Wat te doen in Arnhem

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes maar ook de leukste evenementen!

Arnhem is een grote stad in de provincie Gelderland. Het is niet ver gelegen van steden Nijmegen, Amersfoort en Utrecht.

Wat te doen in Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van de provincie en er wonen meer dan 150.000 mensen. Wat te doen in Arnhem?

Daarvoor zijn echt ontelbaar veel mogelijkheden! Of je nu een leuk uitje zoekt met de kinderen, partner of bijvoorbeeld de hele familie, hier vindt je altijd een passende activiteit.

Wat te doen in Arnhem

Bezienswaardigheden van Arnhem

Arnhem kent vele bezienswaardigheden. Enkele bekende gebouwen in de stad zijn bijvoorbeeld de Sint-Eusebiuskerk en het Duivelshuis, ook wel Maarten van Rossem Huis genoemd. Daarnaast zijn er vele musea te vinden in Arnhem.

Breng bijvoorbeeld het Nederlands openluchtmuseum eens een bezoekje. Hier lijkt het alsof je in één dag een reis door heel Nederland maakt, met onder andere een Zaanse buurt, een Veluwse papiermolen en een herenboerderij uit Groningen. Ook het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 is een aanrader. Hier vindt je een uniek historisch overzicht met een grote collectie.

Winkelen in Arnhem

Arnhem heeft een groot winkelcentrum. Winkelcentrum Kronenburg heeft maar liefst 50.000 m² winkeloppervlakte en is één van de grootste winkel- en vrijetijdscentra van Nederland. Je kunt een hele dag in Arnhem heerlijks shoppen in de leuke winkelstraten. De lokale ondernemers die gevestigd zijn hebben voor ieder wat wils.

Geniet van een dagje shoppen in Arnhem!
Winkelen in Arnhem

Weekendje weg Arnhem

Arnhem is een grote stad en er zijn dan ook veel mogelijkheden. Eigenlijk te veel mogelijkheden voor in één dag, dus een weekendje weg in Arnhem is geen slecht idee. Hotel Haarhuis in Arnhem is bijvoorbeeld een echte aanrader. Dit mooie hotel bestaat al bijna honderd jaar en het is gevestigd in het centrum van de stad. Hier beleef je de ultieme hotelervaring!

Gezellig uitgaan in Arnhem

Arnhem is ook een geschikte stad als je er ’s avonds lekker op uit wilt gaan. Wat te denken van een mooie voorstelling in het theater? In Arnhem vindt je Musis & Schouwburg Arnhem waar vrijwel elke dag van de week wel een mooie voorstelling geprogrammeerd staat.

Ben je meer van de muziek, dan kun je terecht bij poppodium Willemeen. Alle genres komen hier aan bod, van Reggae tot Metal en van Rock tot Blues. Ook zijn er natuurlijk verschillende bioscopen te vinden in Arnhem voor een ontspannen avondje naar de film.

Dagje uit met de kinderen in Arnhem

Het bekendste kinderuitje in Arnhem is natuurlijk Burgers’ Zoo. Deze leuke dierentuin is de woonplaats van véle verschillende dieren.

Jaarlijks wordt deze dierentuin meer dan een miljoen keer bezocht. Naast het dierengedeelte is er natuurlijk ook een speeltuin waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten.

Apeldoorn

Wandelen door Arnhem

In Arnhem kun je door de natuur wandelen maar ook door de stad langs alle gebouwen. Wil je meer weten over de geschiedenis van Arnhem? Bezoek dan het museum.

Visit Arnhem

Ga je een dagje naar Arnhem? Visit Arnhem laat je zien wat voor leuks er allemaal te beleven is in Arnhem en omgeving. Je vind hier de beste tips, alles over de evenementen en attracties, maar ook leuke fiets- en wandelroutes. Trek er ook zeker op uit richting de Veluwe of Nationaal Park Veluwezoom.

Bezoek Visit Arnhem en ontdek Arnhem!