Musea in Nederland

Nederland heeft heel veel musea!

Er zijn vele musea in Nederland! Nederland kent vele honderden musea. Enkele soorten zijn musea met de thema’s (moderne) kunst, geschiedenis, natuur, luchtvaart en volkenkunde.

Musea in Nederland

In elke musea in Nederland vindt je gegevens en achtergrondinformatie over bijvoorbeeld de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een musea over schoenen, speelgoed, weegschalen, literatuur, keramiek of fotografie? En dit is slechts een kleine greep uit het Nederlandse aanbod, er is werkelijk waar voor iedereen een interessant museum te vinden!

Musea in Limburg

Zoek je een museum in Limburg? In Limburg zijn er mogelijkheden genoeg! In de grotere steden Maastricht, Roermond en Sittard en kleinere plaatsen is een ruim aanbod aan musea.

Bekijk de musea in Limburg

Musea in Drenthe

Drenthe vormt samen met de provincies Groningen en Friesland het noorden van Nederland. De hoofdstad van de provincie Assen is het Drents Museum gevestigd. Maar ook in de andere grote plaatsen in Drenthe onder andere Emmen, Hoogeveen en Meppel vind je leuke musea.

Bekijk de musea in Drenthe

Musea in Noord-Holland

Met meer dan 2,7 miljoen bewoners is de provincie goed bevolkt! Noord-Holland grenst aan Utrecht, Flevoland en Zuid-Holland. Op cultureel vlak is Noord-Holland waar je moet zijn! In Noord-Holland zijn talloze musea te vinden. In Amsterdam vind je onder andere het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, het Van Gogh Museum. In heel Noord-Holland zijn er uiteraard nog veel meer musea te vinden.

Bekijk de musea in Noord-Holland

Musea in Zeeland

Het uiterste puntje Nederland moeten we natuurlijk niet overslaan! Zeeland is prachtig en heeft een rijke geschiedenis. De provincie grenst aan de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Iedereen kent natuurlijk Zeeland om de Deltawerken en de vele stranden, maar op cultureel vlak is er ook van alles te zien en te doen in Zeeland!

Bekijk de musea in Zeeland

Musea in Noord-Brabant

Ga er eens een dagje cultureel op uit in Noord-Brabant! In de provincie Noord-Brabant zijn talloze musea voor de liefhebbers te vinden. In Den Bosch alleen al vindt je meer dan vijf verschillende musea. Kom alles te weten over de geschiedenis van Noord-Brabant!

Bekijk de musea in Noord-Brabant

Musea in Gelderland

In de grootste provincie van ons land in Gelderland vindt je ook de meest uiteenlopende musea. Het Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo is een echte aanrader voor musea liefhebbers. Maak kennis met de kunst in Museum MORE in Gorssel. Museum MORE is de Nederlandse museum voor Modern Realisme.

bij de buren, de provincie Overijssel kun je ook naar tal van verschillende musea!

Bekijk de musea in Gelderland

Reserveer je tickets

Vooraf je bezoek aan het museum moet je wel even reserveren! je kunt de musea alleen bezoeken als je een toegangsbewijs vooraf hebt gekocht. Op alle websites van de musea kun je snel en gemakkelijk je tickets bestellen. Let wel op! je moet ook een tijd aangeven dat je naar binnen wilt, hou dus rekening met het verkeer en hoe laat op pad wilt gaan!

Museum bezoek compleet maken

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een bezoekje aan een museum te combineren met een compleet dagje weg of misschien zelfs een nachtje weg! Ga bijvoorbeeld ’s middags naar een museum, ’s avonds uit eten in een leuk restaurantje en sluit de dag af met een bezoekje aan de bioscoop! Kiest u voor een culturele aanvulling op uw museum bezoek? Kijkt u dan ook op Theaters in Nederland voor een overzicht van alle theaters in Nederland!