Wat te doen in maart

Maart roert zijn staart. Maar wat is er eigenlijk allemaal te beleven in Maart.

Maart roert zijn staat! De vogeltjes fluiten, de bloemen komen weer tevoorschijn er is weer van alles te beleven.

Maart markeert het begin van de lente en opent nieuwe mogelijkheden voor activiteiten in heel Nederland. Terwijl de natuur langzaam ontwaakt, kun je genieten van de eerste zonnige dagen door deel te nemen aan buitenactiviteiten zoals wandelen in de ontluikende natuurparken of het verkennen van de rustige stranden voordat de zomerdrukte begint. Maart is ook een uitstekende maand voor culturele evenementen, zoals het bezoeken van de vele musea die nieuwe tentoonstellingen openen.

Bovendien vieren veel steden en dorpen de start van het voorjaar met seizoensgebonden festivals die lokale kunst, muziek en gastronomie in de schijnwerpers zetten. Of je nu de voorkeur geeft aan een rustige dag in de natuur of een levendige stedelijke ervaring, maart biedt veelzijdige opties die je niet wilt missen.

Wat te doen in maart

Ook zijn er speciale dagen in maart. Complimenten dag, Internationaal Barbie dag en NL DOET zijn een paar ‘speciale’ dagen. Op onze Facebook pagina vind je alle nieuwtjes iedere dag weer!

Begin van de lente

Op 20 maart begint de lente. De donkere dagen liggen achter ons, de vogeltjes fluiten, de lammetjes springen in de wei en mensen gaan weer meer naar buiten. Een wandeling in een nabij gelegen park, met een goedgevulde picknickmand op pad met je gezin of een tocht maken over de Waddenzee naar één van de Waddeneilanden. Geniet van de zon die steeds hoger aan de hemel komt te staan, de dagen die langer worden en wat er allemaal te doen is in maart.

Evenementen

Voor de motor liefhebbers is er eind van de maand in het Thialf te Heerenveen de WK IJsspeedway. Bij dit evenement gaan er rijders met motoren oer het ijs rijden. Aan de banden van de motoren zitten dikke spikes waardoor ze beter grip krijgen op het ijs. De sport is niet heel erg bekend in Nederland maar toch zitten er Nederlandse rijders bij.

In Maart zijn er ook al leuke festivals. Movies That Matter Festival in Rotterdam is een leuke om naar toe te gaan. Ook in maart is het Nationale Theater dag! Vind de leukste Theater uitjes op Theaters in Nederland.

Sportieve evenementen in maart

Ben je sportief of eerder een toeschouwer? In maart zijn leuke sportieve wedstrijden in Nederland. Zo beginnen de de hardloopwedstrijden ook in de steden weer. In Den Haag jaarlijks is de jaarlijkse Halve Marathon in maart. De Halve Marathon in Den Haag is een evenement waar duizenden enthousiaste lopers op af komen. Tijdens de Halve Marathon is er in Den Haag voor het publiek ook veel vermaak. Jaarlijks komen er meer dan 30.000 deelnemers naar deze Halve Marathon. In de verschillende categorieën is het voor jong en oud een sportieve dag!

Uitjes

Een leuk uitje is het Het IJsbeelden Festival is met meer dan 1.200m² kunstwerken van internationale ijskunstenaars het grootste winterevenement van Nederland. Lichteffecten, geluid en projectie maken het thema nog magischer. Voor kinderen is er in de vakantieperiode een Winter Wonderland met kermisattracties, springkussens, LEGO en ijsworkshops.

Of wat dacht je van Het Internationaal Filmfestival Assen. Dit is een jaarlijks filmfestival met een programma boordevol nationale en internationale filmhits, arthouseparels en voorpremières; films waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. Het internationaal filmfestival Assen is in De Nieuwe Kolk te Assen.

Keukenhof Lisse

Een heel kleurrijk uitje is een uitje naar de Keukenhof Lisse. Jaarlijks gaan de deuren open in maart/april. De bloembollen zijn maar tijdelijk in bloei! Meer dan 8 miljoen bloembollen worden er jaarlijks geplant in de Keukenhof. Bezoek de vele tuinen en de prachtige paviljoens! De overweldigende bloembollen zoals tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen vind je in de Keukenhof in de meest prachtige kleuren en geuren! Breng in maart zeker een bezoek aan de Keukenhof!

Let op, de bloembollen bloeien alleen van half maart tot half mei daarna is het park ook weer gesloten!

Naar het museum in maart

Musea zijn het hele jaar vaak open. In de vele musea in Nederland zijn er leuke, bijzondere exposities en het is ook zeker leuk om met kinderen naar het museum te gaan. In iedere provincie vindt je wel een museum.

Bezoek eens een museum

Eropuit in maart

Er zijn jaarlijkse altijd evenementen die niet door kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan het weer die de omgeving en de natuur continu veranderen. Wat te doen in maart? Best veel! Blijf positief, ook al gaat een event of uitje niet door. Er is in Nederland zoveel te doen! Bekijk alle uitjes en evenementen. In de Natuurparken in Nederland staan gidsen voor je klaar om de omgeving te leren kennen.

Ga eens naar een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest. Nederland heeft alles! Ga eropuit in maart!