Wat te doen in Leidsche Rijn

Bezoek in de provincie Utrecht, Leidsche Rijn

Aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal ligt de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Leidsche Rijn ligt in de provincie Utrecht.

Wat te doen in Leidsche Rijn

In het centrum van Leidsche Rijn kun je zeven dagen per week shoppen en quality time door brengen met je vrienden en familie. Struin langs de leukste winkels, haal verse boodschappen of geniet met je vrienden van een heerlijk kopje koffie op het terras In Leidsche Rijn bevindt zich ook de grootste Jumbo Foodmarkt van Nederland, met een restaurant en een groot aanbod van maaltijden en lekkernijen.

winkelen in Leidsche Rijn

In het hart van het Leidsche Rijn centrum bevindt zich de Bibliotheek. Een moderne bibliotheek waar je met je neus in de boeken kunt duiken, robots kan programmeren en computerskills kan bijwerken. Het is tevens een leuke ontmoetingsplek om interesses te delen en verhalen uit te wisselen.

Bezienswaardigheden in Leidsche Rijn

Tussen Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern ligt het Máximapark, een bijzonder stadspark met een Japanse Tuin, openlucht schaaktafels, het Vlinderhof en monumentale en ambachtelijke bruggen. Het park is bijna net zo goed als de binnenstad van Utrecht, waardoor je je er een hele dag zou kunnen vermaken. Voor een prachtig weids uitzicht kun je de uitkijktoren Observarium Máximapark verklimmen. In de toren, gemaakt door Lucas Lenglet, kun je door zijn ingenieuze ingreep een eindeloze wandeling maken met een voortdurend veranderend uitzicht over Utrecht.

In Leidsche Rijn staan tal van kunstwerken van verschillende makers. Zo staat in de tuin van de atelierwoningen Kersenboomgaard een metershoge haas, de Homo Lepus. En voor het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn staat een kunstwerk ván de lokale ondernemers vóór de zorgmedewerkers. Een hart ‘Build Love’ van steun voor de mannen en vrouwen die voor ons zorgen.

In het Beelden Park Leidsche Rijn in De Binnenhof van het Máximapark staan op een route van 4 tot 6 kilometer verschillende kunstwerken tentoongesteld. Van de Barricade van Fernando Sánchez Castillo als monument door de democratie tot de Rituele depositie van Mathilde ter Heijne, gebaseerd op archeologische vondsten.

Bekijk meer via Beleef & Ontdek Leidsche Rijn

Activiteiten en evenementen in Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn worden jaarlijks tal van evenementen georganiseerd, waaronder het CampusFestival, een showcasefestival voor wijktalent. Professionals en beginnende makers presenteren een divers aanbod van theater, dans, muziek en beeldende kunst. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er ‘In Je Makie’, een activiteit waarbij kinderen hun eigen kunstwerk of performance kunnen maken. Het eindresultaat krijgt een plekje op het Leidsche Rijn Festival in september.

Het Leidsche Rijn festival is een cultuurfestival voor kinderen van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Ieder jaar organiseert Cultuur19 een festival met een gevarieerd programma in Castellum De Hoge Woerd. Een festival vol met theater, muziek, workshops, gezelligheid en lekker eten. Kom kijken en meemaken!

Kinderen kunnen in het centrum van Leidsche Rijn ook kennis maken met Rijntje en Rijntje heeft zelfs een heuse fanpagina. Hier vind je leuke kleur- en bingokaarten en een speurtocht langs Rijntje’s favoriete dingen in het winkelcentrum van Leidsche Rijn. Af en toe komt Rijntje ook langs in het centrum en dan kun je met Rijntje op de foto!

In de voormalige CineMec-bioscoop, ten zuidoosten van NS station Leidsche Rijn bevindt zich Pathé Utrecht Leidsche Rijn, een grote bioscoop met zeven zalen en een panoramadak. De uitgelezen plek voor een filmavond met vrienden, familie of je geliefde.

Ontdek hoe verrassend Leidsche Rijn kan zijn via Liefst Leidsche Rijn

Je beleeft het in Leidsche Rijn!

Vlakbij Leidsche Rijn ligt de wijk Vleuten-De Meern, een gezellige wijk met een reconstructie van een eeuwenoud Romeins fort.