Wat te doen in de kerstvakantie

Wat wilt u doen tijdens de Kerstvakantie? Wij geven u tips!

 Blijf je lekker thuis of ga je er lekker op uit? Of weet je nog niet wat je wil doen in de vakantie? Wij zetten een aantal leuke tips voor je op een rijtje. Wat te doen in de kerstvakantie: de leukste tips uitgelicht. 

Weekendje weg in de kerstvakantie

De kerstvakantie is een ideaal moment om eens een lekker weekendje of weekje weg te gaan. Wat dacht je van een heerlijke overnachting in een hotel naar keuze? Er zijn tijdens de kerstvakantie verschillende arrangementen beschikbaar, bijvoorbeeld in combinatie met een leuke kerstmarkt.

Magisch Maastricht

Ieder jaar vindt er in Limburg weer Magisch Maastricht plaats. Dit leuke evenement is dé plek als je op zoek bent naar gezelligheid! Je komt echt helemaal in de kerststemming op Magisch Maastricht, helemaal als je er direct een heel weekend van maakt. Magisch Maastricht duurt bijna de hele maand december, er is dus tijd genoeg om daar een kijkje te nemen. De stad is volledig omgetoverd tot een heus winterdorp. Op Het Vrijthof is een grote ijsbaan, een reuzenrad, een leuke carrousel en natuurlijk een magische kerstmarkt met zo’n vijftig houten chalets. Ook in de rest van het centrum van Maastricht vind je de kerstsfeer terug!

Amsterdam Light Festival

Midden in de kerstvakantie kun je het Amsterdam Light Festival bezoeken in onze hoofdstad. Amsterdam is dan het sfeervolle decor voor dit bekende internationale water- en lichtfestival. In de openbare ruimtes vind je verschillende projecties, installaties en lichtsculpturen van verschillende kunstenaars uit zowel binnen- als buitenland.

Dickens Festijn Deventer

Je hebt er vast weleens van gehoord: het Dickens Festijn in Deventer. In dit weekend herleeft de Engelse stad uit de 19e eeuw van Charles Dickens’ verhalen in volle glorie in Deventer. Er komen zo’n 950 personages tot leven in het historische Bergkwartier. Denk uiteraard aan Scrooge, maar ook aan Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers en nog veel meer. Elk jaar wordt dit evenement bezocht door ruim 150.000 bezoekers, een echte aanrader dus!

Wat te doen in de kerstvakantie

Waarschijnlijk één van de populairste uitjes tijdens elke kerstvakantie: een bezoekje aan een kerstmarkt. Van Groningen tot Limburg, overal wordt in zowel grote steden als kleinere dorpjes van alles georganiseerd. De bekendste kerstmarkt is misschien wel de kerstmarkt in de gemeentegrot van Valkenburg. Dit is de oudste ondergrondse kerstmarkt van ons werelddeel en een echte aanrader als je iets leuks zoekt om te doen in de kerstvakantie. In de provincie Groningen kun je bijvoorbeeld de Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek bezoeken of de bekende kerstmarkt in vestingstadje Bourtange.

Winter Welvaart in Groningen

In de stad Groningen is ieder jaar het evenement Winter Welvaart. Een bijzonder winterevenement langs de grachten in de oude binnenstad. Het programma van Winter Welvaart vindt plaats rondom en op de historische schepen aan het Lage en Hoge der A en de Pottebakkersrijge. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Exposities, proeverijen, een kerstmarkt, spelletjes, eten, drinken intieme concerten en nog veel meer. Een echt leuk uitje voor tijdens de feestdagen.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Rondom de feestdagen vind je in de RAI Amsterdam Het Amsterdamse Winterparadijs. Hier geniet je van de ultieme winterbeleving! Maar liefst 16 dagen beleef je in- en outdoor activiteiten, van knallende muzikale programma’s en artiesten. Wil je lekker eten en alle winterse gezelligheid proeven? Dan moet je echt een bezoekje brengen aan het Winterparadijs in Amsterdam.

Er zijn talloze mogelijkheden om er lekker op uit te gaan tijdens de kerstvakantie!