Wat te doen in de kerstvakantie

Wat te doen in de Kerstvakantie

Kerst, de mooiste tijd van het jaar!

Wat te doen in de kerstvakantie. Weet u nog niet wat u wilt gaan doen in de kerstvakantie? Hier kunt u inspiratie opdoen.Traditioneel worden tijdens de kerstvakantie allerlei evenementen, kerstfestivals en zijn er speciale kerstuitjes georganiseerd.Wat te doen in de kerstvakantie?

De mooiste kerstmarkten

Wat dacht je van een bezoek aan de vele mooie kerstmarkten. Kerstmarkten bezoeken wordt steeds populairder. Kerstmarkten in Nederland, kerstmarkten in België of kerstmarkten in Duitsland?

Sommige worden eenmalig gehouden, maar er zijn ook veel die weken lang duren. Bekijk het overzicht van alle populaire kerstmarkten.

Wat wil je doen in de kerstvakantie?

[column size=1/4]alle uitjes

Bekijk alle uitjes in Nederland

[/column]

[column size=1/4]top 10 uitjes

Top 10 uitjes van Nederland

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes in nederland

Bekijk alle uitjes per provincie[/column]

[column size=1/4]alle evenementen

Alle evenementen in Nederland

[/column]

[adsense slot=9807440683 sizes=728×90|468×60|300×250]

[column size=1/4]alle kinderuitjes

Alle uitjes voor de kinderen

[/column]

[column size=1/4]alle actieve uitjes

Alle actieve uitjes in Nederland

[/column]

[column size=1/4]alle uitgaan en culinaire uitjes

Alle uitgaan en culinaire uitjes

[/column]
[column size=1/4]alle bezienswaardigheden nederland

Bezienswaardigheden in Nederland

[/column]

Skidome

Wat nog meer te doen in de kerstvakantie?

kerstvakantie

Kerstmis, de mooiste periode van het jaar

Kerstmis is een van de mooiste periodes van het jaar. Iedereen in de wereld viert kerst. Bovendien, kerstmis is ook de tijd om je liefde en dankbaarheid te betuigen aan iedereen om je heen.

Het is bij uitstek een periode om meer tijd met je familie en vrienden door te brengen. Gevuld met eenvoudige kersttradities. Zoals bijvoorbeeld het traditioneel versieren van je huis. Terwijl zowat alles in het huis kan worden versiert, houden velen het bij het versieren van de kerstboom.

Ook kiezen velen voor de meer uitgebreide decoraties, zowel binnen als buiten. Veel steden en buurten houden zelfs decoratie wedstrijden. Ze strijden om wie de mooiste en beste kerstversieringen kan maken.

Kies voor een ski-vakantie in de kerstvakantie

Wat te doen in de kerstvakantie. De kerstvakantie is de perfecte tijd om een ski-vakantie te plannen. Het is het hoogtepunt van de winter in de meeste landen en de pistes zijn bedekt met sneeuw.

Een witte kerst, de familie allemaal samen, van de skipistes glijden overdag en een warme hardvuur in een chalet om naar uit te kijken ‘s nachts. Een ski-vakantie tijden de kerstvakantie is de perfecte manier voor elk gezin om de kerstvakantie door te brengen.

Magisch Maastricht

kerstvakantie-magisch-maastrichtTraditioneel tijdens de kerst vind in Limburg Magisch Maastricht plaats. Dit evenement is dé plek als u op zoek bent naar gezelligheid! U komt echt helemaal in de kerststemming op Magisch Maastricht, helemaal als u er direct een heel weekend weg van maakt.

Magisch Maastricht duurt bijna de gehele maand december, er is dus tijd genoeg om zelf eens een kijkje te nemen. De stad is volledig omgetoverd tot een waar winterdorp.

Op Het Vrijthof kunt u terecht voor een grote ijsbaan, een reuzenrad, een leuke carrousel en natuurlijk een magische kerstmarkt met zo’n vijftig houten chalets. Ook in de rest van het centrum van Maastricht vindt u de kerstsfeer terug, hier worden tijdens de kerstvakantie ook verschillende activiteiten georganiseerd. Bekijk hier andere mogelijkheden in Maastricht.

