Musea in Utrecht

Dagje uit naar musea in Utrecht.

Utrecht is centraal gelegen in Nederland. Het is de kleinste provincie van ons land en er wonen zo’n 1,17 miljoen inwoners. Het is de dichtstbevolkte provincie van Nederland en het wordt algemeen gerekend tot de Randstad. De hoofdstad is de gelijknamige plaats Utrecht. Utrecht grenst aan Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland. Een andere grote stad van de provincie is Amersfoort. In de hele provincie vind je vele musea.

Musea in Utrecht

Een heel leuk uitje voor de hele familie is het Spoorwegmuseum in de stad Utrecht. Het museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation en u leert hier alles over de treingeschiedenis die meer dan 175 jaar terug gaat. Ook is hier een ruime collectie van historische treinen te bekijken en natuurlijk zijn er verschillende tentoonstellingen te bezoeken. Er is zowel binnen als buiten van alles te doen en te ontdekken.

Ook het Nationaal Militair Museum in Soest is een aanrader. Dit museum is gevestigd op de plek waar meer dan honderd jaar geleden de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht. Hier kan de bezoeker alle topstukken uit de Nederlandse militaire geschiedenis bekijken en er zijn zes themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Heel leuk is de Xplore, een ruimte waar de kinderen zelf aan de slag kunnen met bijvoorbeeld het maken van hun eigen buskruit of vliegen in een F-16 simulator.

Natuurlijk is er ook een prachtige opstelling van vliegtuigen en andere militaire voertuigen. Een aanrader voor jong en oud!

Nijntje Museum

Wie kent Nijntje niet? Iedereen is ermee op gegroeid! In het Nijntje Museum is het allerleukste museum kindermuseum. Nijntje museum is een educatief museum. Ontdek de wereld samen met nijntje en haar vriendjes!

Een museum bezoeken is een uitje met het hele gezin.

Andere musea in Utrecht zijn onder andere;

Er zijn uiteraard nog meer musea in de hele provincie Utrecht.

Bekijk meer musea in de provincie

Maak uw uitje in Utrecht compleet!

Waarom er niet eens een compleet dagje weg van maken? Combineer een bezoekje aan het museum bijvoorbeeld eens met een gezellig etentje in Utrecht en bijvoorbeeld een bezoekje aan het theater of de bioscoop? Er zijn mogelijkheden genoeg, bekijk de uitjes en evenementen op onze website.