Dagje uit Friesland

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste en de leukste evenementen!

Friesland is een van de noordelijke provincies van ons land en u kunt er terecht voor heel veel leuke dingen. Zoals veel mensen wel weten is het dé top provincie voor watersportliefhebbers door de prachtige Friese Meren. Daarnaast valt er in Friesland nog veel meer te beleven zoals musea, mooie gebouwen en speeltuinen. Mogelijkheden genoeg voor een dagje uit Friesland!

Actief dagje uit

Bent u wel in de stemming voor een actief dagje uit in Friesland? Dan kunt u uitstekend terecht bij Outdoor Point. Hier kunt u de meest uiteenlopende actieve uitjes boeken, van quad rijden tot boogschieten. Heel leuk als bedrijfsuitje maar natuurlijk ook om met vrienden te doen. De activiteiten zijn te combineren met bijvoorbeeld een barbecue of een buffet, voor een compleet dagje uit Friesland!

Lees nog meer tips op VVV Friesland

Fierljeppen

Waar staat Friesland om bekend? Precies, Fierljeppen is dé Friese sport en u kunt het zelf ook eens proberen bij Fierljepcentrum Zwaagwesteinde. U kunt hier in groepsverband kennis maken met deze sport en een echte cursus volgen. Stap voor stap leert u de fijne kneepjes van het vak. De cursus is geschikt voor mensen vanaf twaalf jaar.

Weekendje uit in Friesland

Friesland is een mooie provincie en het beste kunt u hier dan ook geen dagje uit gaan maar direct een weekendje weg gaan! Er zijn verschillende leuke hotels te boeken. Wat dacht u van een overnachting in het prachtige Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden? Een heerlijke comfortabele overnachting in dit prachtige hotel in Friesland zult u niet snel vergeten!

Vaar met een boot zo de één van de vele havens in Friesland om dan Friesland te gaan verkennen. Vanuit het toeristisch dorp Terherne, wandel of fiets je ook zo de provincie in.

11 Fonteinen in Friesland

Leeuwarden was in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. In dat jaar zijn er in de elf steden van Friesland 11 unieke fonteinen gebouwd! De kunstwerken in de hele provincie zijn een lust voor het oog. In iedere plaats staat een uniek exemplaar met zijn eigen verhaal. 11Fountains in Friesland. De fonteinen zijn allen gemaakt door internationale top kunstenaars uit elf verschillende landen. De kunstwerken hebben allen een betekenis en benadrukken de geschiedenis van de betreffende Elfstedenstad.

Maak de reis langs 11Fountains in Friesland

Uit eten in Friesland

Natuurlijk zijn er in heel Friesland ook goede restaurants. Hou je van luxueus eten of wil je genieten van echt Fries eten? Hou je van uitgebreid of lekker simpel eten, In Friesland kan alles!

Dagje uit met de kinderen

Wilt u met de kinderen een dagje naar Friesland en bent u op zoek naar leuke ideeën? Met een bezoekje aan de speeltuin pleziert u elk kind. Bezoek bijvoorbeeld Speelpark SanjesFertier, hier kunnen de kinderen lekker klimmen en kruipen, rijden in het verkeerspark, varen in de botenbaan en nog veel meer. Ook is er een klein dierenpark met zo’n veertig diersoorten. Een andere aanrader is Ballorig Heerenveen, een waar speelparadijs!

Er is altijd van alles te doen in Friesland!