Musea in Overijssel

Dagje uit naar musea in Overijssel.

Musea in Overijssel

Overijssel is vrij centraal gelegen in ons land. Het grenst aan de provincies Drenthe, Gelderland, Flevoland en Friesland en aan de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. De naam Overijssel komt van de rivier de IJssel. De hoofdstad van de provincie is Zwolle. Andere grote plaatsen zijn Enschede en Deventer.

De musea in de provincie Overijssel

Een van de bekendste musea in Overijssel is het Rijksmuseum Twente. Het Rijksmuseum Twenthe is een museum voor beeldende kunst en het is gevestigd in Enschede, aan de rand van de wijk Roombeek. Elk jaar bezoeken zo’n 100.000 mensen uit binnen- en buitenland dit interessante museum. Je vindt hier de mooiste en rijkste kunstcollectie van Oost Nederland.

Jaarlijks worden er wel tot tien verschillende tentoonstellingen geprogrammeerd in het museum, verschillende naast elkaar. In de 36 verschillende zalen kunt u genieten van onder andere Breughel, Monet en Jongkind.

Het Rijksmuseum in Twenthe is een aanrader!

Een heel leuk museum is ook De Oude Aarde. In dit museum in Giethoorn kun je de schoonheid van Moeder Natuur ontdekken! Hier zijn de meest prachtige mineralen, edelstenen en fossielen te bekijken die sinds 1969 zijn verzameld in het museum. René Boissevain, de oprichter van het museum, heeft op zijn vele ontdekkingsreizen van alles meegenomen. De bezoeker kan hier onder andere het grootste ei ter wereld, een versteende boomstam uit Amerika en de Amethis geode uit Brazilië bewonderen!

Andere musea in Overijssel zijn onder andere

Maar er zijn in Overijssel natuurlijk nog veel meer musea. Bezoek eens een museum, maak er een educatief uitje van!

Maak uw uitje in Overijssel compleet!

Heb je zin in een dagje uit? Dat is natuurlijk een uitstekend idee in Overijssel!  Er zijn namelijk mogelijkheden genoeg om er een compleet dagje (en avondje) uit van te maken. Neem ook eens een kijkje tussen de uitjes voor een overzicht van talloze activiteiten. Van theater bezoek tot sportief uitje tot wellness bezoekje tot kinderuitje! Maak een dag Overijssel compleet! Ga uit eten in de provincie.