Wat te doen in de Kerstvakantie

Wat wilt u doen tijdens de Kerstvakantie? Wij geven u tips!

Wat te doen in de kerstvakantie. Weet je nog niet wat je wilt gaan doen in de vakantie? Blijf je lekker thuis of ga je er lekker op uit?

Heerlijk weekendje weg in de kerstvakantie

De kerstvakantie is een ideaal moment om eens een lekker weekendje of misschien zelfs wel weekje weg te gaan. Wat dacht je van een heerlijke overnachting in een hotel naar keuze? Er zijn tijdens de kerstvakantie verschillende arrangementen beschikbaar, bijvoorbeeld in combinatie met een leuke kerstmarkt.

Magisch Maastricht

Ieder jaar vindt er in Limburg weer Magisch Maastricht plaats. Dit leuke evenement is dé plek als je op zoek bent naar gezelligheid! Je komt echt helemaal in de kerststemming op Magisch Maastricht, helemaal als je er direct een heel weekend van maakt. Magisch Maastricht duurt bijna de gehele maand december, er is dus tijd genoeg om zelf eens een kijkje te nemen. De stad is volledig omgetoverd tot een waar winterdorp. Op Het Vrijthof kun je terecht voor een grote ijsbaan, een reuzenrad, een leuke carrousel en natuurlijk een magische kerstmarkt met zo’n vijftig houten chalets. Ook in de rest van het centrum van Maastricht vind je de kerstsfeer terug!

Amsterdam Light Festival

Middenin de kerstvakantie kun je weer het Amsterdam Light Festival bezoeken in onze hoofdstad. Amsterdam is dan weer het sfeervolle decor voor dit bekende internationale water- en lichtfestival. In de openbare ruimtes vindt je verschillende projecties, installaties en lichtsculpturen van verschillende kunstenaars uit zowel binnen- als buitenland.

Dickens Festijn Deventer

Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord, het Dickens Festijn in Deventer. In dit weekend herleeft de Engelse stad uit de 19e eeuw van Charles Dickens verhalen in volle glorie in Deventer. Er komen zo’n 950 personages tot leven in het historische Bergkwartier. Denk uiteraard aan Scrooge, maar ook aan Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers en nog veel meer. Elk jaar wordt dit evenement bezocht door ruim 150.000 bezoekers, een echte aanrader dus!

Wat te doen in de Kerstvakantie

Waarschijnlijk één van de populairste uitjes tijdens elke kerstvakantie: een bezoekje aan een kerstmarkt. Van Groningen tot Limburg, overal wordt in zowel grote steden als kleinere dorpjes van alles georganiseerd. De bekendste kerstmarkt is misschien wel de kerstmarkt in de gemeentegrot van Valkenburg. Dit is de oudste ondergrondse kerstmarkt van ons werelddeel en een echte aanrader als u iets leuks zoekt om te doen in de kerstvakantie. In de provincie Groningen kun je bijvoorbeeld de Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek bezoeken. 

Winter Welvaart in Groningen

In de stad Groningen vindt je het evenement Winter Welvaart plaats. Een heel bijzonder winterevenement, zo mag het wel genoemd worden. Het programma van Winter Welvaart vindt plaats rondom en op de charterschepen aan het Lage en Hoge der A en de Pottebakkersrijge. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Exposities, proeverijen, spelletjes, intieme concerten en nog veel meer. Een echt leuk uitje voor tijdens de feestdagen.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Rondom de feestdagen vindt je in de RAI Amsterdam Het Amsterdamse Winterparadijs. Hier beleef je de ultieme winterbeleving! Maar liefst 16 dagen genieten van in- en outdoor activiteiten, van knallende muzikale programma’s en artiesten. Wil je lekker eten en alle winterse gezelligheid proeven? Dan moet je echt een bezoekje brengen aan het Winterparadijs in Amsterdam.

Weet je nog niet helemaal wat je wilt gaan doen? Kijk dan ook gerust nog even bij alle uitjes, er staat vast iets voor jou tussen om te gaan doen tijdens de kerstvakantie!

Je leest het, er zijn talloze mogelijkheden om er lekker op uit te gaan tijdens de kerstvakantie!