Wat te doen in Meppel

Beleef de historische stad Meppel!

Aan de grens van Drenthe en Overijssel ligt de historische stad Meppel met een schipperscentrum en sfeervolle grachten. 

Wat te doen in Meppel

In het uiterste zuidwesten van de provincie Drenthe ligt de kleinste gemeente van Drenthe: Meppel. De stad Meppel kent een schipperscentrum, historische panden, een gezellige binnenstad en tal van bruisende evenementen. Aan de Keijserstroom en de Swaenenborgh liggen overdekte winkelcentra en op donderdag en zaterdag is er op het Kerkplein en – alleen op donderdag – aan de Wheen een markt.

Meppel is een echte winkelstad met een gezellig karakter.

Winkelen in meppel

Bezienswaardigheden in Meppel

Meppel is geen grote stad, maar barst wel van de bezienswaardigheden. Wat dacht je van de Grote Kerk met de Meppeler Toren uit de 15e/16e eeuw, de Watertoren uit 1883, het monumentale (trein)station uit 1867 of de verschillende molens, zoals De Vlijt en De Weert aan de Sluisgracht. In de binnenstad zijn nog vele pakhuizen te bewonderen en in Meppel Oud-Zuid staan veel monumentale huizen. Dit gebied is tevens benoemd tot beschermd stadsgezicht.

De omgeving rondom Meppel is uitstekend per fiets of te voet te bewonderen. Wandel door Groen Meppel met de twee molens, met de Wandelroute Stichting Oud Meppel, maak kennis met de mensen en hun ambachten met de Nije-Kolder Fietsroute of wandel door prachtige tuinen, zoals de Lindehof in St-Jansklooster of De Vriendenhof in Wanneperveen.

Ontdek fiets- en wandelroutes via Ontdek Meppel

Van april tot en met november kun je elke eerste zaterdag van de maand een stadswandeling maken onder begeleiding van een gids.

De wandeling start om 10.30 uur vanaf het HCM Sluitsgracht 21-22.

Wat te doen in Meppel

Activiteiten en evenementen in Meppel

Meppel kent een rijke historie als drukkersstad. In het Drukkerijmuseum aan de Kleine Oever in een monumentaal pakhuis is dit terug te vinden. Bewonder de tijdlijn van de eerste tekens van de oermens tot het huidige alfabet en geniet van demonstraties, speurtochten en spelcircuits. Een leuk uitje voor de hele familie.

Jaarlijks vinden in Meppel de Donderdag Meppel Dagen plaatst, hét leukste stadsfestival van Nederland met tal van acts en activiteiten voor de hele familie. Een warenmarkt op de Grote Oever, een kinderrommelmarkt in de Prinsenbuurt en een pauzedienst in de Grote Kerk. De laatste Meppel Dag wordt afgesloten met een traditionele parade van reclame- en versierde wagens.

Aan de Badweg bevindt zich het KlimAvontuur Meppel, een metershoog parcours voor gevorderde klimmers en een klein parcours voor de allerkleinsten.

In Ruinerwold, nabij Meppel, ligt de Speelboerderij De Drentsche Koe, een échte boerderij om met leuke activiteiten voor kinderen, dieren, biljarttafels, familiefietsen en heerlijk vers sorbetijs.

In Meppel is altijd wat te beleven!

Bezoek ook eens de stad Zwolle, over de grens in Overijssel.