Wat te doen in Harlingen

Bezoek de Havenstad Harlingen!

De stad Harlingen ligt in de Nederlandse provincie Friesland. Harlingen ligt naast Franeker vlakbij de Afsluitdijk. Harlingen behoort tot de Friese elf steden. Vanuit Harlingen verrekken ook de veerboten naar Terschelling en Vlieland.

Wat te doen in Harlingen

In Harlingen zijn jaarlijks leuke evenementen, activiteiten, Harlingen heeft gezellige eetcafés en restaurants. Harlingen staat ook bol van cultuur! De prachtige stad aan het water is er het hele jaar door van alles te doen is. Er zijn veel wandelroutes in Harlingen maar ook een rondvaart door Harlingen is een aanrader!

In de zomer maanden zijn er de jaarlijkse zomermarkten. Tijdens deze markten zijn er gezellige kraampjes waar je leuke snuisterijen kunt kopen.

harlingen

Winkelen in Harlingen

Natuurlijk kun je in Harlingen ook langs leuke winkels struinen. De kleinere boetiekjes, de gezellige terrassen de eetcafés maken de sfeer in Harlingen compleet. Het is er gemoedelijk en gezellig!

Harlingen centrum

Bezienswaardigheden in Harlingen

Harlingen is een echte havenstad en heeft meer dan 600 monumenten. In de stad zijn delen van de verdedigingswerken nog altijd te zien! De oorspronkelijke grachtengordels en oude pakhuizen zijn mooie bezienswaardigheden. Voor het complete plaatje moet je ook zeker naar museum Het Hannemahuis gaan. Maar je mag tijdens je bezoek aan Harlingen ook ook zeker de Sint-Michaëlkerk & De Grote kerk niet overslaan!

Het Hannemahuis

Een mustsee als je in Harlingen ben is Het Hannemahuis. Bezoek Het Hannemahuis voor cultuur en historie van Harlingen. Het Hannemahuis is een unieke combinatie van museum en gemeentearchief.

Naast de Harlinger geschiedenis en kunst zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen rond historische thema’s en hedendaagse beeldende kunst.

Bezoek het Hannemahuis

11Fountains Harlingen

Harlingen is één van de Elfsteden van de Elfstedentocht en heeft daarom net als alle andere Elfsteden een prachtige fontein gekregen in 2018. De Walvis van Harlingen. De Walvis fontein staat/ligt in Harlingen in de haven. Het kunstwerk is ontstaan door dat De Walvis ooit in Harlingen in het teken stond van de walvisvangst.

De fontein van Harlingen is een levensechte potvis. Hij ligt als bij de Zuiderpier, en af en toe spuit De Walvis zijn krachtige waterstraal.

Lees meer over de De Walvis
Harlingen centrum

Welkom aan Zee

In Harlingen worden grootse evenementen georganiseerd. Met de ligging aan Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen stoer en eigenzinnige. Harlingen is Friesland’s enige zeehavenstad.

Bezoek de website Welkom aan Zee voor alle evenementen