Dagje uit naar Maastricht

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Maastricht!

In het zuiden van Nederland vindt u het o-zo gezellige Maastricht, wat de hoofdstad van de provincie Limburg is. Maastricht is een van de plekken waar de hoogste temperaturen van Nederland voor komen. De stad staat onder andere bekend om haar vele hotels, cafés en restaurants. Maastricht bestaat voor een deel uit bos- en natuurgebieden.

Wat te doen vandaag in Maastricht?

Als u op zoek bent naar een leuk uitje in Nederland, of een weekendje weg Maastricht, dan zit u zeker goed in Maastricht. Het biedt u een scala aan mogelijkheden, zo kunt u fantastisch fietsen, wandelen, zwemmen en varen in Maastricht.

Bonnefantenmuseum Maastricht

Maastricht staat bekend om haar musea. U heeft vast weleens van het Bonnefantenmuseum gehoord. Dit museum ziet u niet snel over het hoofd! Het Bonnefantenmuseum is een museum voor beeldende kunst in Maastricht. Het museum heeft als doel het tonen van veranderingen in de kunst en het laten zien van kunst.

De museumcollectie bestaat grotendeels uit een vaste collectie oude kunst van zowel schilderkunst als beeldhouwkunst uit de periode 1200-1700, en heeft sinds kort ook een collectie van hedendaagse kunst. Daarnaast worden er ook regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Sint Pietersberg en Fort Sint Pieter

Wilt u lekker ontspannen en toch genieten van het mooie natuurgebied dat Maastricht u te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje bij de Sint Pietersberg. Het is natuurlijk geen echte berg want Nederland staat bekend om haar laagland. De Sint Pietersberg is een heuvelplateau dat zich uitstrekt over acht kilometer lengte. Het gebied is een beschermd natuurgebied. Op de Sint Pietersberg is ook het Fort Sint Pieter te vinden, wat bijna net zo bekend is als de Sint Pietersberg. Het fort is gebouwd rond 1700 en het is een van de meest opvallende onderdelen van de vestingwerken van Maastricht.

U kunt op zo’n dag onder andere een rondleiding door het fort krijgen, door de lange ondergrondse gangen lopen, zien en horen hoe de kanonnen werkten en de schietgaten bekijken. Na zo’n rondleiding kunt u gaan genieten van het schitterende uitzicht over Maastricht.

Kom alles te weten over Fort Sint Peter

Grotten Sint Pietersberg

Wie Maastricht zegt, zegt de grotten van Maastricht. Bij een bezoek aan Maastricht moet u deze zeker een keer bezoeken. De grotten hebben een grote geschiedenis aan verhalen, en die zijn dan ook terug te zien in de grotten zelf. De ‘grotten’ zijn eigenlijk allerlei ondergrondse gangenstelsels die door mensen gemaakt zijn.

Het zijn uitgehakte gangen van oeroude kalksteen die gevormd is van skeletten, dierschalen en planten die hier miljoenen jaren geleden leefden. Een rondgang door de grotten is voor jong en oud een spannend, koud en leerzaam uitje!

Museum aan het Vrijthof

Het Vrijthof in Maastricht is een van de bekendste pleinen van Nederland. Museum aan het Vrijthof ligt aan dit plein, en is zo ook makkelijk te vinden. Het museum is gevestigd in een historisch huis. Museum aan het Vrijthof laat haar bezoekers op bijzondere wijze kennis maken met de culturele identiteit van Maastricht. De collectie wordt jaarlijks aangevuld met twee exposities over Maastrichtse kunst en kunstnijverheid.

Bekijk de prachtige meubels en schilderijen, het porselein, glaswerk en zilver. Dit moet u gewoon gezien hebben!

UITagenda Maastricht

Er is echt van alles te doen in Maastricht. Op de UITagenda van Maastricht vind je alles wat er te doen is in Maastricht. Wilt u naar de film, naar het theater, wilt u een workshops doen of naar een concert.

Maastricht heeft het!