Wat te doen in Nijmegen

Bezoek de oudste stad van Nederland met een rijke historie, eeuwenoude pleinen en de oudste winkelstraat.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland met een rijke historie, eeuwenoude pleinen en bovendien de oudste winkelstraat van Nederland.

Wat te doen in Nijmegen

Waan je in de tijd van de Romeinen en geniet van de bruisende Gelderse stad. Geniet van het cultureel erfgoed, van de glooiende natuur in het Rijk van Nijmegen, gezellige winkelstraten en heerlijke hapjes en drankjes aan de Grote Markt.  Of maak een historische stadswandeling en ontdek de geschiedenis van de bloeiende keizerstad uit de laat-Romeinse tijd (3e – 4e eeuw). Laat je verrassen door de veelzijdige stad en omgeving.

Bezienswaardigheden in Nijmegen

In Nijmegen vind je vele schitterende historische gebouwen, waaronder de laatgotische Stevenskerk in het hart van Nijmegen. Deze kerk is hét symbool van de oudste stad van Nederland met een imposant uiterlijk, spectaculaire kroonluchters en het befaamde Königorgel. De toren van de St. Stevenstoren beheerst al eeuwenlang het silhouet van Nijmegen. Een toren, gebouwd in de midden 14e -eeuwse renaissance stijl, geeft een schitterend uitzicht over de stad en omgeving.

Tussen de Waalkade en het Kelfkensbos bevindt zich de Valkhofkapel. Deze Sint-Nicolaaskapel is gebouwd rond het jaar 1000 en vertelt een rijke geschiedenis over de Bataven in de Romeinse tijd en Keizer Karel de Grote. De kapel werd samen met de Barbarossaruïne begin 19e eeuw in het nieuwe stadspark geïntegreerd.

Neem ook eens in een kijkje in Museum het Valkhof voor een reis terug in de tijd, langs kunst en archeologie, indrukwekkende collecties en moderne kunst.

In het centrum van Nijmegen ligt het welbekende Kronenburgerpark. Wandel over heuvelachtig terrein, langs het hertenkamp, de volière en de historische Kruittoren. Hier kijk je je ogen uit!

Goffertpark

Net als de stad heeft ook het Goffertpark een rijke geschiedenis. Het concertgebouw stamt uit de jaren ’30 van de twintigste eeuw en het park zelf onstond al in de Middeleeuwen. Tegenwoordig vind je in dit groene hart van Nijmegen een plek om te sporten, een kinderboerderij en een natuurtuin. Daarnaast vinden er uiteenlopende evenementen plaats, bijvoorbeeld:

  • Ballonvaart Nijmegen
  • Circus Nijmegen
  • Openluchttheater en concerten

Winkelen in Nijmegen

Het is zeker aan te raden, een gezellig dagje shoppen in Nijmegen. De vele verschillende winkels in het centrum van Nijmegen nodigen uit voor een dagje uit. Kledingwinkels, cadeauwinkels, tweedehandswinkels, grote bekende ketens, maar ook vele kleine boetiekjes met exclusieve merken en nog veel meer, je vindt het allemaal in Nijmegen.

Evenementen en activiteiten in Nijmegen

Nijmegen is de plek voor een groot evenement of gezellig feest. Wat dacht je van het jaarlijkse carnaval of de alom bekende Nijmeegse Vierdaagse, aangevuld met de nodige vierdaagse feesten. En in de winter zijn er de Nijmeegse Winterweken met traditionele en verrassende activiteiten voor jong en oud.

Lees meer over de Nijmeegse Vierdaagse

Ben je op zoek naar een leuke activiteit met een groep? Ga dan een potje lasergamen bij LaserQuest of zet een VR bril op en balanceer op 50 meter hoogte tussen wolkenkrabbers bij EnjoyVR.

Neem de kinderen mee naar het Amusementspark Tivoli en geniet optimaal van de leukste attracties, spetterende entertainmentprogramma’s en het lekkerste eten. Tivoli is een waar kinderparadijs! Of ga met de kinderen op ontdekkingstocht door de Bastei en leer alles over de rivieren.