Uit met de kinderen in Utrecht

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes!

Je zoekt naar een leuk dagje uit met kinderen in de provincie Utrecht? In de hele provincie Utrecht zijn daarvoor mogelijkheden genoeg!

Uit met de kinderen in Utrecht

Willen de kinderen uit naar een attractiepark of dierentuin? Dit zal gegarandeerd een uitje worden waar de hele familie van kan gaan genieten. Ga ook eens met de kinderen uit naar een van de zwembaden, van prachtige buitenzwembaden tot luxe overdekte zwembaden, u vindt ze allemaal in Utrecht!

Natuurlijk zijn er ook genoeg leuke speeltuinen waar de kinderen kunnen klimmen, gillen, klauteren, draaien, rennen en springen! Ook worden er allerlei leuke kinderfeestjes georganiseerd in Utrecht. Ideaal voor als je zelf geen zin of tijd heeft om iets leuks te organiseren, of wanneer je eens iets origineels wilt!

Dierenparken in Utrecht

Ga een dagje er op uit met de kinderen en laat uw kinderen de wereld van de dieren ontdekken in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Loop onder de slingerende orang-oetans door of hang zelf de beest uit in RavotAapia, dit is een grote overdekte speeljungle. Hier kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken.

Ook is DierenPark Amersfoort een aanrader om naar toe te gaan! In DierenPark Amersfoort zie je meer dan 1500 dieren en staat het gerant voor een hele dag prima vermaak. Het dierenpark heeft een speciale Klim Alles-route, waarbij je oog in oog komt te staan met leeuwen en hyena’s, én over de bruine beer heen loopt. Stel al je vragen aan de dierenverzorgers. En bewonder het werk wat ze doen bij bijvoorbeeld de olifanten, chimpansees of roofdieren.

Kinderuitjes Utrecht

Super leuk ( zomers) uitje met kinderen is GeoFort in Herwijnen. Geofort is Een forteiland met bunkers, ondergrondse gangen, een waterspeelplaats, Minecraft-speurtochten en een GeoLab waar je allerlei proefjes kunt doen. GeoFort moet je een beleven!

Lees alles over GeoFort

Bezoek de Domtoren in Utrecht. De Domtoren is 112 meter hoog en die kun je beklimmen. Kinderen mogen spelen op het kindercarillon, klokken luiden en luisteren naar de spannende verhalen van Jan de Bouwknecht die in de middeleeuwen de toren heeft gebouwd. De Domtoren is een leuk uitje voor kinderen van vijf tot tien jaar.

Museum in Utrecht

Utrecht heeft vele musea waar je ook met kinderen een leuke educatieve middag kunt hebben. Het Nijntje Museum in Utrecht is een echte aanrader. Wie kent Nijntje niet? Iedereen is met Nijntje op gegroeid! Kinderen stappen hier in de wereld van Nijntje en haar vriendjes. In de dierentuin leren ze welke dieren er zijn en wat ze eten, in het huis van Nijntje leren ze alles over verzorging.

Bekijk meer musea in Utrecht

Wandelen in Utrecht

Een heerlijk ontspannen uitje in Utrecht, lekker wandelen in de natuur! Ja Utrecht is ook omringd door mooie bossen en natuur. Bezoek eens De Kaapse Bossen! Dit is een prachtig natuurgebied middenin het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Je vind er een grote variatie aan dieren planten. De Kaaspe Bossen is ideaal voor een lange boswandeling.

Ga met de kinderen er op uit in Utrecht!

Er is nog veel meer te doen met de kinderen in Utrecht. Zijn ze wat ouder dan houden ze vast ook van winkelen! Utrecht heeft hele leuke centra met de meest uiteenlopende winkels! In Utrecht kun je ook terecht voor een leuk feestje. Sluit een dagje Utrecht af met een hapje eten!

Ga er op uit in Utrecht