Wat te doen in maart

Maart roert zijn staart. Maar wat is er eigenlijk allemaal te beleven in Maart.

Maart roert zijn staat! De vogeltjes fluiten, de bloemen komen weer tevoorschijn er is weer van alles te beleven.

Wat te doen in Maart

Ook zijn er speciale dagen in maart. 1 maart is het complimenten dag, 9 maart is het de internationaal Barbie dag en 15 maart is het weer NL DOET.
Op onze Facebook pagina vind u alle nieuwtjes iedere dag weer!

Bekijk alle uitjes

Evenementen

Voor de motor liefhebbers is er eind van de maand in het Thialf te Heerenveen de WK IJsspeedway. Bij dit evenement gaan er rijders met motoren oer het ijs rijden. aan de banden van de motoren zitten dikke spikes waardoor ze beter grip krijgen op het ijs. De sport is niet heel erg bekend in Nederland maar toch zitten er Nederlandse rijders bij.

In Maart zijn er ook al leuke festivals. Movies That Matter Festival in Rotterdam is een leuke om naar toe te gaan. Ook in maart is het Nationale Theater dag! Vind de leukste Theater uitjes op Theaters in Nederland.

Bekijk alle evenementen in Maart

Sportieve evenementen in maart

Ben je sportief of eerder een toeschouwer? In maart zijn leuke sportieve wedstrijden in Nederland. Zo beginnen de de hardloopwedstrijden ook in de steden weer. In Den Haag jaarlijks is de jaarlijkse Halve Marathon in maart. De Halve Marathon in Den Haag is een evenement waar duizenden enthousiaste lopers op af komen. Tijdens de Halve Marathon is er in Den Haag voor het publiek ook veel vermaak. Jaarlijks komen er meer dan 30.000 deelnemers naar deze Halve Marathon. In de verschillende categorieën is het voor jong en oud een sportieve dag!

Uitjes

Een leuk uitje is het Het IJsbeelden Festival is met meer dan 1.200m² kunstwerken van internationale ijskunstenaars het grootste winterevenement van Nederland. Lichteffecten, geluid en projectie maken het thema nog magischer. Voor kinderen is er in de vakantieperiode een WinterWonderland met kermisattracties, springkussens, LEGO en ijsworkshops.

Je vind het IJsbeelden festival in de IJsselhallen te Zwolle.

Of wat dacht u van Het Internationaal Filmfestival Assen. Dit is een jaarlijks filmfestival met een programma boordevol nationale en internationale filmhits, arthouseparels en voorpremières; films waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan.
Het internationaal filmfestival Assen is in De Nieuwe Kolk te Assen.

Keukenhof Lisse

Een heel kleurrijk uitje is een uitje naar de Keukenhof Lisse. Jaarlijks gaan de deuren open in maart/april. De bloembollen zijn maar tijdelijk in bloei! Meer dan 8 miljoen bloembollen worden er jaarlijks geplant in de Keukenhof. Bezoek de vele tuinen en de prachtige paviljoens! De overweldigende bloembollen zoals tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen vind je in de Keukenhof in de meest prachtige kleuren en geuren! Breng in maart zeker een bezoek aan de Keukenhof!

Let op, de bloembollen bloeien alleen van half maart tot half mei daarna is het park ook weer gesloten!

Naar het museum in Maart.

Musea zijn het hele jaar vaak open. In de vele musea in Nederland zijn er leuke, bijzondere exposities en het is ook zeker leuk om met kinderen naar het museum te gaan. In iedere provincie vindt je wel een museum.

Bezoek eens een museum

TOPtip todo in Maart

Een echte TOPtip van de redactie is het een uitje naar de Keukenhof. Als de dagen steeds langer worden en Nederland langzaam een beetje ontdooit, komt de lente in zicht! In de lente openen ook de deuren van de Keukenhof in Lisse.

Wat gaat u doen in Maart?

Wij vinden het leuk als u ons op de hoogte houdt van alle leuke activiteiten die u onderneemt in Nederland! Maakt u leuke foto’s of heeft u een leuk verhaal? Laat het ons weten wat u doet door ons te taggen in uw Facebook bericht.

Ook kunt u ons uw verhaal toesturen dan plaatsen wij deze op onze website als BLOG bericht!