Hallo december

Het einde van het jaar is in zicht! December is een ware feestmaand!

Er zijn tal van jaarlijkse evenementen voor jong en oud. Wat is er allemaal te doen in december? Wij hebben leuke activiteiten en evenementen voor je op een rijtje gezet.

Wat te doen in december

Het einde van het jaar is in zicht, het is december! In december is er altijd veel te doen. Niet alleen Sinterklaas en Kerst staan voor de deur, maar december is ook altijd een afsluiter van het jaar. We kijken vooruit naar het nieuwe jaar en blikken terug op afgelopen jaar. In december genieten de meesten van twee weken vakantie en brengen we veel tijd met het gezin en familie door.

Sinterklaasfeest in december

Al eeuwenoud is het jaarlijks terugkerende Sinterklaasfeest in Nederland! Sinterklaas komt aan in Nederland en viert jaarlijks zijn verjaardag niet in Spanje, maar in Nederland. En dat doet hij het liefst met alle kinderen in Nederland. In de winkelstraten klinkt er muziek en worden de verlanglijstjes door de kinderen in de schoen gedaan. Jaarlijks komen Sinterklaas en zijn Pieten in een grote stad waarna alle kinderen hun schoen mogen zetten en wordt er traditioneel 5 december op pakjesavond de verjaardag van Sinterklaas gevierd.

 

Waar komt Sinterklaas dit jaar aan? Lees het hier

 

Wat te doen in december

Ieder jaar staan tijdens de feestmaand december in vele steden in het teken van heuse kerstactiviteiten. Zo kun je bijvoorbeeld in onze hoofdstad Amsterdam in het centrum schaatsen in een overdekte schaatshal en is er een grote kerstmarkt. Trek jouw schaatsen aan, drink heerlijke warme chocolademelk of drink glühwein in winterse sferen. Ook in de grotere steden Groningen, Hengelo, Zwolle, Utrecht of in de provincies Limburg en Flevoland zijn er pop-up schaatsbanen in het centrum gebouwd.

Dagje weg in december

Uiteraard kun je in december ook heerlijk dagjes weg. Wil je ontspannen of een actief dagje weg? Nederland biedt veel mogelijkheden! Wat dacht je van een heerlijk wellness resort in een eeuwenoud fort in de Beemster of ga een dagje winters wandelen in één van de Nationale Parken die ons land rijk is. Misschien krijgen we wel een witte december! En hoe fijn is het dan om in de vers gevallen sneeuw een stevige winterwandeling te maken? Je kunt je dagje weg in december invullen zoals jij wilt. Kom alvast in de sfeer bij mooie natuurfoto’s! Wie weet spot ook jij een bijzonder dier in een rustig natuurgebied.

Dickensfestijn Deventer

In Deventer herleeft de 19e-eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie! Het prachtige tweedaagse evenement Dickens Festijn is een jaarlijkse activiteit in de Overijsselse stad Deventer. Het evenement wordt op initiatief van buurtbewoners en middenstanders sinds 1991 gehouden in het weekend voor Kerstmis in het middeleeuwse Bergkwartier, deel van de oude binnenstad van Deventer gehouden.

Lees alles over het Dickensfestijn in Deventer

 

Kerstmarkten

In heel Nederland zijn er tal van Kerstmarkten. Van tuincentra tot centra van steden en kleine dorpen overal wordt het georganiseerd. Sfeervolle stands en gezellige muziek klinkt door de straten, maar ook op locatie zijn er diverse kerstmarkten te vinden, zoals de Country & Christmas fair op het prachtige terrein van Kasteel de Haar of de Noorse kerstmarkt in de Noorse Zeemanskerk in Rotterdam. Een kerstmarkt is niet meer weg te denken in december!

Lees hier alle leuke kerstmarkten volgens Wat te doen vandaag

 

Kerstvakantie

December betekent ook kerstvakantie. De kerstvakantie geldt voor heel Nederland! Iedereen is er ook wel even aan toe. De laatste werkdagen worden afgerond, de computer op kantoor mag uit en de scholen gaan twee weken dicht. Het is kerstvakantie! Heb je je kerstboom al opgetuigd? De laatste boodschappen voor het kerstdiner binnengehaald? En heb je al plannen gemaakt voor Oud & Nieuw? Maak van je kerstvakantie een heerlijke tijd, samen met je familie en/of vrienden.

Bekijk meer leuke activiteiten voor tijdens de kerstvakantie 

 

Het Amsterdamse Winterparadijs

De ultieme winterbeleving voor jong en oud is Het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI Amsterdam. Hier kun je maar liefst 16 dagen lang in- en outdoor genieten van de gaafste attracties, het knallende muzikale programma, het lekkerste eten en alle winterse gezelligheid.

Lees hier meer informatie over het gezelligste winterfestival van het land.

 

Kerstconcerten

Kom in gezellige kerstsferen, bezoek een kerstconcert bij jou in de regio! In de vele theaters in Nederland, kerken of zelfs musea worden er kerstconcerten georganiseerd. Wist je bijvoorbeeld dat ook artiesten zoals de 3J’s en Nick en Simon vaak naar de theaters gaan voor een speciale kerstconcert? Kom in de ultieme kerststemming met klassieke concerten bij jou in de regio! Voor kinderen zijn er in december bovendien veel kindervoorstellingen.

Bekijk hier leuke kerstconcerten bij u in de regio!

 

Eropuit in december

Vooral in december willen we er wel graag op uit. Soms gaan evenementen of activiteiten ineens toch niet door. Als een evenement niet door kan gaan zijn er tal van andere activiteiten die je kunt ondernemen. Kun of mag je even niet met een groep op pad? Ga er dan wel op uit. De straten in december zijn vaak verlicht en het is gezellig om door de straten te wandelen. Ga naar een dorp op stad die je niet kent. Musea zijn wellicht wel open. Boek je uitje vooraf. Boek een tijdslot en geniet van de diverse kunst en exposities.

 

Ook als er events niet door kunnen gaan, is er nog van alles te doen in Nederland.