Wat te doen als je je verveelt

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes tegen verveling, maar ook de leukste evenementen!

Het is altijd vervelend als je niet weet wat je wilt doen. Voor sommigen is het een zegen om even niks te doen te hebben en voor anderen is het een plaag. Daarnaast kun je ook onze uitjes en activiteiten pagina bekijken om inspiratie op te doen voor een leuke dag weg! Leuke evenementen om wat te doen bij verveling.

Als je vandaag nog iets leuks wilt doen dan kun je altijd bij ons terecht!

Games en gezelligheid

Of je nu de voorkeur geeft aan het strategische vernuft van bordspellen, de opwindende snelheid van videogames, of de lachsalvo’s die loskomen bij partygames een avondje gamen staat garant voor een avond gezelligheid. Samen met vrienden of familie duik je in avonturen die jullie nog lang zullen heugen, waarbij elke spelavond een kans is om elkaar beter te leren kennen, samen te werken of gewoonweg te genieten van elkaars gezelschap.

Van klassiekers die nooit vervelen tot de nieuwste hits die iedereen wil proberen, hier vind je inspiratie om elke vrije minuut om te toveren in een moment van pure gezelligheid en onvergetelijke herinneringen. Dus, pak de dobbelstenen, schud de kaarten, en maak je klaar voor een wereld vol spelplezier waar het lachen, juichen en soms zelfs troosten, nooit ophoudt.

Online spelletjes

Naast de leuke spellen die je standaard op jouw windows pc kunt vinden zijn er ook veel leuke spellen sites online te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld “games” of “spellen” in Google typt dan vindt je een groot overzicht aan websites waar je één online spel kan spelen. Tegenwoordig kun je ook veel spellen online spelen tegen andere mensen die zich ook vervelen.

Pak je mobiel of laptop er snel bij en vind leuke spelletjes online!

Bordspellen

Naast online spellen kun je ook een leuk bordspel met vrienden of familie spelen. Zo kun je gezellig een potje Monopoly spelen. Dat heeft bijna iedereen wel in huis liggen. Het is dan ook niet voor niets het best verkochte bordspel ter wereld.  Hieronder vindt u nog een aantal populaire bordspellen ter inspiratie. Mocht je deze niet in huis hebben kun je altijd langs de lokale speelgoedwinkel of zoeken op Marktplaats om deze te kopen.

  • Risk
  • Scrabble
  • Levensweg
  • Kolonisten van Katan
  • Cluedo

Puzzelen

Ben je meer een puzzelaar? Een puzzel van 500 of 1000 stukjes ben je wel een paar avonden zoet mee. Je kunt veel puzzels online kopen, huren of lenen maar ook een mooie fotopuzzel zelf laten maken. Sodoku is ook een verslavende puzzel waar je doormiddel van het invullen van cijfers een puzzel moet oplossen. Verder kun je via Google ook veel leuke kruiswoordpuzzels, woordzoekers of raadsels vinden. Als je een printer hebt dan kun je deze ook uitprinten, puzzelen is een leuke bezigheid om wat te doen bij verveling!

Naar de film

Naast een leuk spelletje binnen kun je natuurlijk ook een leuke film bekijken in een van de bioscopen in Nederland. Nederland heeft meerdere grote bioscoop ketens. Deze ketens hebben door heel Nederland bioscopen zitten. De bioscoop met het grootste scherm staat in de Pathé aan het Schouwburgplein in Rotterdam. Dit film scherm is 10 bij 23,5 meter in oppervlakte!

Margedag geen reden voor verveling

Ook op een margedag hoeft verveling geen kans te krijgen. Zie deze onverwachte vrije dag als een uitgelezen kans om nieuwe dingen te ontdekken of om activiteiten te ondernemen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Van het uitproberen van een nieuw recept, het organiseren van een mini-filmfestival thuis, tot het verkennen van onbekende plekken in je eigen stad of het starten van een creatief project; er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je dag zinvol en plezierig in te vullen. Laat een margedag een bron van inspiratie zijn om je horizon te verbreden en te genieten van het onverwachte.

Eropuit

Naast de bovenstaande activiteiten die je binnen kunt doen zijn er ook nog super veel leuke uitjes buiten de deuren te vinden. Op Wat te doen Vandaag vindt je een groot overzicht aan uitjes en activiteiten die je door heel Nederland kunt doen. Als je nu nog steeds niet weet wat je vandaag wilt gaan doen, lees dan onze TOPtips of Blogs voor nog meer inspiratie!

In Nederland is er altijd wat te doen!