Wat te doen in de Lente

Lees op WattedoenVandaag tips om te genieten in de Lente.

De zon gaat weer schijnen, de dagen worden langer en de temperaturen wordt langzaamaan weer aangenamer. Dat is het moment dat we het weten…. het is begonnen, de lente!

Wat te doen in de Lente

Iedereen denkt steeds dat het nieuwe seizoen op de 21ste van de maand begint. Maar niets is minder waar. Dat is slechts bij uitzondering. De lente begint op 20 maart. We kunnen weer lekker naar buiten. Genieten van de natuur met vrienden, familie en kennissen. Wat te doen in de Lente?

Wij hebben de leukste tips voor je.

Wandelen

Een heerlijk uitje dat je met iedereen die je kent kunt gaan doen, en het is gratis! Verken Nederland, pak de fiets, de auto of ga vanuit huis lekker aan de wandel. Loop naar je favoriete wandelroute of ontdek een nieuwe route! In heel Nederland zijn tal van wandelroutes door steden en de natuur. Ga samen met je partner, gezin, familie of heerlijk alleen wandelen.

Wandelen is gezond! Heb je een hond? Neem je hond mee en ontdek de talloze paden en wegen al wandelend door heel Nederland.

Ga er een dag op uit naar het strand of een wadden eiland zoals Ameland of Terschelling.

Andere leuke wandel tips lees je hier.

Fietsen

Deze tip kan voor de lente natuurlijk niet ontbreken. Nederland is een fietsland en we hebben natuurlijk ontzettend veel prachtige fietsroutes door bos, langs het strand en door de stad. Ga er op uit op de fiets! Heb je geen fiets? In iedere stad of dorp kun je wel een fiets huren. Ga met het hele gezin op pad en stippel een mooie fietsroute uit. Onderweg kom je gezellige terrassen tegen om even uit te rusten. Ook is een bezoek aan een museum een aanrader!

Bekijk hier nog meer fietstips

Winkelen

Het is Lente en tijd voor een nieuwe garderobe! Nieuw seizoen, nieuwe garderobe! Winterkleding kan worden opgeruimd, het is tijd voor nieuwe frisse kleuren. De lent is een mooi excuus om te gaan shoppen. Koop lokaal, ga de stad in, of koop online. ej nieuwe garderobe. Er lekker op uit met je vriend of vriendin de stad in, of ga met de trein Nederland verkennen. In iedere stad vindt je de leukste boetiekjes en uiteraard mag een gezellig café dan niet ontbreken.

Leuk om te lezen; 4 vrienden die shoppend door Nederland reizen

Haal de lente in huis

De eerste zonnestralen na de winter mag je niet missen! Zodra de lente begint, zie je de eerste voorjaarsbloemen weer verschijnen. De narcissen, viooltjes en krokussen bloeien in de tuin en betoveren het park in de stad. De lente is niet alleen mooi buiten, maar ook binnen! Ga naar de lokale bloemist of tuincentra en koop de vrolijkste voorjaarsbloemen om je huis op te vrolijken. Ook de buitenpotten op je terras kun je vullen met gezellige voorjaarsbloemen.

Tijdens de lente is het ook Pasen en de Meivakantie komt er aan.

Zoek een nieuwe hobby

Heb je jaarlijks last van een winterdip? Ben je het binnen zijn en relaxen beu? Dan is de lente de uitgelezen kans om een nieuwe hobby te vinden! Ga bewegen, volg een cursus en ga er op uit! Verveel je niet meer, ontmoet nieuwe mensen in het park of ga sporten in de sportschool.

Misschien is dit wel jouw kans om een nieuwe sport te gaan beoefenen. Ook beginnen tijdens de lente vele cursussen. Meld je aan als vrijwilliger bij een museum of verzorgingstehuis.

De lente is tijd voor nieuwe hobby’s!

Bekijk ook alle tips voor een gezellige dag uit!

Beleef de lente

De lente is de tijd van vernieuwing en frisheid, waarin de natuur ontwaakt en onze zintuigen worden geprikkeld door de schoonheid om ons heen. Het is het perfecte seizoen om eropuit te trekken en de wonderen van de ontluikende natuur te verkennen. 

  • Ontdek de bloesemroutes: Fiets of wandel door schilderachtige landschappen bezaaid met bloeiende fruitbomen. De prachtige bloesems, variërend van zachtroze tot helderwit, bieden een betoverende achtergrond voor een ontspannende dag in de buitenlucht, vergeet je camera niet! Maak een mooie foto met de bloesems als achtergrond.
  • Bezoek een Keukenhof-achtige tuin: De Keukenhof staat het meest bekend om zijn spectaculaire tulpenvelden, maar door het hele land zijn vergelijkbare tuinen te vinden die een diversiteit aan lentebloemen tentoonstellen. Deze kleurrijke tapijten van bloemen zijn een feest voor het oog en een ode aan de lente.
  • Ga vogels spotten: Met de komst van de lente keren ook vele trekvogels terug. Pak je verrekijker en ga naar natuurgebieden waar je de unieke gelegenheid hebt om zeldzame vogelsoorten te observeren en hun vrolijke lenteliederen te beluisteren. Voor een extra bijzondere ervaring, bezoek Beleef de Lente van de Vogelbescherming. Deze website biedt livebeelden van broedende vogels, waardoor je vanuit je eigen huis getuige kunt zijn van het wonder van nieuw leven.
  • Deel in de paasvreugde: De lente en Pasen gaan hand in hand. Deel in de vreugde van paaseieren zoeken, ambachtelijke markten bezoeken of genieten van een traditionele paasbrunch met vrienden en familie. Het is een uitstekende manier om de gemeenschap en de vreugde van het seizoen te omarmen.
  • Start een moestuin: De lente is ook het seizoen om je groene vingers te testen. Start een moestuin, hoe klein ook, en geniet van de voldoening die het geeft om je eigen groenten en kruiden te kweken. Het is niet alleen leuk, maar ook een stap naar duurzaam leven.

Geniet van de lente en van alles wat er te doen is in Nederland!