Wat te doen in Rotterdam

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Rotterdam

Wat te doen in Rotterdam. Rotterdam is de grootste stad van de provincie Zuid-Holland en tevens de grootste havenstad van Nederland. Het is een leuke stad om heen te gaan voor een dagje weg.

Wat te doen vandaag in Rotterdam?

Je kunt in Rotterdam heel goed winkelen, een leuk museum bezoeken of verwonder je over de bijzondere architectuur van de Markthallen en de kubuswoningen.

Kubuswoningen

Kubuswoningen, ook wel bekend als Cube Houses of “Kubuswoningen” in het Nederlands, zijn een opvallend architectonisch kenmerk in Rotterdam, Nederland. Deze kubusvormige huizen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom en werden gebouwd in de jaren 1980.

De Kubuswoningen maken deel uit van een grotere ontwikkeling genaamd “Blaakse Bos” en bestaan uit 38 kubusvormige wooneenheden en een grotere, gekantelde kubus die dient als voetgangersbrug en een hostel herbergt. Het ontwerpprincipe achter deze huizen is om hoogwaardige huisvesting te bieden en tegelijkertijd de ruimte op een unieke en opvallende manier te optimaliseren.

Elk kubushuis staat gekanteld op een hoek van 45 graden en rust op een zeshoekige pilaar, wat de indruk wekt van een bos van gekantelde kubussen. De huizen zijn verdeeld over drie niveaus, waarbij het onderste niveau wordt gebruikt voor wonen, het middelste niveau voor slapen en het bovenste niveau een daktuin heeft. Ondanks hun ongebruikelijke uiterlijk zijn de Kubuswoningen een populaire toeristische attractie geworden en hebben ze erkenning gekregen als een iconisch architectonisch landmark in Rotterdam.

Vissen in Rotterdam

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een dagje uit in Rotterdam, maar wist je dat je in Rotterdam heel goed kan vissen? De Vereniging HSV Groot Rotterdam is de grootste hengelsportvereniging van Nederland en zij kunnen je álles vertellen over vissen in Rotterdam. Op de website vind je bijvoorbeeld een duidelijk overzicht waar je precies kunt vissen. Ook vind je alle informatie over visvergunningen en de huidige visstand. Ze organiseren wekelijks activiteiten, zoals werples en informatieavonden over vliegvissen.

Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp vind je de mooiste, snelste, grappigste en liefste dieren. De dieren leven in hun natuurlijke omgeving. Het park heeft dit zo goed mogelijk nagemaakt van de plek waar ze werkelijk vandaan komen. Het unieke in dit park is dat je onder allerlei zeedieren door kunt lopen en dat er heel veel leuke activiteiten voor kinderen zijn.

De Afrikaanse speeltuin bestaat uit een kinderjungle met vier verdiepingen waar de kinderen lekker kunnen klimmen en rondslingeren.

Musea in Rotterdam

Rotterdam kent vele musea. Zo gaat u in het Oorlogs Verzets Museum in Rotterdam gaat u terug in de tijd. U kunt hier bijvoorbeeld brieven, kleding, voorwerpen en documenten die bewaard zijn uit de Tweede Wereldoorlog bezichtigen. Rotterdam is tijdens de oorlog zwaar gebombardeerd, dit wordt in beelden en voorwerpen tentoongesteld.

Erasmusbrug Rotterdam

De Erasmusbrug, ook wel bekend als de “Erasmusbrug” in het Nederlands, is een opvallende en iconische brug in Rotterdam, Nederland. De brug verbindt het noordelijke en zuidelijke deel van Rotterdam over de rivier de Nieuwe Maas en speelt een belangrijke rol in het stadsverkeer en de infrastructuur.

De Erasmusbrug staat bekend om zijn unieke ontwerp, dat lijkt op een elegante en schuine kabelbrug. De brug heeft een opvallende asymmetrische pyloon die 139 meter hoog is en aan de ene kant van de brug staat. Aan deze pyloon zijn kabels bevestigd die de brug ondersteunen. Het ontwerp van de Erasmusbrug is een kenmerkend voorbeeld van moderne architectuur en is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Rotterdam.

De brug werd voltooid in 1996 en heeft sindsdien niet alleen een functioneel doel gediend, maar ook bijgedragen aan het imago van Rotterdam als een stad met gedurfde en innovatieve architectuur. De Erasmusbrug biedt zowel wegverkeer als voetgangers en fietsers een doorgang over de Nieuwe Maas en is een belangrijk onderdeel van de Rotterdamse skyline geworden.

Euromast Rotterdam

De Euromast in Rotterdam is de hoogste uitkijktoren van Rotterdam. Het hele gebouw is 185 meter hoog maar vanaf het toegankelijke platform op 100 meter hoogte ziet u de mooiste gebouwen zoals Hotel New York, de Kuip en de Erasmusbrug. Heeft u geen hoogtevrees en houdt u van een uitdaging? Dan kunt u vanaf de Euromast bijvoorbeeld tokkelen of abseilen.

Cultuur in Rotterdam

Ook cultuurliefhebbers halen hun hart op in Rotterdam. Zo hoeft u zich in de Kunsthal in Rotterdam nooit te vervelen. De hal is altijd gevuld met prachtige exposities, hedendaagse kunst, oude meesters, vergeten culturen of fascinerende foto’s. De Kunsthal biedt u ook leuke activiteiten zoals workshops. Wilt u nagenieten van de prachtige exposities onder het genot van een kopje koffie, lunch of een High Tea? Kom dan naar het kunsthalcafé.

Of gaat u liever naar het theater? Theaters groot en klein zijn er zeer zeker te vinden in Rotterdam! Houdt u van een avondje cabaret of wilt u liever naar een musical. Bekijk de theaters in Rotterdam!

Er is nog veel meer te beleven in Rotterdam!