De leukste uitjes in Amersfoort

Wat te doen in Amersfoort? De stad bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Amersfoort.
 
De leukste evenementen in Amersfoort

Wat te doen in Amersfoort? De stad bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Amersfoort.
 
Wat te doen in Amersfoort

Wat te doen in Amersfoort. Amersfoort is een grote stad die ligt in de provincie Utrecht. Op de stad Utrecht na wonen er in Amersfoort de meeste mensen van de provincie. Er zijn vele bezienswaardigheden in Amersfoort. Zo vindt u er bekende gebouwen, interessante musea en een bruisend uitgaansleven. Hieronder hebben wij een aantal leuke tips in Amersfoort voor u op een rijtje gezet, bekijk ze snel.

Bezienswaardigheden in Amersfoort

KAdE KunsthalIn Amersfoort zijn verschillende mooie en kenmerkende gebouwen te vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Onze Lieve Vrouwetoren en de Koppelpoort? Ook het Mondriaanhuis, het geboortehuis van kunstenaar Piet Mondriaan, is een bezoekje waard. Tegenwoordig is hier een museum in gevestigd over de bekende kunstenaar.

Enkele andere interessante musea zijn het Cavaleriemuseum, te vinden op de Bernhardkazerne, en Kunsthal KAdE in Amersfoort. In KAdE kunt u terecht voor interessante tentoonstellingen op het gebied van vormgeving, design, architectuur, kunst en eigentijdse cultuur.

Dagje uit met de kinderen in Amersfoort

Dierenpark AmersfoortOok als u een dagje met de kinderen op pad gaat zit u in Amersfoort goed. Bezoek bijvoorbeeld DierenPark Amersfoort. Hier maken u en de kinderen kennis met de leukste dieren. Er zijn wel 150 verschillende diersoorten te vinden, van hyena’s tot vogelspinnen en van olifanten tot giraffes. DierenPark Amersfoort is het leukste uitje voor kinderen!

Weekendje weg in Amersfoort

Amersfoort biedt vele leuke en interessante attracties, dus waarom zou u er maar één dagje uit in Amersfoort van maken? Kom direct een lang weekend en boek een gezellig hotel. Wat dacht u van de volgende mogelijkheden:

  • Last minute genieten
  • Alle hotels voor €30
  • Online uw hotel reserveren voor de laagste prijs
  • Hotel acties, tot wel 70% korting
  • Boek de leukste stedenhotels

Ook Berghotel Amersfoort is een aanrader, te vinden in een prachtig landhuis. Hier staat ouderwetse service nog hoog in het vaandel. Boek snel een overnachting!

Lekker uit eten Amersfoort

El Ternero AmersfoortNa een dagje uit in Amersfoort sluit u de dag natuurlijk af met een lekker etentje in een restaurant of grand-café. Daarvoor zijn er in Amersfoort mogelijkheden genoeg. Wat dacht u bijvoorbeeld van El Ternero? Dit is een Argentijns restaurant dat al meer dan twintig jaar te vinden is in deze stad. Hier kunt u terecht voor de lekkerste steaks en spareribs.

Grand Café en Restaurant Hemels is ook een aanrader. In een prachtig monumentaal pand kunt u terecht voor lekker Bourgondisch eten met ‘een tikkeltje hip’. Benieuwd hoe dat smaakt? Breng Hemels een bezoekje!

Nog meer leuke ideeën en tips