Kerstmarkten in Nederland

Bezoek één van de vele leuke kerstmarkten in Nederland!

In heel Nederland worden er jaarlijks heel veel kerstmarkten georganiseerd. Van Groningen tot aan Limburg zijn de meest sfeervolle kerstmarkten. In Deventer is er jaarlijks het Dickensfestijn. Op WattedoenVandaag vind je leukste kerstmarkten!

Ga goed voorbereid op pad! Terwijl je je voorbereidt op een bezoek aan de kerstmarkten in Nederland, is het essentieel om je bagage zorgvuldig te kiezen. Neem comfortabele kleding mee die je warm houdt tijdens de koude winterdagen, maar vergeet ook niet een extra tas voor al die unieke kerstaankopen. Of je nu op zoek bent naar ambachtelijke geschenken, lokale lekkernijen of sfeervolle kerstdecoraties, een goede voorbereiding van je bagage zorgt ervoor dat je alles mee naar huis kunt nemen zonder zorgen.

Bekijk alle provincies

Kerstmarkten in Nederland

Ga je met het hele gezin naar een leuke kerstmarkt, of ben je alleen en wil je wel graag eens naar een kerstmarkt, ga dan met een busreis naar 1 van de vele kerstmarkten! Laat u halen en brengen dan kun je zelfs even aan de gluhwijn 🙂 Wij hebben een aantal leuke (lang niet alle) kerstmarkten voor je op een rij gezet!

Kerstmarkt in Maastricht

In de stad Maastricht vindt u vele bezienswaardigheden en vele leuke winkeltjes. Tijdens de kerstperiode krijgt Maastricht een extra magisch tintje. Op het Vrijthof  kunt u bijvoorbeeld terecht voor al uw december inkopen op de kerstmarkt van Maastricht, Ook is daar een schaatsbaan en kun je een ritje maken in een reuzenrad. Drink glühwein of warme chocolade melk op een van de terrassen.

Lees alles over de Kerstmarkt in Maastricht
Kerstmarkt Valkenburg aan de Geul

Nog zuidelijker in Nederland is Valkenburg aan de Geul. Heel bijzonder en een echte publiekstrekker is een bezoekje in de Fluwelengrot en in de Gemeentegrot. Daar vindt u ondergrondse kerstmarkten. Ook in het centrum van Valkenburg kun je genieten van kerstparades of een culinaire Route d ’Amuse.

Lees alles over de Kerstmarkt in Valkenburg
Kerstmarkten in Groningen

In de stad Groningen is er bij de Suikerfabriek een mooie kerstmarkt. Een Zweedse Kerstmarkt! Tijdens de traditionele bietencampagne neemt de Zweedse Kerstmarkt de Suikerfabriek in Groningen over. Bijzonder is het karakter, de akoestiek van de Suikerfabriek. De fabriek is rauw, industrieel en je proeft de historie. Alleen dat maakt een bezoek aan de Zweedse Kerstmarkt al bijzonder.

Sla bij een bezoek in Groningen ook Vesting Bourtange niet over! De kerstmarkten in Vesting Bourtange zijn één van de mooiste kerstmarkten in Nederland. De hele historische vesting is dan prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen. Kerstmarkt in Vesting Bourtange is een unieke belevenis! 

Kerstmarkten in Drenthe

In Drenthe kunt u ook naar vele kerstmarkten. Zo is er in Vledder een mooie kerstmarkt met een leuk korenfestival. Ook in Wezup is er elk jaar een unieke kerstmarkt langs vele oude boerderijen en schuren. De kerstmarkt in Wezup is een dorpje tussen Emmen en Westerbork en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Drenthe.nl heeft een mooi overzicht van alle kerstmarkten in Drenthe.

Kerstmarkten in Noord-Holland

Bezoek zeker een kerstmarkt in Noord Holland!

Bezoek de Kerstmarkt in Hoorn. Hoorn wordt omgetoverd tot een waar kerstfestijn vol met houten kraampjes vol kerst- en cadeauartikelen. Er is ook een food & drinkcourt aanwezig waar je allemaal kerstmarkt hapjes en drankjes kunt krijgen. Geniet van de dagelijkse optredens van onder andere het kerstkoor en van de muzikale Kerstman. Voor de kleine kinderen is er ook genoeg te doen zoals hun eigen kerstballen schilderen of juist dieren aaien in de levende kerststal.

In Amsterdam is ice village Amsterdam. De kerstmarkt Ice Village is op en Rondom het Museumplein kunt u vele activiteiten beleven. De kerstmarkt staat vooral bekend om de heerlijke combinatie van schaatsen en shoppen in een prachtige winterlandschap. De kerstmarkt bevat meer dan 45 standhouders en verschillende eet en drinkgelegenheden. Kom ook een kijkje nemen en beleef de ultieme kerstervaring die je niet snel zult vergeten.

In de binnenstad van Haarlem is jaarlijks ook een van de grootste en gezelligste kerstmarkten van Nederland en de Benelux. Ook op de kerstmarkt in bijvoorbeeld Haarlem kunt u onder andere meer dan 300 kraampjes op en rondom de Grote markt vinden. Maar u kunt ook een Dickensorkest meemaken en daarnaast kunt u de kerst hits uit de speakers horen. Ook kunt u op diverse plekken kraampjes vinden met eten en drinken.

Kerstmarkten in Zuid-Holland

Kerstmarkt Heenvliet heeft naast de vele stands met diverse artikelen ook heel veel muziek! Daarnaast zijn er ook genoeg activiteiten voor jong en oud. Voor volwassenen is het spijkers slaan spel bedacht en voor de kinderen gaat er sneeuwpop golf zijn en ook schmink en nog veel meer. Kom langs en laat je verbazen door de kerstsfeer en beleef een ultiem kerstgevoel.

Bezoek de grootste en enigste drijvende kerstmarkt van Nederland in het centrum van Leiden. Meer dan 80 winterse chalets met kerstspullen, kersthapjes en drankjes is het een top kerstmarkt in Leiden. Er zijn diverse optredens en daarnaast is de kerstmarkt ook nog aanwezig. Vanaf de kerstmarkt kun je ook nog een rondvaart door Leiden maken. Bezoek de kerstmarkt en geniet van de kerstsfeer en kerstspulletjes maar daarnaast ook van de glühwein en van de warme chocolademelk.

Royal Christmas Fair in Den Haag  is een aanrader! De Royal Christmas Fair vindt plaats in het historisch centrum van den Haag. De kerstmarkt wordt door de jaren heen steeds feestelijker, sfeervoller en kleurrijker. Je kunt op deze kerstmarkt 110 kersthuisjes vinden maar ook een kinderkerstmarkt vol met duizenden lichtjes. Ga daar langs en ontmoet de Kerstman!

Bezoek een Kerstmarkt in Nederland! Maak er een gezellige dag van!