Musea in Flevoland

Dagje uit naar musea in Flevoland.

Musea in Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van ons land. Het is gelegen op de plek waar vroeger de Zuiderzee lag. De provincie bestaat uit de drie landstreken Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. Ook de voormalige eilanden Schokland en Urk horen bij de provincie Flevoland.

Flevoland grenst aan de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland. Het grootste gedeelte van het Markermeer en het IJsselmeer behoren ook bij de provincie Flevoland.

De musea in provincie Flevoland

In Flevoland zijn verschillende musea te vinden die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van Museum Schokland? Dit museum is gevestigd op de Middelbuurt, wat één van de drie laatste woonterpen is. Er is zowel een binnen- als een buitenexpositie welke een beeld geven van de archeologie en geologie van de Noordoostpolder. U leert heer meer over het ontstaan en vergaan van het eiland, van de droogelegging van de Noordoostpolder en van het leven van de bevolking van Schokland.

Een ander leuk uitje is natuurlijk Aviodrome! In Aviodrome vindt u meer dan 6000 m2 vliegtuigpret voor de hele familie! Hier zijn meer dan 100 vliegtuigen te bekijken en elke dag worden er rondleidingen gegeven. Breng ook een bezoekje aan de spannende 4D-film in het filmtheater! Een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud.

Ook kun je de wereld onder je voeten herontdekken in het Erfgoedhuis Almere. Hier worden verschillende tijdsperiodes behandeld worden, waarin archeologische vondsten zijn gevonden. Wist jij dat de eerste mensen in dit gebied al 10.000 jaar geleden hier kwamen wonen?

Maak uw uitje in Flevoland compleet!

Zin om er eens lekker op uit te trekken? Gezellig een dagje weg met uw partner, kinderen of bijvoorbeeld vrienden? In Flevoland zijn er uiteraard mogelijkheden genoeg! Lekker uit eten gaan bij een restaurant, een theaterbezoek of een creatief uitje? Er is van alles te doen in Flevoland!