Wat te doen in Zutphen

Zutphen is een Hanzenstad in de provincie Gelderland.

In de provincie Gelderland ligt aan de rivier de IJssel, de stad Zutphen.

Zutphen is net als Doetinchem, Arnhem, Deventer, Doesburg en Hattem, Nijmegen, Harderwijk, Elburg, Tiel en Zaltbommel van oorsprong een Hanzestad.

Wat te doen in Zutphen

Zutphen

In de Zutphen is veel te zien en te beleven. Zutphen kent vele historische panden en hofjes waarin het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In Zutphen is er volop cultuur. Koop een ticket voor de musea in Zutphen of bezoek de Walburgiskerk.

Ga ook zeker even langs de Bibliotheek in Zutphen. Deze is gevestigd in de Broederenkerk. De Broederenkerk is een kloosterkerk. De kloosterkerk is rond 1306/1307 gebouwd. Deze kloosterorde van bedelmonniken vestigde zich in het jaar 1288 in Zutphen.

Na jaren van leegstand na 1970 kocht de gemeente Zutphen de kerk, waarna de openbare bibliotheek er een bijzonder onderkomen vond. Het Agnietenhofje in hartje Zutphen, ’t Waliën ten oosten van Zutphen en de Burgerzaal zijn zeker een bezoek waard.

Winkelen in Zutphen

In de gezellige winkelstraatjes zijn unieke boetiekjes en speciaalzaken. Koop een cadeau voor je vrienden of familie, geniet van heerlijke delicatessen of shop bij de bekende merken. Er is voor ieder wat wils in de hanzestad Zutphen. 

Geniet op één van de vele gezellige terrassen van een lekkere lunch of diner of ga met een groep vrienden gezellig een drankje drinken op het terras.

De lokale ondernemers staan graag voor je klaar.

Zutphen

Wandel- en fietsroutes

Zutphen ligt aan de IJssel. De nabije Veluwe en de Achterhoek zijn ideaal voor natuurliefhebbers. Maak een wandel- of fietstocht en ontdek de omgeving!

De vele wandelroutes nemen je mee door het centrum om de vele bijzondere plekjes te ontdekken. Op de fiets kun je kilometers door de natuur fietsen en de dorpen rondom Zutphen ontdekken.

Ben je met een groep in de stad? Ontdek Zutphen onder leiding van een gids

Overnachten in Zutphen

Wil je langer verblijven in de Hanzestad Zutphen? Boek een hotel of B&B. De gezellige stad ontdekken zodra de zon ondergaat is een aanrader. Lekker culinair genieten in een restaurant en daarna naar het theater of bioscoop, Zutphen biedt het allemaal.

Er zijn jaarlijks tal van evenementen in Zutphen. Je zult je er zeker niet vervelen!

Lees alles wat je kunt ondernemen in Zutphen op InZutphen.nl