Wat te doen in de Lente

Lees op WattedoenVandaag tips om te genieten in de Lente.

De zon gaat weer schijnen, de dagen worden langer en de temperaturen wordt langzaamaan weer aangenamer. Dat is het moment dat we het weten…. het is begonnen, de lente!

Wat te doen in de Lente

Iedereen denkt steeds dat het nieuwe seizoen op de 21ste van de maand begint. Maar niets is minder waar. Dat is slechts bij uitzondering. De lente begint op 20 maart. We kunnen weer lekker naar buiten. Genieten van de natuur met vrienden, familie en kennissen. Wat te doen in de Lente?

Wij hebben de leukste tips voor je.

Wandelen

Een heerlijk uitje dat je met iedereen die je kent kunt gaan doen, en het is gratis! Verken Nederland, pak de fiets, de auto of ga vanuit huis lekker aan de wandel. Loop naar je favoriete wandelroute of ontdek een nieuwe route! In heel Nederland zijn tal van wandelroutes door steden en de natuur. Ga samen met je partner, gezin, familie of heerlijk alleen wandelen.

Wandelen is gezond! Heb je een hond? Neem je hond mee en ontdek de talloze paden en wegen al wandelend door heel Nederland.

Ga er een dag op uit naar het strand of een wadden eiland zoals Ameland of Terschelling.

Andere leuke wandel tips lees je hier.

Fietsen

Deze tip kan voor de lente natuurlijk niet ontbreken. Nederland is een fietsland en we hebben natuurlijk ontzettend veel prachtige fietsroutes door bos, langs het strand en door de stad. Ga er op uit op de fiets! Heb je geen fiets? In iedere stad of dorp kun je wel een fiets huren. Ga met het hele gezin op pad en stippel een mooie fietsroute uit. Onderweg kom je gezellige terrassen tegen om even uit te rusten. Ook is een bezoek aan een museum een aanrader!

Bekijk hier nog meer fietstips

Winkelen

Het is Lente en tijd voor een nieuwe garderobe! Nieuw seizoen, nieuwe garderobe! Winterkleding kan worden opgeruimd, het is tijd voor nieuwe frisse kleuren. De lent is een mooi excuus om te gaan shoppen. Koop lokaal, ga de stad in, of koop online. ej nieuwe garderobe. Er lekker op uit met je vriend of vriendin de stad in, of ga met de trein Nederland verkennen. In iedere stad vindt je de leukste boetiekjes en uiteraard mag een gezellig café dan niet ontbreken.

Leuk om te lezen; 4 vrienden die shoppend door Nederland reizen

Haal de lente in huis

De eerste zonnestralen na de winter mag je niet missen! Zodra de lente begint, zie je de eerste voorjaarsbloemen weer verschijnen. De narcissen, viooltjes en krokussen bloeien in de tuin en betoveren het park in de stad. De lente is niet alleen mooi buiten, maar ook binnen! Ga naar de lokale bloemist of tuincentra en koop de vrolijkste voorjaarsbloemen om je huis op te vrolijken. Ook de buitenpotten op je terras kun je vullen met gezellige voorjaarsbloemen.

Tijdens de lente is het ook Pasen en de Meivakantie komt er aan.

Zoek een nieuwe hobby

Heb je jaarlijks last van een winterdip? Ben je het binnen zijn en relaxen beu? Dan is de lente de uitgelezen kans om een nieuwe hobby te vinden! Ga bewegen, volg een cursus en ga er op uit! Verveel je niet meer, ontmoet nieuwe mensen in het park of ga sporten in de sportschool.

Misschien is dit wel jouw kans om een nieuwe sport te gaan beoefenen. Ook beginnen tijdens de lente vele cursussen. Meld je aan als vrijwilliger bij een museum of verzorgingstehuis.

De lente is tijd voor nieuwe hobby’s!

Bekijk ook alle tips voor een gezellige dag uit!