Wat te doen in Amersfoort

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Amersfoort. Amersfoort is een grote stad die ligt in de provincie Utrecht. Op de stad Utrecht na wonen er in Amersfoort de meeste mensen van de provincie. Er zijn vele bezienswaardigheden in Amersfoort. Zo vindt u er bekende gebouwen, interessante musea en een bruisend uitgaansleven.

Bezienswaardigheden in Amersfoort

In Amersfoort zijn verschillende mooie en kenmerkende gebouwen te vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Onze Lieve Vrouwetoren en de Koppelpoort? Ook het Mondriaanhuis, het geboortehuis van kunstenaar Piet Mondriaan, is een bezoekje waard. Tegenwoordig is hier een museum in gevestigd over de bekende kunstenaar.

Enkele andere interessante musea zijn het Cavaleriemuseum, te vinden op de Bernhardkazerne, en Kunsthal KAdE in Amersfoort. In KAdE kunt u terecht voor interessante tentoonstellingen op het gebied van vormgeving, design, architectuur, kunst en eigentijdse cultuur.

Dagje uit met de kinderen in Amersfoort

Ook als u een dagje met de kinderen op pad gaat zit u in Amersfoort goed. Bezoek bijvoorbeeld DierenPark Amersfoort. Hier maken u en de kinderen kennis met de leukste dieren. Er zijn wel 150 verschillende diersoorten te vinden, van hyena’s tot vogelspinnen en van olifanten tot giraffes. DierenPark Amersfoort is het leukste uitje voor kinderen!

Weekendje weg in Amersfoort

Amersfoort biedt vele leuke en interessante attracties, dus waarom zou u er maar één dagje uit in Amersfoort van maken? Kom direct een lang weekend en boek een gezellig hotel. Berghotel Amersfoort is een aanrader, te vinden in een prachtig landhuis. Hier staat ouderwetse service nog hoog in het vaandel. Boek snel een overnachting!

Lekker uit eten Amersfoort

Na een dagje uit in Amersfoort sluit u de dag natuurlijk af met een lekker etentje in een restaurant of grand-café. Daarvoor zijn er in Amersfoort mogelijkheden genoeg. Wat dacht u bijvoorbeeld een Argentijns restaurant of gewoon lekker Chinees of Hollandse pot? In Amersfoort vind u de lekkerste restaurants! 

UIT in Amersfoort

Wat wilt u doen? Fietsen, wandelen, theater, film of naar een leuk evenement?

Bekijk alle activiteiten in de UITagenda van Amersfoort.