Brouwerij Bosch

Brouwerij Bosch

Brouwerij Bosch is de laatste complete stadsbrouwerij van Maastricht.

Wycker Grachtstraat 26
6221 CX Maastricht

Telefoon: 06-81474702

Brouwerij Bosch is de laatste complete stadsbrouwerij van Maastricht

Brouwerij Bosch

Als industrieel erfgoed is het complex uniek voor Nederland. Het is volledig intact met mouterij, brouwerij en brouwerswoning! Sinds 1758 werd hier bier gebrouwen. In 1827 kwam de brouwerij in handen van Nicolaas Bosch. Hij en zijn nazaten hebben de brouwerij doen uitgroeien tot een van de grootste brouwerijen van Maastricht. In 1970 kwam er een einde aan het brouwen van bier. Vanaf die tijd is de tijd hier stil blijven staan!

Nu is Brouwerij Bosch een museumbrouwerij. Doel is het complex in stand te houden/te restaureren. En dat betreft de roerende ėn onroerende zaken, evenals het bedrijfsarchief.

Met inzet van vrijwilligers verzorgt Brouwerij Bosch rondleidingen, bierproeverijen en evenementen. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen Brouwerij Bosch.

Kom het indrukwekkende complex bezoeken. De 5 etages tellende mouterij, de brouwinstallaties en de brouwerswoning. Bezoekers krijgen zo een goed beeld van hoe een eeuw geleden bier werd gebrouwen en hoe de “Grand Chique de Maestricht” destijds woonde.

Proef ons bier en ga mee terug in de tijd!

Adres Brouwerij Bosch

Wycker Grachtstraat 26
6221 CX Maastricht

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs