afkickkliniek in Amsterdam waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning bij het bereiken van een alcoholvrije levensstijl.

Het is belangrijk om te weten dat het vermijden van alcohol niet altijd makkelijk is, en dat professionele hulp en ondersteuning beschikbaar zijn voor degenen die het nodig hebben. Een alcoholvrije levensstijl kan een positieve impact hebben op zowel de fysieke als mentale gezondheid. Ook als je op zoek bent naar hulp buiten Amsterdam, kun je terecht bij Fundamentum. Ze hebben namelijk ook een afkickkliniek in Limburg. Hier krijg je een unieke detoxbehandeling onder medische begeleiding, zodat alle giftige stoffen uit je lichaam worden verwijderd. Zo kun jij in nog geen tien dagen weer helemaal clean aan een nieuw leven beginnen.