Winterse activiteiten in Nederland

In heel Nederland zijn er tal van winterse activiteiten!

Het is een ultiem uitje en mateloos populair zijn de Winterse activiteiten in Nederland!

IJsbanen in hartje stad of dorp. wie is er niet mee op gegroeid of wil dat zijn/haar kinderen er mee op groeit, schaatsen! In Nederland is er niet veel schaatsplezier in de wintermaanden. Voor uren lang schaatsplezier kun je terecht op vele ijsbanen in Nederland die speciaal worden opgebouwd tegen de kerstdagen tot midden januari zodat er volop genoten kan worden van schaatsplezier!

Leuk om te lezen -> Tips voor de kerstvakantie

WinterparadIJS Amersfoort

Zo kunt u deze winter ook weer schaatsen bij het WinterparadIJS Amersfoort. Het is inmiddels de zesde keer dat de overdekte schaatsbaan, welke 600 vierkante meter meet, op het Eemplein wordt gebouwd. Op het Eemplein ligt er dit jaar ijs van vrijdag 23 november tot en met zondag 6 januari. In de weken voorafgaand aan de schoolvakantie kunnen alle basisschoolleerlingen komen schaatsen. Mensen met een beperking en asielzoekerskinderen en kansarme kinderen kunnen ook volop genieten van het ijspret aan het Eemplein! Naast het ijspret zijn er ook leuke activiteiten als de ijshockeycompetitie, curling en live optredens.

Het Amsterdams Winterparadijs

Ook dit jaar openen de deuren van een groots winterevenement in Amsterdam! Van 21 tot en met 30 december wordt de RAI Amsterdam (in- & outdoor) omgetoverd tot dé plek voor de ultieme winterbeleving Het Amsterdams Winterparadijs. De hele dag is er genoeg te beleven. wilt u schaatsen onder een deken van lichtjes op de (veel grotere) binnen- en buitenschaatsbaan, ontdek het ultieme uitzicht over Amsterdam vanuit het mega reuzenrad en glijd van de tubebaan op échte sneeuw!

Vier de avond in de après-ski hut of op het winterfeest met onder andere Xander de Buisonjé en Lil’ Kleine. Het Amsterdamse Winterparadijs brengt de winter terug in Amsterdam!

Ervaar een ultieme winterbeleving zoals nooit tevoren bij het Amsterdams Winterparadijs!

 

Winterparadijs Udenhout

In Udenhout is een waar Winterparadijs voor drie weken! Van 14 december t/m 6 januari openen dagelijks de deuren van de ijsbaan in Udenhout. Tijdens het Winterparadijs worden er verschillende evenementen georganiseerd. Maar natuurlijk is er volop gelegenheid om vrij te komen schaatsen. Wilt u weten wanneer je gezellig met het hele gezin of met vrienden op de baan kunt? Bekijk dan snel de website van Winterparadijs Udenhout

Drie lange weken van schaatsplezier begint in Udenhout.

Schaatsen op het Rodetorenplein

Ook Zwolle staat in het teken van Winterse taferelen. Zo kunt u schaatsen op het Rodetorenplein in Zwolle van 21 december tot en met 6 januari. Daarnaast is er in zwolle een prachtig IJsbeelden Festival.

IJsbeelden festival Zwolle

Krijgt u geen genoeg van ijs en de winter? Ga dan ook nog zeer zeker naar Zwolle! van 15 december t/m 3 maart is daar het IJsbeelden festival! Maar liefst 1200 m2 ijsbeelden, van de 40 beste ijs-kunstenaars ter wereld. Meer dan 275.000 kg ijs en 275.000 kg sneeuw verwerkt in 25 beroemde verhalen zijn de sneeuwbeelden tot wel 6 meter hoog. Er zijn gratis kinderattracties in de kerstvakantie.

In heel Zwolle kunt u heerlijke genieten van horeca in kerstsfeer en zijn er veel winterse activiteiten door de hele stad!

Cool Event Scheveningen

In de Haagse badplaats Scheveningen is het van 10 november t/m half januari ook weer genieten voor een ultieme wintersportervaring aan zee georganiseerd door Cool Event Scheveningen. Het is een 600 m2 grote schaatsbaan op het ‘Kurhausplein’ welke is omgedoopt tot ‘Kurhausplein on ice’. Op de verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein kunt u bijkomen en genieten van winterse dranken en gerechten.

Ook is er op de boulevard van 1 december t/m 13 januari een Roetsjbaan. Pal naast de Pier staat een super coole Ice Roetsjbaan. Van 12.00 t/m 18.00 uur glij je zo naar de beneden de boulevard op. Gegarandeerde Ice glijpret! De Ice Roetsjbaan is leuk voor kinderen vanaf 5 jaar!

Kortom er is veel winters speel plezier in heel Nederland!