Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

Telefoon: 0317-650200

Ouwehands Dierenpark was het eerste dierenpark in Europa met een berenbos. Het is opgezet als een veilig heenkomen voor bruine beren die in hun bestaan worden bedreigd. De meeste van deze beren waren, voordat ze in Ouwehands Dierenpark kwamen, dansbeer, circusbeer of beren die gebruikt werden voor de jachtfok. Het publiek kan via een loopbrug de beren bekijken zonder dat de dieren gestoord of in hun bewegingsvrijheid belemmerd worden.

Durf jij neus aan neus met de ijsberen en hun jongen? Bespied de unieke, witte leeuwen vanuit een spannende uitkijkpost en wandel door Het Berenbos waar bruine beren en wolven samen leven. Loop onder de slingerende Orang Oetans door of hang zelf de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle.

Ravotten in de grootste overdekte speeljungle RavotAapia

RavotAapia is 4000m² groot en kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen spelenderwijs van alles leren over het leven van dieren in het wild. De allerkleinsten kunnen terecht in het speelgebied vlakbij het terras van het restaurant en oudere kinderen gaan letterlijk een stapje omhoog als zij als een (doodshoofd)aapje langs de touwen en loopbruggen klauteren.

In RavotAapia kun je ook dieren bewonderen zoals de otters, doodshoofdaapjes en de prairiehondjes. Na het ravotten kun je even lekker bijkomen op het terras van het restaurant en bijtanken met een lekkere snack.

Kom een dagje naar Rhenen!

Adres Ouwehands Dierenpark Rhenen

Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen
Telefoon 0317-650200

Bezoek de website

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs