Drents Museum

Drents museum

Brink 1
9401 HS Assen

Telefoon: 0592 - 377 773

Altijd al eens de schatkamer van Drenthe willen zien? De echte schatkamer blijft natuurlijk een diepverborgen schatkamer, maar daaruit zijn wel een aantal van die schatten te bezichtigen in het Drents museum.

Het Drents museum staat bekend om zijn internationale tentoonstellingen over archeologie, kunst 1885-1935, hedendaags realisme. U vindt hier onder andere werk van Vincent van Gogh, het meisje van Yde, figuratieve kunst, kunst van 1885 – 1935, archeologie en Drentse cultuurhistorie.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van wat er in het museum te bezichtigen is.

Het Drents Museum in Assen, is gevestigd op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis. De hoofdentree bevindt zicht in het voormalig koetshuis van het Drostenhuis, dat via een onderaardse gang met de andere gebouwen is verbonden.

Adres Drents Museum

Brink 1
9401 HS Assen
Telefoon: 0592 – 377 773

Bezoek de website               Koop je dagtickets

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.