Wat te doen tijdens 1e Kerstdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor de 1e Kerstdag!

Het is de mooiste tijd van het jaar! Vooral voor kinderen, want die hebben twee weken lang kerstvakantie. Dit jaar valt kerst op zondag en maandag. Tijdens Kerst kan je veel leuke dingen doen. We hebben een aantal voor je op een rijtje gezet!

Wat te doen op eerste kerstdag

Vaak op eerste kerstdag en vooral met kerstavond, de avond voor eerste kerstdag, worden in heel Nederland kerkdiensten gehouden. Mensen komen samen om de kerstboodschap te horen en te leren, vieren de geboorte van Jezus en geven aandacht voor de diepere boodschap van kerst. Voor velen is dit een moment waar liefde voor de wereld om ons heen wordt uitgedragen.

Kerstmarkt

Ieder jaar met kerst zal er door het land heen allerlei kerstmarkten georganiseerd worden. Je kunt bijvoorbeeld naar Duitsland gaan voor mooie kerstmarkten in Düsseldorf, Oberhausen en Keulen of naar België, Brussel, Antwerpen en Gent.

Maar natuurlijk heeft Nederland ook allerlei mooie, leuke en bijzondere kerstmarkten.

Kerst in het theater

In de vele theaters in Nederland zijn er veel voorstellingen tijdens de kerstdagen. Zo kunt u naar de grote theaters zoals het Beatrix Theater voor de Musical MAMMA MIA. maar zijn er in alle theaters een groot diversiteit aan voorstellingen. Wilt u met uw kids naar het theater, dan zijn er hele leuke kindervoorstellingen. Kiest u voor een avondje theater dan heeft Theaters in Nederland een aantal leuke tips voor u! Jaarlijks bezoeken duizenden Nederlanders het theater, want ook in het theater is veel gezelligheid te vinden op eerste Kerstdag. Het is bij uitstek een plek om samen te genieten!

Zoek een theater bij u in de buurt!

Scrooge de kerstmusical

Ik denk dat iedereen het verhaal wel kent, Scrooge de man die een grote hekel heeft aan Kerstmis, liefdadigheid en mensen, krijgt op Kerstavond bezoek van een de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley. Scrooge probeert op Kerstdag al het onrecht dat hij iedereen heeft aangedaan weer recht te zetten. Scrooge, de kerstmusical is een gloednieuwe muzikale bewerking van het ultieme kerstverhaal “A Christmas Carol” van Charles Dickens.

Schaatsen

Wij Nederlanders houden er van en krijgen er geen genoeg van. Jong en oud we groeien er allemaal mee op, alleen kunnen we het zo weinig… SCHAATSEN! In heel Nederland kunt u naar een overdekte ijsbaan gaan, tegenwoordig in de kerstperiode worden er in vele plaatsen diverse ijsbanen gebouwd en zijn er tal van winterse activiteiten ook al is het +10 graden!

Lees hier nog meer leuke winterse activiteiten om te gaan doen!

Kerstvakantie

Het is natuurlijk ook Kerstvakantie. Heel Nederland is vrij! De Kerstvakantie is bij uitstek het familiefeest wat uitgebreid gevierd kan worden want iedereen is vrij. De vrije dagen worden opgemaakt, de balans wordt opgemaakt en we maken plannen voor het nieuwe jaar.