Wat te doen in Maarssen

Bezoek Maarssen in de provincie Utrecht.

Ten noorden van de Utrecht en aan rivier de Vecht ligt het dorp Maarssen.

Wat te doen in Maarssen

Aan de rivier de Vecht én aan het Amsterdam Rijnkanaal ligt het dorp Maarssen. Maarssen bestaat uit twee gedeeltes, het oude Maarssen-dorp en het nieuwe Maarssenbroek. Maarssen dateert uit de 9e eeuw en kent nog enkele klassieke gebouwen en een prachtige historische gracht. In het dorpshart kun je gezellig winkelen en aan de Vecht kun je genieten van een lekker kopje koffie op het terras.

maarssen

Bezienswaardigheden in Maarssen

Langs de grachten en op het platteland staat diverse monumentale gebouwen, zoals de buitenplaats Doornburgh met een breed park met een timmermanswoning, koetshuis en ijskelder, Goudestein als één van de eerste buitenplaatsen langs de Vecht en het rijks monumentale Gansenhoef in een sobere Holland classicistische stijl.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de Vechtstreek? Bezoek dan het Vechtstreekmuseum in het park van de buitenplaats Goudestein. Er wordt aandacht besteed aan de historische gebouwen, theekoepels en de speciale kamer van de familie Huydecoper die de oorspronkelijke buitenplaats heeft gebouwd.

Vlakbij Maarssen ligt het plaatsje Haarzuilens en één van de mooiste kastelen van Nederland Kasteel de Haar. Lees meer over Kasteel de Haar.

Wat te doen in Maarssen

Activiteiten en evenementen in Maarssen

Op de laatste zaterdag van juli wordt het terrein van de Maarsseveense Plassen omgetoverd tot een festivalterrein, voor het Ultrasonic Festival met de beste DJ’s en artiesten. Alles wordt uit de kast getrokken voor een onvergetelijk festival. Muziekstijlen zoals house, eclectic, hardstyle, techno, deephouse, R&B en latin zijn vertegenwoordigd. Naast muziek zijn er ook diverse kermisattracties, theatervoorstellingen, visuals en decors voor één dag zorgeloos genieten!

In de Haarrijnse plas, nabij Maarssen, vindt jaarlijks Festival Strand plaats. Het gezelligste zomerfestival van Utrecht met live optredens van pop- en rockartiesten, van de jaren ’90 tot nu. Geniet van ultieme zomeravonden tijdens dit leuke festival.

Lees meer over Festival Strand

Op verschillende binnen- en buitenpodia in en rondom Maarssen vindt in september de Bluesroute Maarssen plaats. Een jaarlijks bluesmuziekevenement met verschillende bands verspreid over Maarssen-dorp. Van mooie songs met minimale begeleiding tot stevige blues-rock.

Ontdek de muzikaliteit van Maarssen!

Lees ook wat te doen in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.