Wat te doen in Scheveningen

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes en de leukste evenementen!

Scheveningen is waarschijnlijk het bekendste stadsdeel van de stad Den Haag. Wat te doen in Scheveningen? Het stadsdeel Scheveningen is weer onderverdeeld in elf kleinere wijken waar in totaal meer dan 53.000 inwoners wonen. Het is gelegen aan de Noordzee. Er zijn verschillende  bezienswaardigheden in Scheveningen, waaronder het Kurhaus en Sea Life Scheveningen.

Dagje uit in Scheveningen

Scheveningen biedt genoeg vertier voor een heerlijk dagje uit. Wat te doen in Scheveningen?  Uiteraard is het strand een verplicht bezoekje, maar er is nog meer mogelijk in Scheveningen. Sea Life is bijvoorbeeld een aanrader. Hier ontdekt u de verrassende onderwaterwereld en u ziet er fantastische dieren, onder andere zeedraakjes, haaien, piranha’s en schildpadden.

Zoekt u een leuk uitje in Scheveningen voor ’s avonds? Dan is het AFAS Circustheater ’the place to be’. Hier kunt u terecht voor de mooiste theatervoorstellingen. Onder andere The Phantom of the Opera en Sister Act en The Lion King stonden hier in het verleden al geprogrammeerd.

De bekendste attractie van Scheveningen

Madurodam is natuurlijk de bekendste attractie van Scheveningen. Deze miniatuurstad werd in het jaar 1952 geopend. Er zijn vele bekende Nederlandse gebouwen nagebouwd op een schaal 1:25. Elk jaar trekt Madurodam ongeveer een miljoen bezoekers. Het totale opppervlak beslaat meer dan 62.000 m3 en er zijn zo’n 700 maquettes te vinden.

Bekende gebouwen die u hier in het klein kunt bewonderen zijn het Rijksmuseum en het Paleis op de Dam uit Amsterdam, het Groninger Museum en het Hoofdstation van Groningen en een Hunebed uit Borger. Een leuke tip in Scheveningen voor jong en oud!

Weekendje weg Scheveningen

Scheveningen is uitermate geschikt om een weekendje weg te gaan. Er zijn verschillende leuke dingen te doen en er zijn mooie hotels waar u kunt overnachten. Het meest bekende hotel is natuurlijk het Kurhaus in Scheveningen. U vindt dit hotel aan de boulevard, het prachtige gebouw valt niet te missen!

Evenementen in Scheveningen

Scheveningen kent enkele evenementen die elk jaar weer terugkomen. De bekendste is waarschijnlijk Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag is een feestdag die in de havens van Scheveningen, Vlaardingen en IJmuiden werd georganiseerd. De naam komt van de vlaggetjes waarmee de schepen werden versierd op de zaterdag voor Pinksteren.

Vlaggetjesdag markeert de komst van de Hollandse Nieuwe van dat jaar. Ook het Vuurwerkfestival in Scheveningen is een groot evenement dat elk jaar terug komt. Jaarlijks wonen zo’n 200.000 mensen dit evenement bij en het wordt al enkele tientallen jaren georganiseerd.

Visit Scheveningen

Of het nu zomer of winter is, in Scheveningen is er altijd wel iets te doen!

Visit Scheveningen!