Musea in Groningen

Dagje uit naar musea in Groningen.

Musea in Groningen

De provincie Groningen is de noordelijkste provincie van ons land. In de provincie wonen meer dan 550.000 mensen en de hoofdstad is het gelijknamige Groningen. In het noorden grenst de provincie aan de Waddenzee, in het oosten aan het Duitse Oost-Friesland, in het zuiden aan Drenthe en in het westen aan Friesland.

In Groningen is veel te doen op het gebied van cultuur en natuurlijk natuur!

Musea in de provincie Groningen

Er zijn talloze leuke en interessante musea te vinden in de provincie Groningen. Het bekendste museum is natuurlijk het Groninger Museum in de stad Groningen. Het Groninger Museum is een van de topattracties van de provincie en er komen jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers. Alleen al het gebouw mag met recht kunst worden genoemd!

Het museum heeft een collectie van meer dan 800.000 objecten die zijn opgedeeld in verschillende gebieden, waaronder archeologie en geschiedenis van Groningen, beeldende kunst, mode, hedendaagse kunst, fotografie en Chinees en Japans porselein. Een andere aanrader in de provincie Groningen is het Doe museum in Veendam.

Hier leert de bezoeker ‘de kunst van het doen’. In dit museum kan de bezoeker naar kunst kijken en van alles doen. Er zijn prachtige tentoonstellingen die inspireren en op verschillende plekken kunnen de bezoekers zelf creatief aan de slag. Daarnaast is er veel ruimte voor spel.

Deze musea zijn ook zeker een bezoekje waard!

Maar er zijn in heel de provincie Groningen uiteraard nog veel meer musea!

Maak uw uitje in Groningen compleet!

Wat dacht u van een dagje weg? Dat is nog eens genieten! En in Groningen is het totaal géén probleem om er de hele dag op uit te gaan. Er zijn onnoemelijk veel mogelijkheden, van een bezoekje aan een theater tot een creatief uitje, lekker uit eten in Groningen tot een sportief dagje weg! Inspiratie nodig?