Wat te doen in Vleuten-De Meern

Bezoek het Utrechtse Vleuten-De Meern

Ten westen van de gemeente Utrecht ligt de wijk Vleuten-De Meern.

Wat te doen in Vleuten-De Meern

In de wijk Vleuten-De Meern, ontstaan uit de oude woonkernen Vleuten en De Meern in de provincie Utrecht is voor ieder wat wils te beleven. Geniet van de eeuwenoude rijksmonumenten, archeologische vondsten in een moderne reconstructie van een Romeins fort, muziek- en theatervoorstellingen en het winkelaanbod in Centrum Vleuterheide. Ook voor de mensen die houden van lekker bourgondisch eten is Vleuten-De Meern the place to be.

Bezienswaardigheden in Vleuten-De Meern

In Vleuten vind je de Sint-Willibrordkerk, een room-katholieke kerk aan de Pastoor Ohllaan die stamt uit het jaar 1300. Na de restauratie in 2005 is ook het Latijnse opschrift op de kerk weer duidelijk zichtbaar: ‘Domus Dei Porta Coeli’ (Huis van God, Poort van de Hemel). In de kerk zijn kerkvieringen, maar ook buiten de vieringen is de kerk open voor bezoek. Vanuit de Mariakapel kun je het hele interieur van de kerk zien en beleven.

Klik hier voor een rondleiding door de kerk.

In De Meern is een moderne reconstructie gebouwd van het Romeinse fort Castellum. Castellum Hoge Woerd, gebouwd op de plek waar vroeger de Romeinen de grenzen bewaakten. In het gebouw kun je archeologische vondsten bewonderen, genieten van muziek- en theatervoorstellingen, deelnemen aan natuuractiviteiten en op ontdekkingsreis gaan door de stadstuin, het fort en over de wallen.

Activiteiten en evenementen in Vleuten-De Meern

In Castellum Hoge Woerd worden ’s zomers openluchtvoorstellingen en concerten gegeven en in de theaterzaal van Podium Hoge Woerd worden driemaal per week cabaret-, muziek-, dans-, toneel- en jeugd-voorstellingen gegeven.

Jaarlijks worden er in het centrum een grote braderij, het Oktoberfeest en Bourgondisch Vleuten georganiseerd. Een gezellig bourgondisch evenement op het Dorpsplein van Vleuten met foodtrucks, live-muziek, proeverijen, kunst, cultuur en nog veel meer. Ook voor de kinderen is er veel te beleven in de kidscorner, waar je geschminkt kan worden en kan genieten van een Clown Show en dansoptredens.

Lees meer over Vleuten op Rondje Vleuten

Ontdek wat te doen in Vleuten-De Meern

Ben je in Vleuten of in Utrecht? Bezoek dan ook eens Haarzuilens en bezichtig het mooiste kasteel van Nederland Kasteel de Haar.