Wat te doen in de Kerstvakantie

Wat wilt u doen tijdens de Kerstvakantie? Wij geven u tips!

Wat te doen in de kerstvakantie. Weet u nog niet wat u wilt gaan doen in de vakantie? Blijft u lekker thuis of gaat u er lekker op uit?

Heerlijk weekendje weg in de kerstvakantie

De kerstvakantie is een ideaal moment om eens een lekker weekendje of misschien zelfs wel weekje weg te gaan. Wat dacht u van een heerlijke overnachting in een hotel naar keuze? Er zijn tijdens de kerstvakantie verschillende arrangementen beschikbaar, bijvoorbeeld in combinatie met een leuke kerstmarkt.

Magisch Maastricht

Ieder jaar vindt er in Limburg weer Magisch Maastricht plaats. Dit leuke evenement is dé plek als u op zoek bent naar gezelligheid! U komt echt helemaal in de kerststemming op Magisch Maastricht, helemaal als u er direct een heel weekend weg van maakt. Magisch Maastricht duurt bijna de gehele maand december, er is dus tijd genoeg om zelf eens een kijkje te nemen. De stad is volledig omgetoverd tot een waar winterdorp. Op Het Vrijthof kunt u terecht voor een grote ijsbaan, een reuzenrad, een leuke carrousel en natuurlijk een magische kerstmarkt met zo’n vijftig houten chalets. Ook in de rest van het centrum van Maastricht vindt u de kerstsfeer terug!

Amsterdam Light Festival

middenin de kerstvakantie kunt u weer het Amsterdam Light Festival bezoeken in onze hoofdstad. Amsterdam is dan weer het sfeervolle decor voor dit bekende internationale water- en lichtfestival. In de openbare ruimtes vindt u verschillende projecties, installaties en lichtsculpturen van verschillende kunstenaars uit zowel binnen- als buitenland.

Dickens Festijn Deventer

Waarschijnlijk heeft u er weleens van gehoord, het Dickens Festijn in Deventer. In dit weekend herleeft de Engelse stad uit de 19e eeuw van Charles Dickens verhalen in volle glorie in Deventer. Er komen zo’n 950 personages tot leven in het historische Bergkwartier. Denk uiteraard aan Scrooge, maar ook aan Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers en nog veel meer. Elk jaar wordt dit evenement bezocht door ruim 150.000 bezoekers, een echte aanrader dus!

Wat te doen in de Kerstvakantie

Waarschijnlijk een van de populairste uitjes tijdens elke kerstvakantie: een bezoekje aan een kerstmarkt. Van Groningen tot Limburg, overal wordt in zowel grote steden als kleinere dorpjes van alles georganiseerd. De bekendste kerstmarkt is misschien wel de kerstmarkt in de gemeentegrot van Valkenburg. Dit is de oudste ondergrondse kerstmarkt van ons werelddeel en een echte aanrader als u iets leuks zoekt om te doen in de kerstvakantie 2014. In de provincie Groningen kunt u terecht bij de kerstmarkt Bourtange. Dit prachtige, bijzondere vestingsdorp is sowieso uw bezoekje al waard.

Winter Welvaart in Groningen

In de stad Groningen vindt u het evenement Winter Welvaart plaats. Een heel bijzonder winterevenement, zo mag het wel genoemd worden. Het programma van Winter Welvaart vindt plaats rondom en op de charterschepen aan het Lage en Hoge der A en de Pottebakkersrijge. Bent u benieuwd wat u kunt verwachten? Exposities, proeverijen, spelletjes, intieme concerten en nog veel meer. Een echt leuk uitje voor

Het Amsterdamse Winterparadijs

Van 21 december t/m 5 januari moet u in de RAI Amsterdam zijn voor Het Amsterdamse Winterparadijs. In de RAI Amsterdam beleef je de ultieme winterbeleving! Maar liefst 16 dagen genieten van in- en outdoor activiteiten, van knallende muzikale programma’s en artiesten. Wilt lekker eten en alle winterse gezelligheid proeven? Dan moet u echt een bezoekje brengen aan het Winterparadijs.

Weet u nog niet helemaal wat u wilt gaan doen? Kijk dan ook gerust nog even bij alle uitjes, er staat vast iets voor u tussen om te gaan doen tijdens de kerstvakantie!

U leest het, er zijn talloze mogelijkheden om er lekker op uit te gaan tijdens de kerstvakantie!