Wat te doen in Doetinchem

Doetinchem is een stad voor verhalen.

Doetinchem ligt in de provincie Gelderland. Doetinchem is een gemeente in de Achterhoek.

Wat te doen in Doetinchem

Wat te doen in Doetinchem, een stad vol verhalen. Wat te doen in Doetinchem? Ga op ontdekkingsreis in deze mooie stad!

Doetinchem is een stad vol verhalen.

Wandel je door de stad? Dan is de Kabouterroute Doetinchem zeer aan te raden. De kabouterroute is een speurtocht door het centrum en rondom kasteel Slangenburg. Het speciale kabouterboekje is af te halen bij de VVV en heeft 2 routes.

TopTip: Lees alles over de Kabouterroute

Wil je liever 5 tot 10 kilometer wandelen door Doetinchem? Ga dan de Doetinchems Wandelkwartet lopen. Dit zijn vier wandelingen waardoor je zowel Doetinchem als de natuur ’t Wehlse Bos bewandelt. Het Wandelkwartel wandelen maakt het extra leuk, omdat deze worden gecombineerd met diverse horeca op de route.

Winkelen in Doetinchem

Doetinchem heeft hele gezellige straatjes met leuke winkels. Die kleine boetiekjes, modezaken en delicatessen.

Onze aanraders;
  • Chocolaterie Puur Geluk, niet alleen voor de lekkerste chocolade maar ook een bezoek waard voor een leerzame workshop.
  • Donna Piu Doetinchem voor de mooiste lingerie. Donna Piu heet je van harte welkom aan de Adelaarstraat 8 in Doetinchem.
  • Bij Jumbo Doetinchem ben je dagelijks van harte welkom. Ga iedere dag voor de beste service, het grootste assortiment én de laagste prijs.

Weekmarkt Doetinchem

Ook is er in Doetinchem iedere dinsdagochtend op het marktplein een weekmarkt. De weekmarkt is altijd een gezellige markt met veel bezoekers. De van oorsprong textielmarkt is tegenwoordig aangevuld met etenswaren. Je kunt op de markt de dagelijkse boodschappen halen zoals verse bloemen, vleeswaren en kaas.

Ook aan de Tjalmastraat in Doetinchem is er iedere zaterdag de hele dag een gezellige markt met vele kramen.

Bezienswaardigheden Doetinchem

Er is veel te doen en te beleven in Doetinchem. Vele musea en galerieën te bezoeken. Kastelen, landgoederen en bijzondere gebouwen vind je in de hele stad. Wandelend of fietsend door de stad verwonder je je over de oude gebouwen en de geschiedenis ervan. Maak kennis met de geschiedenis van de stad in het Stadsmuseum. Ook het speelgoed in het Openbaar Vervoer- en Speelgoedmuseum is een aanrader om te bezichtigen.

Bezoek een galerie voor de diverse exposities of volg een workshop

St. Willibrordsabdij, Kasteel de Kelder en De Slangeburg zijn te bezoeken op speciale openingsdagen. Een gids vertelt je graag over de historie en het verhaal van de kastelen en landgoederen nabij Doetinchem. In en om het centrum kun je er niet om heen. Vele mooie markante gebouwen zijn er te bewonderen. Het Stadsmuseum is gevestigd in het Oude Postkantoor en de Catharinakerk in hartje Doetinchem vertelt de geschiedenis van de stad.

Een weekend of langer verblijven in Doetinchem? Dat is zeker aan te raden. Bezoek dan een gezellig restaurant en maak je avondje compleet bij een voorstelling in Schouwburg Amphion.

Het goede leven begint in Doetinchem! Gezellig in een bar of lang tafelen in een restaurant. Overnacht in een hotel of in een B&B in het centrum. Rondom de stad kun je verblijven op een camping zodat je de nog langer kunt genieten van de gastvrije stad.

Het hele jaar is er veel te doen en te beleven in Doetinchem. Vele gezellige evenementen worden er georganiseerd. Doetinchem biedt een breed scala aan evenementen voor jong en oud.

Bekijk het programma en agenda van Doetinchem

Natuurliefhebbers kunnen in Doetinchem wandelen of fietsen door de Veluwe. De dorpen rondom Doetinchem; Wehl, Hummelo, Gaanderen, Varsseveld, Halle en Zelhelm zijn een bezoek ook zeker waard!