Musea in Limburg

Dagje uit naar musea in Limburg.

Musea in Limburg

Limburg is de meest zuidelijke van de twaalf provincies van ons land. In de provincie wonen zo’n 1,12 miljoen inwoners. Hiermee is het na Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht de meest dichtbevolkte provincie van Nederland.

Er zijn enkele grote steden te vinden zoals hoofdstad Maastricht, Roermond en Sittard. Limburg biedt een rijk cultureel aanbod, met onder andere vele musea, maar ook theaters, bioscopen en poppodia en eetgelegenheden zijn hier veel te vinden.

De musea in de provincie Limburg

Op zoek naar een leuk museum in Limburg? Daarvoor zijn mogelijkheden genoeg! Uiteraard hebben de grote steden een ruim aanbod aan musea. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg. Maastricht kent onder andere het bekende Museum aan het Vrijthof, het Bonnefantenmuseum en het Drukkunstmuseum.

Museum aan het Vrijthof is een museum voor geschiedenis en kunst, de bezoeker maakt hier kennis met de culturele identiteit van de stad Maastricht. Het museum zit gevestigd in het 16e-eeuwse Spaans Gouvernement. De bezoeker ontdekt hier hoe de mensen in vroegere tijden leefden, door middel van de stijlkamers met 17e en 18e eeuwse inrichting. In het Drukkunstmuseum komt u meer te weten over de historie van de druk- en prentkunst. Bezichtig hier onder andere een drukkerij van rond 1900.

Ook in de kleinere plaatsen zoals Steyl en Horst zijn interessante musea te vinden. Denk bijvoorbeeld aan museum De Kantfabriek, hier leert de bezoeker alles over de ontwikkeling van de textielnijverheid in de regio Horst. In het Missiemuseum in Steyl vindt u een overweldigende verzameling van volkenkundige voorwerpen, 1500 opgezette dieren en een uitgebreid insectenkabinet met kevers, vlinders en andere insecten.

Andere musea in Limburg zijn bijvoorbeeld;

Het zijn er slechts een paar, in heel Limburg vind je honderden musea. Bekijk meer musea in Limburg bij onze uitjes.

Maak uw uitje in Limburg compleet!

Naar een gezellig restaurant, overnachten of meer weten over leuke uitjes in Limburg. Lees meer tips op Provincie Limburg.