Guido Geelen

Guido Geelen in het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum presenteert van 27 april tot en met 1 september 2024 een bijzondere tentoonstelling van werken van de Nederlandse kunstenaar Guido Geelen. De tentoonstelling belicht Geelen’s baanbrekende aanpak in de keramiek, die hij eind jaren negentig heeft ontwikkeld, waarmee hij dit materiaal een prominente plaats in de beeldende kunst gaf.

Expositie

Het museum, dat al vroeg in de jaren negentig twee werken van Geelen verwierf, toont onder andere “Zonder titel (SPH 89)”, een imposante compositie van monochrome grijze ballen en diabolo’s, en “Zonder titel (N.G.I.1991, R&S93602 en 8B.C.)”, een structuur van golvende kleiplaten bezaaid met glanzende glazuurdruppels die aan één kant zwartwit en aan de andere kant kleurrijk zijn.

De expositie belicht ook hoe keramiek, dat voorheen voornamelijk gezien werd als materiaal voor gebruiksvoorwerpen zoals bloempotten en vazen, door Geelen is getransformeerd tot een medium voor serieuze artistieke expressie.

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs