Hallo april

Hallo April! Dit jaar is er weer van alles te beleven in april!

Het is April! Deze maand is er weer van alles te beleven. Denk je wat te doen in april? 

April in Nederland is een maand vol verrassingen en kleurrijke tradities, waarbij de lente echt in volle bloei staat. Van de uitgestrekte tulpenvelden in levendige kleuren tot de vrolijke vieringen van Koningsdag, waar het hele land oranje kleurt, biedt april voor ieder wat wils.

Fietsen langs de kronkelende kanalen en de historische windmolens geeft een unieke kijk op het klassieke Nederlandse landschap, terwijl de langere dagen en de warmere temperaturen uitnodigen tot buitenactiviteiten. Of je nu deelneemt aan de lokale festiviteiten, geniet van de prachtige natuur, of je verwondert over de rijke cultuur en erfgoed, april in Nederland is een ervaring die je met open armen moet omarmen.

Het is een tijd van vernieuwing, waarbij de natuur ontwaakt en de gemeenschap samenkomt om te genieten van al het moois dat dit seizoen te bieden heeft.

Feestdagen in April

1 april staat voor de deur en daar horen de beste grappen bij. Wil je je lachspieren aanwakkeren? Ga dan naar een cabaretvoorstelling in het theater. Kijk op de website van Theaters in Nederland voor het huidige cabaretaanbod.

Ook valt Pasen vaak de maand april. Je kunt natuurlijk gezellig met je familie en/of vrienden samen brunchen en eieren zoeken maar je kunt er ook lekker op uit met z’n allen. Je kunt bijvoorbeeld naar verschillende Paasmarkten, of een paarvuur bewonderen in de avond of misschien naar het Noorden gaan en lekker wandelen bij de oude Hunebedden in Steenbergen. De keuze is reuze!

Evenementen in April

Op 27 april is het Koningsdag. Het is de dag dat onze Koning jarig is. Je kunt in jouw dorp of stad natuurlijk over de Koningsdagmarkt lopen, maar je kunt natuurlijk ook naar de stad gaan waar de koning zijn verjaardag viert. In heel Nederland wordt Koningsdag gevierd! Overal is wel wat leuks te doen!

Bekijk alle leuke evenementen in april

Tulpenfestival

De gehele maand april kun je naar het tulpen festival in Amsterdam. Een kleurrijk lint van honderdduizenden tulpen doorkruist de hoofdstad in de maand April. Amsterdam beleefd daarmee de vijfde editie van het TulpenFestival. Van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West verlevendigen tulpen het straatbeeld. Ook in tuinen van veel musea en hotels zijn tulpen in alle soorten en kleuren te bewonderen.

Lees alles over het Tulpenfestival op hun website!

Profytodsd Tulpenfestival

De organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival zet jaarlijks een prachtige route uit om te tulpen optimaal te beleven. In de voorjaar zich aandient dan komen de 2000 hectare tulpen in bloei en verandert het landschap in een prachtig kleurrijk geheel. De route gaat langs de vele tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is. De routes zijn: Van Staveren autoroute (99 kilometer) en de Specsavers fietsroute (36 kilometer).

Lees alles over het Profytodsd Tulpenfestival

The Passion

Ook een leuk evenement is The Passion. The Passion is ieder jaar ergens in Nederland gehouden! The Passion is al eens geweest in Groningen, Amsterdam en Dordrecht. The Passion vertelt het verhaal van Jezus en zijn leven met veel muziek. Duizenden mensen lopen mee in de tocht en hebben allemaal zo hun redenen waarom dit voor hun zo belangrijk is.

Bekende acteurs en artiesten vertolken verschillende rollen van onder andere Maria, Judas en natuurlijk Jezus. Jaarlijks wordt The Passion uitgezonden op NPO1.

Lees hier alles wat je wilt weten over The Passion

Eropuit in April

April biedt een scala aan activiteiten en evenementen die je kunt ondernemen, afhankelijk van je interesses en waar je je bevindt. Hier nog een aantal extra suggesties:

Buitenactiviteiten
Tulpenvelden bezoeken: April is de perfecte maand om de beroemde Nederlandse tulpenvelden in bloei te zien. Bezoek de Keukenhof, of fiets door de Bollenstreek om deze kleurrijke pracht te ervaren.
Fietsen en wandelen: Maak gebruik van het aangename lenteweer om de natuur in te trekken. Nederland biedt talloze fiets- en wandelroutes door bossen, langs stranden en door historische steden.

Culturele Evenementen
Museumweek: Vaak in april, een week waarin musea door heel Nederland speciale evenementen en tentoonstellingen organiseren.

Culinair Genieten
Bezoek lokale markten: Proef de verse lente-ingrediënten op de boerenmarkten. Het is ook een goed moment om nieuwe seizoensgerechten te ontdekken in restaurants.

Sportieve Activiteiten
Marathons en fietsraces: Diverse steden organiseren in april marathons, hardloopwedstrijden, en fietsraces. Een mooie kans om actief te zijn of om als toeschouwer de energieke sfeer te proeven.

Thuisactiviteiten
Tuinieren: Begin met het zaaien van zomerbloemen en groenten in je tuin of op je balkon.
Voorjaarsschoonmaak: Een frisse start met een opgeruimd huis.

Duurzame Activiteiten
Deelnemen aan lokale schoonmaakacties: Help mee met het schoonhouden van parken, stranden, en natuurgebieden. Ga met een gids op pad om de natuur of stad te leren kennen. Ga eens naar een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest.

Creatieve Workshops
Volg een workshop: Of het nu gaat om schilderen, keramiek, of een nieuwe ambacht, veel ateliers en culturele centra bieden cursussen aan.

April is een maand vol mogelijkheden, of je nu de voorkeur geeft aan het buitenleven, culturele verrijking, culinaire ontdekkingen, sportieve uitdagingen, of gewoon genieten van de lente in je eigen tuin. Er is voor elk wat wils!

Ga erop uit in april!