Wat te doen in Haarzuilens

Bezoek in de provincie Utrecht, Haarzuilens.

Onder de rook van Utrecht ligt het kleine pittoreske dorpje Haarzuilens met het alom bekende Kasteel de Haar als grote trekpleister voor jong en oud.

Wat te doen in Haarzuilens

In het kleine maar buitengewoon vriendelijke Haarzuilens, aan de rand van Utrecht, wonen zo’n 500 inwoners. Het dorp zelf bestaat pas één eeuw, omdat het dorp moest worden verplaatst in 1898 vanwege het park dat bij het Kasteel de Haar werd betrokken. Kasteel de Haar en het bijbehorende park maken een groot deel uit van het dorp en trekken jaarlijks vele bezoekers.

Kasteel de Haar in Haarzuilens

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland met een fantasierijke uitstraling. Vroeger werd het kasteel bewoond door baron Etienne en barones Hélène. Ze omringden zich met rijke vrienden, waaronder leden van het koningshuis. Nu kun je genieten van het rijke interieur en exterieur, prachtige kasteeltuinen, grachten, poorten en ophaalbruggen. Voor kinderen is een bezoek aan Kasteel de Haar het ultieme sprookje. Waan je in de wereld van de ridders en prinsessen en bezoek de hertjes in het park of eet een ijsje bij het Tuynhuis.

Lees meer over Kasteel de Haar

Rondom het kasteel ligt het Natuurgebied Landgoed Haarzuilens, een mooie plek in het Groene Hart. Een uitstekende plek voor een heerlijke wandeling langs weides, akkers en boomgaarden. Laat je verrassen door het oer-Hollandse weidelandschap en ontdek het rijke verleden van de plek op landgoed Haarzuilens.

Activiteiten en evenementen in Haarzuilens

Op het landgoed Haarzuilens en in en rondom Kasteel de Haar worden jaarlijks vele grote gethematiseerde evenementen gehouden, waaronder Elfia (voorheen de Elf Fantasy Fair) met verschillend fantasykraampjes, activiteiten en shows. Vele bezoekers komen volledig uitgedost naar de fair. Een prachtig gezicht.

In de winter, nog voor de donkere dagen voor kerstmis wordt de Country & Christmas Fair georganiseerd. Laat je betoveren door de gezellige verlichting, vrolijke kerstmuziek, exclusieve optredens, de geur van verse warme chocolademelk en glühwein en shop er op los bij de diverse kerstkraampjes. Er is voor ieder wat wils!

Geniet van Italiaanse sferen in Nederland tijdens het Italië Evenement. Het kasteelpark wordt omgetoverd tot een walhalla van exposanten, kunstenaars, koks en artiesten. Kom proeven, horen en beleven, geniet van wijnen, sieraden, olijfolies en doe inspiratie op voor een vakantie naar Italië. In de vijver van het kasteel worden heuse gondelvaarten georganiseerd, voor een sfeervolle Venetiaanse beleving. Laat je verwonderen door de charmante casanova’s en beleef een beleef in Italië in Nederland.

Ontdek meer in Haarzuilens via Haarzuilens, the place to be…

Geniet van de schoonheid van het Utrechtse Haarzuilens.