Musea in Noord-Brabant

Dagje uit naar musea in Noord-Brabant.

Musea in Noord-Brabant

Als u graag een cultureel dagje wilt doen, dan bent u in de provincie Noord-Brabant aan het juiste adres! Deze grote en bosrijke, maar bovenal gezellige provincie biedt talloze musea voor de liefhebber. Den Bosch is de hoofdstad van de provincie en alleen hier al vindt u meer dan vijf verschillende musea. Maar ook in de kleinere plaatsen zoals Klundert en Gemert. U kunt het zo gek niet bedenken of er is een museum over het betreffende onderwerp. Van natuur tot schoenen en van archeologie tot sigaren!

De musea in de provincie Noord-Brabant

Een van de bekendere musea in Noord-Brabant is het Noord Brabants Museum in Den Bosch. Hier kunnen de bezoekers terecht voor de geschiedenis, cultuur en kunst van Noord-Brabant. Dit museum is dÈ plek waar het cultureel erfgoed van de provincie wordt tentoongesteld en bewaard. De collectie van het museum omvat meer dan 30.000 voorwerpen zoals schilderijen, tekeningen, munten, zilver, glas, textiel, archeologie en typisch Brabantse objecten.

Een andere aanrader is De Pont museum in Tilburg. Dit museum voor hedendaagse kunst is vernoemd naar stichter Jan de Pont (1915-1987), hij was ondernemer en jurist. Hij wilde graag dat na zijn overlijden een deel van zijn vermogen zou worden ingezet ter stimulering van de hedendaagse beeldende kunst. De collectie van De Pont museum omvat ongeveer 800 werken van zo’n 80 (inter)nationale beeldende kunstenaars, waaronder Anish Kapoor, Marlene Dumas en Bill Viola.

Naast de grotere musea zijn er ook talloze kleinere musea met verschillende thema’s zoals;

Bezoek eens een museum in Noord-Brabant.

Maak uw uitje in Noord-Brabant compleet!

Naar een gezellig restaurant, overnachten of meer weten over leuke uitjes in Noord-Brabant? Bekijk bij evenementen of lees een leuke blog over een uitje in Noord-Brabant.