Wat te doen in Arnhem

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Arnhem. Arnhem is een grote stad in de provincie Gelderland. Het is niet ver gelegen van steden Nijmegen, Amersfoort en Utrecht. Arnhem is de hoofdstad van de provincie en er wonen meer dan 150.000 mensen. Wat te doen in Arnhem?

Daarvoor zijn echt ontelbaar veel mogelijkheden! Of u nu een leuk uitje zoekt met uw kinderen, partner of bijvoorbeeld de hele familie, hier vindt u altijd een passende activiteit. Bekijk hieronder een aantal leuke tips voor een dagje uit in Arnhem.

Bezienswaardigheden van Arnhem

Arnhem kent vele bezienswaardigheden. Enkele bekende gebouwen in de stad zijn bijvoorbeeld de Sint-Eusebiuskerk en het Duivelshuis, ook wel Maarten van Rossem Huis genoemd. Daarnaast zijn er vele musea te vinden in Arnhem.

Breng bijvoorbeeld het Nederlands openluchtmuseum eens een bezoekje. Hier lijkt het alsof u in één dag een reis door heel Nederland maakt, met onder andere een Zaanse buurt, een Veluwse papiermolen en een herenboerderij uit Groningen. Ook het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 is een aanrader. Hier vindt u een uniek historisch overzicht met een grote collectie.

Weekendje weg Arnhem

Arnhem is een grote stad en er zijn dan ook veel mogelijkheden. Eigenlijk te veel mogelijkheden voor in één dag, dus een weekendje weg in Arnhem is geen slecht idee! Hotel Haarhuis in Arnhem is bijvoorbeeld een echte aanrader. Dit mooie hotel bestaat al bijna honderd jaar en het is gevestigd in het centrum van de stad. Hier beleeft u de ultieme hotelervaring!

Gezellig uitgaan in Arnhem

Arnhem is ook een geschikte stad als u er ‘s avonds lekker op uit wilt gaan. Wat te denken van een mooie voorstelling in het theater? In Arnhem vindt u Musis & Schouwburg Arnhem waar vrijwel elke dag van de week wel een mooie voorstelling geprogrammeerd staat. Bent u meer van de muziek, dan kunt u terecht bij poppodium Willemeen. Alle genres komen hier aan bod, van reggae tot metal en van rock tot blues. Ook zijn er natuurlijk verschillende bioscopen te vinden in Arnhem voor een ontspannen avondje naar de film.

Dagje uit met de kinderen in Arnhem

Het bekendste kinderuitje in Arnhem is natuurlijk Burgers’ Zoo. Deze leuke dierentuin is de woonplaats van véle verschillende dieren. Jaarlijks wordt deze dierentuin meer dan een miljoen keer bezocht. Naast het dierengedeelte is er natuurlijk ook een speeltuin waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten.

Visit Arnhem

Gaat u een dagje naar Arnhem? Visit Arnhem laat u zien wat voor leuks er allemaal te beleven is in Arnhem en omgeving. U vind hier de beste tips, alles over de evenementen, attracties maar ook leuke fiets en wandel routes

Bezoek Visit Arnhem en ontdek Arnhem!