Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

In Utrecht is er altijd wat te beleven!

Utrecht is de kleinste provincie van Nederland, maar kent prachtige natuurgebieden, monumentale kastelen en een sfeervolle en gezellige binnenstad.

Utrecht wordt dan ook wel het groene hart van Nederland genoemd, met rondom de universiteitsstad Utrecht, prachtige paleizen en kastelen, de Utrechtse heuvelrug met een rij heuvels begroeid met dennenbomen, de Loosdrechtse plassen en zeer gevarieerde watersportfaciliteiten- en activiteiten langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Er is voor jong en oud veel te beleven in de provincie Utrecht.

Bekijk onze tips voor een leuke dag, weekend of vakantie in Utrecht.

Het Nijntje Museum, Centraal museum of het spoorwegmuseum het zijn een paar van de vele musea in Utrecht waar jong en oud veel kan leren over de provincie.

Utrecht is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. 

  • De Domtoren: deze toren is het symbool van Utrecht en heeft een rijke geschiedenis. De bouw ervan begon in 1321 en duurde bijna 300 jaar. De toren is 112 meter hoog en biedt een schitterend uitzicht over de stad.
  • Het Rietveld Schröderhuis: dit huis werd ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Gerrit Rietveld en is een voorbeeld van de De Stijl-beweging. Het is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is open voor publiek.
  • Museum Catharijneconvent: dit museum is gevestigd in een voormalig klooster en toont de geschiedenis van het christendom in Nederland. Het heeft een indrukwekkende collectie van religieuze kunst en voorwerpen.
  • De Oudegracht: deze gracht is uniek vanwege de werfkelders die er langs lopen. Deze kelders werden oorspronkelijk gebruikt als opslagruimte, maar tegenwoordig zijn er veel cafés, restaurants en winkels gevestigd.
  • De Utrechtse School: dit is een kunstbeweging uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, waarvan de schilders vooral het landschap rondom Utrecht schilderden. De kunstwerken van de Utrechtse School zijn te bewonderen in het Centraal Museum.
  • De Universiteit Utrecht: deze universiteit werd opgericht in 1636 en behoort tot de oudste universiteiten van Nederland. Het heeft een rijke academische traditie en heeft veel beroemde alumni voortgebracht, waaronder de filosoof Spinoza.
  • De jaarlijkse Culturele Zondagen: deze evenementen vinden elke maand plaats en bieden een gevarieerd programma van kunst, cultuur, muziek en theater. De Culturele Zondagen zijn een geweldige manier om de stad en haar culturele diversiteit te ontdekken.

Niet alleen in de Stad Utrecht kun je gezellig uit gaan. Dit zijn een paar leuke uitjes die je kunt doen in Utrecht. De stad heeft uiteraard nog veel meer te bieden en is zeker een bezoek waard.

Ook in de andere plaatsen in de provincie kun je met vrienden een leuke avond uit beleven! Ga bijvoorbeeld naar Amersfoort of Nieuwegein en ontmoet nieuwe mensen!

Geniet van prachtig Utrecht!