Wat te doen in Amsterdam

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Amsterdam!

Wat te doen in Amsterdam. In de provincie Noord-Holland bevindt zich Amsterdam; de hoofdstad en meteen de grootste stad van Nederland. Kenmerkend voor deze stad zijn met name de grachten, het Vondelpark, De Wallen en de vele musea en theaters.

Wat te doen in Amsterdam?

Amsterdam staat bekend om haar tolerantie en gastvrijheid, die je in de hele stad terug voelt. U kunt de hoofdstad uitstekend verkennen met een rondvaart door de prachtige Amsterdamse Grachten. Er is van alles te doen in Amsterdam. Ook het Vondelpark leent zich uitstekend voor een mooie wandeling of een picknick.

Musea en andere bezienswaardigheden

Van de ruim 50 musea die de stad rijk is, zijn onder meer het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis grote toeristische trekpleisters. Wilt u De Nachtwacht van Rembrandt eens in het echt zien, dan komt u natuurlijk naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

Uitgaan in Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk dé stad om uit te gaan. Of u nu een avondje wilt swingen in een discotheek, romantisch uit eten wilt in een goed restaurant of liever met vrienden een avondje in het casino doorbrengt, alles is mogelijk in Amsterdam!

Lees alle uitgaanstips ook op IAmsterdam

Uitjes met kinderen in Amsterdam

In Amsterdam zijn ook genoeg leuke uitjes voor de kinderen. Een bezoekje aan de prachtige dierentuin Artis is leuk voor het hele gezin. Daarnaast zijn er ook verschillende speeltuinen te vinden, goed voor een leuk dagje klimmen, klauteren, glijden, springen en spelen! Hier vindt u een overzicht van de leukste kinderuitjes.

Nog meer leuke uitjes

Bent u in voor een dagje ontspannen en genieten, neem dan eens een kijkje bij Beauty. Hier vindt u bijvoorbeeld adresjes om lekker naar de sauna te gaan. Wilt u liever wat actievers doen, boek dan eens een workshop.

Ontzettend leuk als bedrijfsuitje maar ook als dagje weg met vriendinnen. Liever de hele dag shoppen? In Amsterdam zit u daarvoor natuurlijk ook goed. Leuke spulletjes voor in huis vindt u bijvoorbeeld bij de woon-webwinkels.

Evenementen in Amsterdam

Het hele jaar door vinden er veel gevarieerde festiviteiten plaats in onze hoofdstad. Eén ervan is de Museumnacht, waarbij bezoekers ’s avonds en ’s nachts terecht kunnen in de meeste musea van Amsterdam. Heel bijzonder is ook het jaarlijkse klassieke muziekconcert in de openlucht aan de Prinsengracht.

Toeschouwers komen traditiegetrouw kijken op hun boten en doen zich ondertussen te goed aan lekkere drankjes en hapjes. En wat dacht u van de Gay Pride? Dit roze evenement van wereldformaat trekt al sinds 1996 tal van bezoekers en geeft nog maar eens duidelijk weer hoe vrij en tolerant Amsterdam eigenlijk is.

In Amsterdam is zóveel te beleven … voor u het in de gaten heeft is een dag voorbij!