Wat te doen in Deventer

Bezoek Deventer! In Deventer ben je van harte Welkom!

Deventer is een gemeente in de provincie Overijssel. Deventer wordt gekenmerkt als gastvrije Hanzenstad. Deventer de derde gemeente in de provincie en is na Enschede en Zwolle de op één na grootste gemeente van Salland. Deventer is gelegen aan de rivier de IJssel en kent een prachtige historie. Wat te doen in Deventer, je leest het op Wat te doen Vandaag.

Wat te doen in Deventer

Er zijn maar heel weinig steden in Nederland waar zoveel monumenten bewaard zijn gebleven als in Deventer. Deventer is een hele gezellige stad!

Wil je winkelen, is er veel aanbod voor iedereen! Hou je van wandelen dan kun je in de stad of natuur vele wandelroutes bewandelen en ook gelijk heel veel te weten komen over de stad. De stad heeft historische charme! Ga je liever fietsend de stad verkennen? Deventer heeft tal van bezienswaardigheden.

Deventer bezoek je niet in 1 dag. Er valt veelt te doen en te beleven. Het Speelgoedmuseum Deventer bezoeken met de kinderen of Museum de Waag, Bolwerksmolen of naar het Stadshuiscomplex, de Grote of Lebuïnuskerk, de Broederenkerk, het Vogeleiland zijn allemaal een bezoekje meer dan waard!

Geniet aan de IJssel

De IJssel ligt pal aan Deventer. Uitrusten en genieten dat kan aan de IJssel. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk aan de oevers van de IJssel. Op warme dagen in het gras of op de strandjes aan de overkant is het altijd lekker druk. Rond de IJssel vindt je ook diverse horeca gelegenheden waar je van een hapje en of drankje kunt genieten.

TIP: Ga naar de andere kant van de IJssel met het pontje om daar het prachtige natuurgebied de Ossenwaard in te gaan! De Ossenwaard is een prachtig natuurgebied met de meest uiteenlopende dieren en plantensoorten. Met een beetje geluk kom je de porseleinhoen tegen!

Lees meer over het IJssellandschap

Winkelen in Deventer

Deventer noemt zichzelf de leukste winkelstad van Nederland en dat is misschien wel terecht! Er zijn tal van winkels in Deventer. Je vindt er gezellige boetiekjes, boekenwinkels, eigenaardige snuisterijen, souvenirs en grote ketens mode merken.

Evenementen in Deventer

Deventer is een bruisende stad en altijd wat te beleven! De boekenmarkt, festivals waaronder de bekende Deventer op Stelten en het Dickens Festijn zijn de bekendste evenementen in de stad waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Naast de grote evenementen zijn er jaarlijks nog tal van kleinere evenementen voor jong en oud te bezoeken. De Zomerkermis en natuurlijk de Intocht van Sinterklaas maar ook muzikale en culturele evenementen zijn jaarlijks in het centrum van Deventer.

Lees meer over Deventer

Na een dag Deventer ben je er wel aan toe! Met het grote aanbod aan cafés en restaurants in Deventer kan iedere foodlover terecht! Gezellige koffiebars en Brasserieën en lunchrooms maar ook voor de VrijMiBo borrel is Deventer een aanrader!

Je bent van harte welkom in Deventer!

Bezoek na deze bruisende stad ook een andere stad in Overijssel. Zwolle, Enschede of Oldenzaal zijn aanraders! Ook het Vechtdal of één van de Hanzesteden in Overijssel moet je zeker niet overslaan bij een bezoek in deze prachtige provincie!