Musea in Utrecht

Dagje uit naar musea in Utrecht.

Musea in Utrecht

Utrecht is centraal gelegen in Nederland. Het is de kleinste provincie van ons land en er wonen zo’n 1,17 miljoen inwoners. Het is de dichtstbevolkte provincie van Nederland en het wordt algemeen gerekend tot de Randstad. De hoofdstad is de gelijknamige plaats Utrecht. Utrecht grenst aan Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland. Een andere grote stad van de provincie is Amersfoort.

De musea in de provincie Utrecht

Een hartstikke leuk uitje voor de hele familie is het Spoorwegmuseum in de stad Utrecht. Het museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation en u leert hier alles over de treingeschiedenis die meer dan 175 jaar terug gaat. Ook is hier een ruime collectie van historische treinen te bekijken en natuurlijk zijn er verschillende tentoonstellingen te bezoeken. Er is zowel binnen als buiten van alles te doen en te ontdekken.

Ook het Nationaal Militair Museum in Soest is een aanrader. Dit museum is gevestigd op de plek waar meer dan honderd jaar geleden de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht. Hier kan de bezoeker alle topstukken uit de Nederlandse militaire geschiedenis bekijken en er zijn zes themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Heel leuk is de Xplore, een ruimte waar de kinderen zelf aan de slag kunnen met bijvoorbeeld het maken van hun eigen buskruit of vliegen in een F-16 simulator.

Natuurlijk is er ook een prachtige opstelling van vliegtuigen en andere militaire voertuigen. Een aanrader voor jong en oud!

Maak uw uitje in Utrecht compleet!

Waarom er niet eens een compleet dagje weg van maken? Combineer een bezoekje aan het museum bijvoorbeeld eens met een gezellig etentje en bijvoorbeeld een bezoekje aan het theater of de bioscoop? Er zijn mogelijkheden genoeg, bekijk de uitjes en evenementen op onze website.