Dickens Festijn Deventer

Wat te doen met de kerstdagen qua cultuur? Waarschijnlijk heeft u er weleens van gehoord, het Dickens Festijn in Deventer. Het Dickens Festijn vind meestal plaats in een weekend vlak voor of in de kerstvakantie. In dit weekend herleeft de Engelse stad uit de 19e eeuw van Charles Dickens verhalen in volle glorie in Deventer. Er komen zo’n 950 personages tot leven in het historische Bergkwartier.

Denk uiteraard aan Scrooge, maar ook aan Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers en nog veel meer. Elk jaar wordt dit evenement bezocht door ruim 150.000 bezoekers, een echte aanrader dus!

Kerstmarkten bezoeken

kerstvakantie-kerstmarkten Waarschijnlijk een van de populairste uitjes tijdens elke kerstvakantie: een bezoekje aan een kerstmarkt. Uiteraard worden er ook in 2014 weer talloze kerstmarkten georganiseerd door heel het land.

Van Groningen tot Limburg, overal wordt in zowel grote steden als kleinere dorpjes van alles georganiseerd. De bekendste kerstmarkt is misschien wel de kerstmarkt in de gemeentegrot van Valkenburg. Dit is de oudste ondergrondse kerstmarkt van ons werelddeel en een echte aanrader als u iets leuks zoekt om te doen in de kerstvakantie.

In de provincie Groningen kunt u terecht bij de kerstmarkt Bourtange. Dit prachtige, bijzondere vestingsdorp is sowieso uw bezoekje al waard.

Winter Welvaart in Groningen

kerstvakantie-winter-welvaartIeder jaar vind je in de stad Groningen het evenement Winter Welvaart. Een heel bijzonder winterevenement, zo mag het wel genoemd worden. Het programma van Winter Welvaart vindt plaats rondom en op de charterschepen aan het Lage en Hoge der A en de Pottebakkersrijge.

Bent je benieuwd wat je kan verwachten? Exposities, proeverijen, spelletjes, intieme concerten en nog veel meer. Een echt leuk uitje voor in de kerstvakantie. Bekijk hier nog meer uitjes in de provincie Groningen*.

Kerstcircussen tijdens de kerstvakantie

kerstvakantie-kerstcircussenWat te doen in de kerstvakantie. Een ander populair uitje tijdens de kerstvakantie zijn de speciale kerstcircussen. Elk jaar vinden hiervan weer verschillende plaats, door heel Nederland en van klein tot groot.

In Carré Amsterdam wordt altijd het Wereldkerstcircus georganiseerd. Tientallen artiesten treden hier in Noord-Holland op, met dit jaar onder andere vier winnaars van de Gouden Clown. Ook brengt de groep Amadeus een spectaculaire springplankact.

Al meer dan dertig jaar wordt dit kerstcircus georganiseerd en het is altijd een groot succes. In Gelderland, Nijmegen om precies te zijn, vindt ook een kerstcircus plaats. Het Kerstcircus Nijmegen wordt alweer voor de vijfde keer georganiseerd en met de gezellig sfeer heeft het hele gezin een plezierig uitje. Bekijk hier andere leuke uitjes in de provincie Gelderland.

Dus wat te doen in de kerstvakantie? Een kerstcircus bezoeken hoort daar zeker bij! Niet alleen in Amsterdam en Nijmegen zijn er ieder jaar een kerstcircus, maar denk ook aan:

  • Kerstcircus Ahoy in Rotterdam
  • Limburgs Kerstcircus in Sittard
  • Wereldkerstcircus in Amsterdam in Carré
  • Wintercircus Utrecht
  • Kerstcircus Nijmegen
  • Kerstcircus Zeeland
  • Groot Kerstcircus in Den Haag
  • Internationaal Kerstwintercircus in Eindhoven

 

Talloze mogelijkheden om er lekker op uit te gaan tijdens de kerstvakantie!