Musea in Friesland

Dagje uit naar musea in Friesland.

Musea in Friesland

De provincie Friesland is gelegen in het noorden van Nederland. In het oosten grenst het aan de provincies Groningen en Drenthe, daarnaast grenst het aan Overijssel, Flevoland en via de Afsluitdijk met Noord-Holland. Vier van de vijf waddeneilanden behoren ook tot de provincie Friesland. Er wonen in de provincie zo’n 650.000 inwoners en de hoofdstad is Leeuwarden. Het Fries is een officiële taal die hier naast het Nederlands wordt gesproken.

De musea in provincie Friesland

Hét museum in Friesland is natuurlijk het Fries Museum in hoofdstad Leeuwarden. Hier leren de bezoekers alles over de elfsteden en het platteland van Friesland, de zoektocht naar typisch Fries dingen en welke plek Friesland inneemt op de wereld. Van oude kostuums tot bodemschatten uit de Friese terpen en van de nalatenschap van Mata Hari tot hedendaagse beeldende kunst, het is hier allemaal te vinden! Samen vertellen ze het verhaal van Friesland.

Een andere Friese topper is het Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Hier vindt u het oudst werkende planetarium ter wereld! Het is gevestigd in de oorspronkelijke woning van Eise Eisinga en de enthousiaste uitleg van de medewerkers is fascinerend. Zelfs tweehonderd jaar na dato nog leerzaam een verbijsterend om te zien!

Andere musea zijn bijvoorbeeld;

Maar er zijn uiteraard nog veel meer musea in Friesland.

Maak uw uitje in Friesland compleet!

Zin om het er eens lekker van te nemen? Ga dan eens gezellig een dagje uit! En in Friesland is dat natuurlijk geen enkel probleem om daarvoor invulling te zoeken. ’s Middags een bezoekje aan een museum of bijvoorbeeld een sportieve activiteit, ’s avonds uit eten in een restaurant en ’s avonds bijvoorbeeld een bezoekje aan het theater of naar de bioscoop? Lees er alles over op WattedoenVandaag.nl