Hallo december

Het einde van het jaar is in zicht! December is een ware feestmaand!

Reserveer je uitje naar de dierentuin en/of pretpark of museum. Ontdek Nederland! 

Te doen in december

Het einde van het jaar is in zicht, het is december! In december is er altijd veel te doen. Niet alleen Sinterklaas en Kerst staat voor de deur maar december is ook altijd een afsluiter van het jaar, we kijken naar het nieuwe jaar en denken nog een terug naar alles van het afgelopen jaar. In december genieten de meesten van 2 weken vakantie en wordt er veel tijd met het gezin en familie doorgebracht.

Sinterklaasfeest in december

Al eeuwenoud is het jaarlijks terug kerende Sinterklaas feest in Nederland! Sinterklaas komt aan in Nederland en viert jaarlijks zijn verjaardag niet in Spanje maar in Nederland en dat doet hij het liefst met alle kinderen in Nederland. In de winkel straten klinkt er muziek en worden de verlanglijstjes door de kinderen in de schoen gedaan. Jaarlijks komt sinterklaas en zijn gevolg aan in een grote stad waarna alle kinderen hun schoen mogen zetten en wordt er traditioneel 5 december op pakjesavond de verjaardag van sinterklaas gevierd.

Waar komt sinterklaas dit jaar aan? Lees het hier

Wat te doen in december

Ieder jaar staan tijdens de feestmaand december in vele steden in het teken van heuse kerstactiviteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld in onze hoofdstad Amsterdam in het centrum schaatsen en is er een grote kerstmarkt. Trek uw schaatsen aan drink heerlijke warme chocolademelk of drink  glühwein in winterse sferen. Ook in de grotere steden Groningen, Hengelo, Zwolle, Utrecht of in de provincies Limburg en Flevoland zijn er pop-up schaatsbanen in het centrum gebouwd.

Dagjeweg in december

Uiteraard kunt in december ook heerlijk dagjes weg. Wilt u ontspannen of een actief dagje weg. Nederland bied veel mogelijkheden!

 

Notitie! Onderstaande evenementen zijn jaarlijkse evenementen. Door de pandemie gaan ze wellicht dit jaar niet door.

Kijk goed bij de organisaties (linkjes toegevoegd) of het dit jaar in welke vorm dan ook, wel of niet door gaat.

 

Dickensfestijn Deventer

In Deventer herleeft de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie! Het prachtige tweedaagse evenement Dickens Festijn is een jaarlijkse activiteit in de Overijsselse stad Deventer. Het evenement wordt op initiatief van buurtbewoners en middenstanders sinds 1991 gehouden in het weekend voor Kerstmis in het middeleeuwse Bergkwartier, deel van de oude binnenstad van Deventer gehouden.

Lees alles over het Dickensfestijn in Deventer

Kerstmarkten

In heel Nederland zijn er tal van Kerstmarkten. Van tuincentra tot centra van steden en kleine dorpen overal wordt het georganiseerd. Sfeervolle stands en gezellige muziek klinkt door de straten. Een kerstmarkt is niet meer weg te denken in december!

Lees hier alle leuke kerstmarkten volgens WattedoenVandaag

Kerstvakantie

December is ook kerstvakantie. De kerstvakantie geld voor heel Nederland! Iedereen is er ook wel even aan toe. De laatste werkdagen worden afgerond. de computer op kantoor mag uit en de scholen gaan twee weken dicht. Het is kerstvakantie!

Bekijk meer leuke activiteiten voor tijdens de kerstvakantie 

Het Amsterdamse Winterparadijs

De ultieme winterbeleving voor jong en oud is Het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI Amsterdam. Hier kunt u maar liefst 16 dagen lang in- en outdoor genieten van de gaafste attracties, het knallende muzikale programma, het lekkerste eten en alle winterse gezelligheid.

Lees hier meer informatie over het gezelligste winterfestival van het land.

Kerstconcerten

Kom in gezellige kerstsferen, bezoek een kerstconcert bij u in de regio! In de vele theaters in Nederland, kerken of zelfs musea worden er kerstconcerten georganiseerd. Wist u bijvoorbeeld dat ook artiesten zoals de 3J’s en Nick en Simon naar de theaters gaan voor een speciale kerstconcert? Kom in de ultieme kerststemming met klassieke concerten bij u in de regio!

Bekijk hier leuke kerstconcerten bij u in de regio!

The Christmas Show

The Chrismas Show in Ziggo Dome daar moet je naar toe!

Ho ho ho…. jullie kerstvakantie kan niet beter beginnen! Geniet met het hele gezin van de grootste familieshow van het jaar. Ga mee op dit spannende avontuur vol zang, dans en spektakel en vier de start van de feestdagen met The Christmas Show in Ziggo Dome. Het leukste uitje voor jong én oud bezoek je op zaterdagochtend, zondagmiddag of zondagavond.

Lees alles over The Christmas Show.

Uiteraard is er nog veel meer te doen in Nederland tijdens de drukke decembermaand. Geniet van uw gezin van een dagje weg, of neem uw geliefde mee op een romantisch uitje in Nederland!