Drents Museum

Drents museum

Brink 1
9401 HS Assen

Telefoon: 0592 - 377 773

Altijd al eens de schatkamer van Drenthe willen zien? De echte schatkamer blijft natuurlijk een diepverborgen schatkamer, maar daaruit zijn wel een aantal van die schatten te bezichtigen in het Drents museum.

Het Drents museum staat bekend om zijn internationale tentoonstellingen over archeologie, kunst 1885-1935, hedendaags realisme. U vindt hier onder andere werk van Vincent van Gogh, het meisje van Yde, figuratieve kunst, kunst van 1885 – 1935, archeologie en Drentse cultuurhistorie.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van wat er in het museum te bezichtigen is.

Het Drents Museum in Assen, is gevestigd op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis. De hoofdentree bevindt zicht in het voormalig koetshuis van het Drostenhuis, dat via een onderaardse gang met de andere gebouwen is verbonden.

Adres Drents Museum

Brink 1
9401 HS Assen
Telefoon: 0592 – 377 773

Bezoek de website               Koop je dagtickets

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.