Hallo april

Hallo April! Dit jaar is er weer van alles te beleven in april!

Het is April! Deze maand is er weer van alles te beleven. zo is er onder andere Pasen deze maand, 1 april en de Koning is jarig.

Denk je wat te doen in april? Wij vertellen het je graag!

Feestdagen in April

1 april staat voor de deur en daar horen de beste grappen bij. Wil je je lachspieren aanwakkeren? Ga dan naar een cabaretvoorstelling in het theater. Kijk op de website van Theaters in Nederland voor het huidige cabaretaanbod.

Ook valt Pasen vaak deze maand. Je kunt natuurlijk gezellig met je familie en/of vrienden samen brunchen en eieren zoeken maar je kunt er ook lekker op uit met z’n allen. Je kunt bijvoorbeeld naar verschillende Paasmarkten, of een paarvuur bewonderen in de avond of misschien naar het Noorden gaan en lekker wandelen bij de oude Hunebedden in Steenbergen. De keuze is reuze!

Laat het ons weten wat u deze Pasen doet door ons te taggen in uw Facebook bericht.

Evenementen in April

Op 27 april is het Koningsdag. Het is de dag dat onze Koning jarig is. Je kunt in jouw dorp of stad natuurlijk over de Koningsdagmarkt lopen, maar je kunt natuurlijk ook naar de stad gaan waar de koning zijn verjaardag viert. In heel Nederland wordt Koningsdag gevierd! Overal is wel wat leuks te doen!

Bekijk alle leuke evenementen in april

Tulpenfestival

De gehele maand april kunt u naar het tulpen festival in Amsterdam. Een kleurrijk lint van honderdduizenden tulpen doorkruist de hoofdstad in de maand April. Amsterdam beleefd daarmee de vijfde editie van het TulpenFestival. Van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West verlevendigen tulpen het straatbeeld. Ook in tuinen van veel musea en hotels zijn tulpen in alle soorten en kleuren te bewonderen.

Lees alles over het Tulpenfestival op hun website!

Profytodsd Tulpenfestival 2022

Emmeloord – De organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival heeft dit jaar weer een prachtige route uitgezet om te tulpen te beleven. In de voorjaar zich aandient dan komen de 2000 hectare tulpen in bloei en verandert het landschap in een prachtig kleurrijk geheel. De route gaat langs de vele tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is. De Van Staveren autoroute is zoals gebruikelijk bewegwijzerd en te rijden van 16 april t/m 8 mei 2022.

Lees alles over het Profytodsd Tulpenfestival

The Passion

Ook een leuk evenement is The Passion. The Passion is ieder jaar ergens in Nederland gehouden! The Passion is al eens geweest in Groningen, Amsterdam en Dordrecht. The Passion vertelt het verhaal van Jezus en zijn leven met veel muziek. Duizenden mensen lopen mee in de tocht en hebben allemaal zo hun redenen waarom dit voor hun zo belangrijk is.

Bekende acteurs en artiesten vertolken verschillende rollen van onder andere Maria, Judas en natuurlijk Jezus. Jaarlijks wordt The Passion uitgezonden op NPO1.

Lees hier alles wat je wilt weten over The Passion

Eropuit in April

Er zijn jaarlijkse altijd evenementen die niet door kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan het weer die de omgeving en de natuur continu veranderen. Wat te doen in april? Best veel!

Zijn er uitjes die worden afgelast? Niet getreurd! Kijk naar alle uitjes en evenementen die wel door gaan! Boek je uitje voordat je eropuit gaat! Trek de natuur in, ga met een gids op pad om de natuur of stad te leren kennen. Ga eens naar een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest. Nederland heeft alles!

Ga erop uit in april!